Odinn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Merhabalar Bir proje üzerinde uğraşıyorum , minik bir yerde takıldım. Sorun şu: Atmasyon bir örnek vereyim: said: class Araba Renk renkleri; Araba(Renk renkleri){ this.renkleri = renkleri; } // Şimdide renkleri diye bi class yapıyorum class Renk { String renk1; String renk2; Renk (String renk1 , String renk1){ this.renk1 = renk1; this.renk2 = renk2; } Diyelim class düzenim böyleydi. Bir örnek yapayım: said: Renk renklerim = new Renk("mavi","sari"); Araba bmw = new Araba(renklerim); Herşey iyi güzel peki ben bmw.renklerim.renk1 diyince java error veriyor. Böyle birşeyde nası class içinde classın primitive değerini çağırabilirim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 değişkenleri public olarak tanımlaman lazım herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bmw.renkleri.renk1 demen lazim renklerim variable in adi, class daki Renk propertysinin ismi renkleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Volfied said: bmw.renkleri.renk1 demen lazim renklerim variable in adi, class daki Renk propertysinin ismi renkleri Orada yanlışlık göremiyorum. renklerim burada instance oluyor bildiğim kadarıyla :p Bunun dışında Public denedim yinede işe yaramdı :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 denedin mi dedigim seyi peki? bmw objesi Araba class inda Renk class in var, Araba class inda "renkleri" adinca bir Renk variable i var senin main functionin da "renklerim" diye bir Renk instance in var ama bmw nin renklerim i diye bisii yok bmw nin renkleri diye bir seyi var eger typo yapmadiysan sorunun orda olmasi gerektigini dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 evet sorun orda duruyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Volfied doğru demiş. Benim dikkatimi çeken hatadan çok class ve nesnelerdeki mantık bozukluğu oldu. Syntax öğrenilir, asıl önemli olan nesne yönelimli programlamanın mantığı. Nesneler olabildiğince gerçek dünyadaki nesnelerle eşleştirilir. Renk class'ından bir nesne deyince akla gelen bir renktir. Dolayısıyla renk class'ının tek bir rengi temsil etmesi, renkleri değişkeninin ise renk nesnelerinden oluşan bir liste yada dizi içermesi, nesne yönelimli programlamaya kat kat daha uygun olur. Yani class ve değişken isimleri, temsil ettiği şeylerle uyumlu olmalı. Yukardaki kodda ise renkleri adındaki çoğul değişken, renk adında tekil bir nesne içeriyor. Tekil olan renk nesnesi de birden fazla renk içeriyor. Tekrar tekrar okumak zorunda kaldım mesela nesneler arasındaki bağı kurabilmek için. Bu arada, java'da attribute'lara ulaşmak için getter/setter metodları kullanır. Bu yaptığın şekil mümkün tabii, ama nerdeyse hiç kullanılmaz. Encapsulation, getter, setter vb terimlerle ararsan detaylı bilgi bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Evet haklısınız hemencecik örnek vereyim diye kötü kullanmışın anlatımı :) İlginiz için teşekkürler arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar