Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blade Runner Ultimate

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar,en sonunda beklenen set tüm Dünya ile birlikte Türkiye'de de çıktı.Biraz bahsedelim;

Uzun zamandır bekliyordum ama tarihini bilmiyordum,dün nette gezinirken rastladım bayağı sevindim.Yarın İstanbul'a dönüyorum C.tesi günü yapacağım ilk şey gidip almak :)

İçeriği ise bayağı iyi,5 dvdlik bir setten bahsediyoruz.

Filmin 5 farklı kurgusu bulunuyor bu sette;
-Alternatif müzik ve seslendirmeler ile ham Kurgu
-Orjinal 1982 UK kurgusu
-1982 USA kurgusu
-1992 Yönetmenin Kurgusu
-Set için hazırlanmış,yepyeni bir dijital kurgu

Yapım belgeselleri ise bilindik şeyler ama hepsinden bol bol koyulmuş,bazıları;
-Set için filmin ekibiyle yapılan yeni röportajlar
-Filmin Yapım süreci üzerine bir belgesel ki yapım süreci çok tartışmalı bir filmdi Blade Runner.
-Deneme çekimleri vs.

Daha ayrıntılı bilgi için ideefixe

Setin fiyatı 55 milyon,D&R'larda 60 milyona satılıyormuş sanırım.Benim gibi koleksiyon yapanlar varsa düşünmeden almalılar.

Koleksiyon yapmıyorum ama orjinali de bulunsun diyorsanız "Blade Runner Final Cut" diye 2 DVD'lik bir versiyonu daha çıktı.En son kurgusunu içeriyor set,22 milyondu sanırım.

Ve ideefixe'de kült adlı kullanıcının yorumu üzerine birkaç siteyi gezdim.Kullanıcının dediği şey bize hep feci koymuştur zaten.Yurtdışında çıkan böyle setlerin çoğunda eklerde Türkçe altyazı bulunurken Türkiye'de aylar sonra çıkan aynı,bazende eksik setlerde Türkçe altyazı olmaz.Bunda da öyleymiş sanırım.Yurtdışından 85-100YTL arasında bir fiyata getirebilecek durumunuz varsa US ve UK baskılı setleri alabilirsiniz.Nitekim bizde satılan sette ekler arasında Türkçe altyazı seçeneği yokmuş.

Şuan net konuşamayacağım dediğim gibi seti C.tesi günü alacağım büyük ihtimal,deneyip adam gibi yazsam şuraya daha iyi olur :)

Hehe bunun yanında arada sırada bu bölüme DVD'ler hakkında da topic açma kararı aldım :) Faydamız dokunsun millete.
Sosyal ağlarda paylaş

sağol tharkas :)

Biraz önce geldim dışarıdan,Ultimate ile birlikte Apocalyps Now Redux!'u da aldım,onu da artık inceleyip yazarım :)

Şunu diyebilirim ki Blade Runner Ultimate verdiğiniz her kuruşa değer.Daha kutuyu açar açmaz büyüleniyorsunuz.Kutunun içinde 5 Dvd,bir zarf içinde kartpostal şeklinde çizimler,Ridley Scott'tan saydam bir plastik üzerine yazılmış imzalı teşekkür yazısı bulunuyor.Ham Kurgu'yu biraz izleyebildim güzeldi bayağı fakat ham kurguda Türkçe altyazı bulunmuyor :(

Diğerlerine de bir ara bakarım,şimdilik alın diyebilirim sadece pişman olmazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
valla elimdekini satıp bende yenisini almayı planlıyorum yurtdışından,nitekim eklerde Türkçe seçeneği yok TR'de satılanların ama İngiltere ve Amerika baskılarında varmış :)

Gerçi hepsini izledim ve anladım çoğunu ama olsun elimizde düzgünü olsun,ya da ne gerek var diyip kenara atacam hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...