Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyükanıt: PKK Meclis'e girerek siyasallaştı, şimdi de legalleşmeye çalışıyor.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

azınlık verilen oyları kömür yüzünden sanıyor
umut verici; olaylardan bu sonucu çıkaranları sürekli azınlık kalacak olması

bir ülke tamamen salaklardan oluşuyorsa zaten üzülmeye gerek kalmaz
çoğunluk burda önem kazanıyor, az bir kesimi aptal olsada, geri kalan kısım baskın olup durumu kurtarabiliyor
misal: cem uzan pilav döner dağıttı diye herkes ona oy vermiyor.
verenler salak demiş gibi oldum ama en azından pilav dönere kanan insanın sonucu değiştiremeceği açısıdan
yoksa cem uzan pilav döner , beyaz gömlek dışında da şeyler ifade ediyordu, güven verebilcek bir isim olsa müthiş gaz bir adamdı, umut vadediyordu
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyenin önemli bir kısmı da kendi istediği parti seçilmeden demokrasi var demiyecek insanlardan oluşuyor malesef. Ona demokrasi değil elitizm denir zaten. Onun yanında mecliste sizin istediğiniz parti değil ama yine de sadece sizin görüşlerinize uygun (ya da ters düşmeyen)partilerin yer almasının da farkı yok. Yani meclise benim oy attığım parti girmesin ama bari adam gibi partiler girsin argümanının altında yatan psikoloji de çok farklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bunları diyorum ben de çok demokratik olduğumdan değil açıkçası. bana kalsa oy ağırlığı kavramı tarzında birşey olmalı, bir insanın eğitim seviyesi ile vereceği oyun ağırlığı artmalı ya da bunun melezi bir sistem olabilir. evet her üniversiteye giden de süper insan olmuyor ama istatistiki bakmak lazım olaya, ortamalama yükseliyor dolayısıyla negatif varyasyon azalıyordur mutlaka. süper insan derken, en azından ortalamada, bazı kararları düşünerek ve kendi yorumunu kullanarak alan insanların sayısı artıyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
misal: cem uzan pilav döner dağıttı diye herkes ona oy vermiyor.

2002'de pilav döner dağıttılar %7,25 oy aldılar.
2007'de dağıtmadılar %3

Üstelik pilav döner dağıtmak ayrı, torbalarca kömür ve makarna dağıtmak ayrı.. Temmuz'da kömür dağıtmak ne demek lol
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
ha bunları diyorum ben de çok demokratik olduğumdan değil açıkçası. bana kalsa oy ağırlığı kavramı tarzında birşey olmalı, bir insanın eğitim seviyesi ile vereceği oyun ağırlığı artmalı ya da bunun melezi bir sistem olabilir. evet her üniversiteye giden de süper insan olmuyor ama istatistiki bakmak lazım olaya, ortamalama yükseliyor dolayısıyla negatif varyasyon azalıyordur mutlaka.

bunu söylemek için nasıl bir eğitim almak gerekiyo çok merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
Ardeth said:
ha bunları diyorum ben de çok demokratik olduğumdan değil açıkçası. bana kalsa oy ağırlığı kavramı tarzında birşey olmalı, bir insanın eğitim seviyesi ile vereceği oyun ağırlığı artmalı ya da bunun melezi bir sistem olabilir. evet her üniversiteye giden de süper insan olmuyor ama istatistiki bakmak lazım olaya, ortamalama yükseliyor dolayısıyla negatif varyasyon azalıyordur mutlaka.

Basit baktım ben olaya ilkokul, lise, üniversite diploması gibi. işe master ve doktorayı da sokardım ama o noktalar artık biraz mesleki meseleler olmaya başlıyor. Ama tabi sosyal bilimci değilim bunun melezi daha iyi bir sistem yaratılabilir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

2002deki ortam ile 2007 yi bir tutuyorsan genç parti açısından bişey diyemem
benzin, mazor, fındık kampayalarını kullandılar
bir de işe yarayacağını düşünseydi parasına kıyıp dağıtırdı cem uzan iskender filan

açıkçası seçim sonuçlarını kömür le filan açıklamaya çalışanları görüdkçe seviniyorum
bu zihniyetinin siyasi açıdan bir varlık gösteremeyeceğini kanıtlaması açısından
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth
nerde kaldı eşitlik,adelet vs ben hakkaride doğdum ilkokul mezunuyum diye senin oyun benden fazla mı olcak temelden yıktın herşeyi sen

genel olarak antimodes a katılıyorum demokrasi devam etcek yanlış yapa yapa doğruyu bulcaz bugün ağlayanlar dün iktidardayken çok da farklı değillerdi

şeriat tehlikesi var denebilir ama şeriat gelmez, bıçak kemiğe dayanınca uyanır bizim halk ve dış güçler izin vermez ne olursa olsun işlerine gelmez
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Breedan said:
Ardeth said:

Basit baktım ben olaya ilkokul, lise, üniversite diploması gibi. işe master ve doktorayı da sokardım ama o noktalar artık biraz mesleki meseleler olmaya başlıyor. Ama tabi sosyal bilimci değilim bunun melezi daha iyi bir sistem yaratılabilir bence.

çok acıklı bir durum bu
cahilliğinden yararlanıyorsun bir tarafın
fakat aynı zaman da oy kullanmaya bile tenezül etmiyorsun
etmiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Scheriff said:
@ardeth
nerde kaldı eşitlik,adelet vs ben hakkaride doğdum ilkokul mezunuyum diye senin oyun benden fazla mı olcak temelden yıktın herşeyi sen

ülkeyi temsil etme dışındaki tüm diğer sosyal haklar tabi ki eşit olacak. Ve bu sistemin iyi işleyebilmesi için herkese eşit eğitim olanağı sunulabilmeli (üniversitelerin hepsinin aynı kalitede ve süper olması imkansız tabi bahsettiğim o değil, ama akpnin yaptığı gibi sırf seçim kampanyası adına 10 küsür üniversite açıp bırakmak da olmamalı). O zaman işte eğitimi reddetmek ağırlıklı olarak o insanın seçiminde olacağı zaman daha adil bir sistem olur.

Bu bahsettiğim şu anki türkiye için kullanılabilecek bir sistem değil zaten. bazı imkanların daha homojen dağıldığı bir ülke için daha uygun. bir de sonuçta elitist olduğunu belirttim en başta %100 demokratik bir bakış açısı olduğunu söylemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Scheriff said:
@ardeth

ülkeyi temsil etme dışındaki tüm diğer sosyal haklar tabi ki eşit olacak. Ve bu sistemin iyi işleyebilmesi için herkese eşit eğitim olanağı sunulabilmeli (üniversitelerin hepsinin aynı kalitede ve süper olması imkansız tabi bahsettiğim o değil, ama akpnin yaptığı gibi sırf seçim kampanyası adına 10 küsür üniversite açıp bırakmak da olmamalı). O zaman işte eğitimi reddetmek ağırlıklı olarak o insanın seçiminde olacağı zaman daha adil bir sistem olur.

açıldımı ünivesiteler
açılmadı diye biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:

çok acıklı bir durum bu
cahilliğinden yararlanıyorsun bir tarafın
fakat aynı zaman da oy kullanmaya bile tenezül etmiyorsun
etmiyoruz.

Dedim ya bahsettiğim şey düşündüğümü genel hatları. bunun uygulanabilmesi için homojen eğitim olanaklarından tutta meslek liseleri/üniversitelerinin mantığının yenilenmesi gibi bir çok şeyin düzeltiği bir durumda işe yarar. Bu noktadan sonra da hala eğitimi ve kendini geliştirmeyi reddeden insan varsa açıkçası onun bu ülkeyi temsil etme hakkını kısıtlamaktan dolayı üzüntü duymam. Ama tekrarlıyorum, eğitim olanaklarının homojen dağılmadığı günümüz türkiyesinde çok haksız bir yaklaşım olacağını kabul ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...