Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyükanıt: PKK Meclis'e girerek siyasallaştı, şimdi de legalleşmeye çalışıyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, teröre verilen dış ve iç desteğin birbirlerini tetikleyen dinamikler olduğunu ve içerideki destek olmasa dış desteğin bu kadar etki yapamayacağını belirterek, “Olaya bir bütünsellik içinde bakmadığımız zaman alabileceğimiz tedbirler mutlaka eksik kalır” dedi.
Büyükanıt, Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezinin (SAREM) Merkez Orduevi’nde düzenlediği “PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi” konulu sempozyuma katılarak bir konuşma yaptı. Sempozyumun ana temasının terör örgütünün hem psikolojik hem ekonomik desteklerinin nasıl kesileceği olduğunu belirten Büyükanıt, bunun kolay olmadığını, desteğin iç ve dış olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi.
Kaynak: NTVMSNBC

Tam sinirlenmiş bir şeyler yazıyordum ki, gerekli ayar Ufuk Uras'tan gelmiş, aynen copy paste'liyorum:
"Eğer devlet memurlarının siyaset yapma hakkı varsa sadece belinde silah taşıyan memurlar değil tapu memurunun da siyaset yapma hakkı olsun, kimse kendini memurlar içinde imtiyazlı bir yerde görmesin. Kalem tutan memurun da hortum tutan memurun da süpürge tutanın da hakkı olsun."
+rep goes to Ufuk Uras.
Mesaj tarihi:
Ufuk Uras o kadar sağlam solcu ve siyaset-sivillik ayrımınu başarıyla yürüten bir kişi ki "kahrolsun ABD" dedikten sonra ABD büyükelçisiyle beraber yürüyüşe katılabiliyor; bunun adı da sosyalistlik oluyor.

Daha kendi partisinin disiplinine uymayan bir adamdan ne hayır gelir, ne de beklenti içine girmek doğru olur.

Büyükanıt da doğru söylemiş ama yıllardır denen birşey zaten.
Mesaj tarihi:
Büyükelçiyle gezmekle konunun alakasını kuramadım ben yalnız?
Yanlış bir şey söylemişse adam, yanlışını gösterin yani.
Demiş ki, memurların siyaset yapması yasak, o zaman belinde silahı olan memur, belindeki silaha güvenip kendini diğer memurlardan üstün görmesin, ha durum bu değilse de elinde süpürge de hortum olan da memur aynı şekilde konuşabilsin, herkesin hakkı olsun.
Devletin eline verdiği silahı kendine bahşedilmiş bir güç olarak görüp de kafasına eseni yapmak var mı öyle?
Mesaj tarihi:
Bekleyin?
20 senelik ekonomik, sosyal, demokratik ve daha nice gerilemeyi mi bekleyelim?
Yoksa yine korkunç anayasal değişiklikleri, işkenceleri, fişlenenleri, asılanları, katledilenleri mi bekleyelim?
Neyi bekliyoruz afedersin?
Yumruk nereye iniyor?
Mesaj tarihi:
Bence askere biraz toprak verelim onlar orada eğlensin hergün darbe yapsın siyaset falan yapsin... Herkesin haddini bilmesi gereken bir dönemde malesef ne asker ne siyasetciler sınırlarını bilmiyor. Ayrıca asker elini masaya vursa ne yazar? 3-4 sene sıkıyönetim yapar halkı ezer sorunları çözdüğünü sanır 3-4 sene sonunda halk ona gereken cevabi verir tarihte bugüne kadar hep olduğu gibi yine oturur oturduğu yere... Halkımızda artık bir marifet olmuş her kötü durumda hemen asker darbe yapsın... Bunu isteyenler önce bir elinden geleni yapsın o malum %53 kapasitesini kullansın zaten bunu başardığı an askere falan gerek kalmaz.
Mesaj tarihi:
Antimodesciğim, Ufuk Uras dediğin adam Abdullah Öcalan'ın adilce yargılanmadığını düşünüyor.

Nebahat Tuncel, Doğan Erbaş ve Leyla Zana ile beraber katıldığı mitinglerde pkk bayrakları açılıyor, biji apo sloganları atılıyor ve Uras bunlara hiç sesini çıkarmıyor.

Her fırsatta asker öyle, asker böyle, PKK silah bıraksın ordu çekilsin tarzı açıklamalar yapıyor.

Sen gelmiş böyle bir tatlısu solcusuna destek veriyorsun..

Neden her asker karşıtı insan ısrarla darbe deyince 80 darbesini örnek verir, 60 darbesi gibi gayet güzide bir darbemiz vardır halbuki?
Mesaj tarihi:
60 darbesinde 80 darbesindeki kadar insan ölmemiş olması, 60 darbesini gayet güzel bir darbe mı kılıyordu? Bu 2. dünya savaşının ne kadar kötü olduğundan bahsedenlere "halbuki 1. dünya savaşı vardı, ne güzeldi o öyle." demek gibi bir şey.
Mesaj tarihi:

asker dusmani olmak modada ondan
cogu gereksiz liberal insan liberal dusuncelerinin bir numarali garantorunun asker oldugunu kaniksiyamamistir

boyle asker siyasete karismasa super cicekli bocekli bir turkiye olucagini hayal ederler

bazi devlet memurlari konusmalidir
basbakan da bir devlet memuru misal

terorle mucadeleden sorumlu asker terorle ilgili yorum yapmis gayet normal

eger toplumun % 70 i senin 1/4 un akdar egitim alsaydi ve aclik sinirinin degilde yoksulluk sinirinin altinda yasasaydi

evet asker konusmasin
ama makarna&komur dagitilarak secim kazanilan bu ulkede gayet normal

cokda guzel konusmus yasar amcam dogrulari soylemis
liberal takilan muhafazakarlarimiza ve liberalligin tukiyede egitim seviyesi artmadan sadece kaos getiricegini kaniksamiyan liberalelre dokunmustur tabi

egitim sart!

Ordu Goreve!
yasar amca ftw

dua ediyorum hergun irandaki gibi liberallerin sarildiklari takunyali yilanlarin aslinda onlari yemek istedigini fark etmesini
irandakiler salakti gec farkettiler okuma yazmiyan bir millete "demokrasi" ile seriat geldi

cak referandumu iran islam cumhuriyeti olsunmu olmasinmi
halka evet e basmassan kafir olursun hayir dersen hristiyanalr gelip cocuklarinizi alicak de

islam devrimi hemide en demokratikinden hayirli olsun

Mesaj tarihi:
@xieon: Tabiki kansız olmayacak.. Kansız olacağını kim söylediki?

İspanyol sözü sanırım bu. Üç şey kansız olmazmış: biftek, gerdek gecesi ve devrim

Malesef bu ülkede bazı şeylerin iyiye gitmesi için köklü değişiklikler lazım ve ben bunu yapacak seviyede siyasetçi göremiyorum.. Öyle bir siyasetçi olsa bile düzeni öyle oturtmuşlar ki; bildiğiniz gibi ülkesi için iyi birşeyler yapmaya çalışan herkes ya öldürülüyor ya da sindiriliyor bu ülkede..

Antimodes52 said:
60 darbesinde 80 darbesindeki kadar insan ölmemiş olması, 60 darbesini gayet güzel bir darbe mı kılıyordu? Bu 2. dünya savaşının ne kadar kötü olduğundan bahsedenlere "halbuki 1. dünya savaşı vardı, ne güzeldi o öyle." demek gibi bir şey.

60 darbesiyle 80 darbesinin arasındaki tek farkın ölü sayısı olduğunu düşünmen bana ister istemez ciddi bir tarih bilgisi eksikliğin olduğunu düşündürdü.. Çok ucuz bir argüman zira :)
Mesaj tarihi:
60 darbesinin ne kadar güzel olduğuda tartışılır ama 80 darbesinin izleri daha tazeyken ve başımıza akape yide kürt sorununuda 80 darbesi sarmışken hala askerden yumruktan söz etmek bravo doğrusu. Ayrıca o tatlı su solcusu tek başına halk düşmanı yasalara karşı aslanlar gibi çarpışıyor 98 chp linin söyleyemediklerini söylüyor. Birde son olarak yüzde 53 olayına değinmek istiyorum. O kalan yüzde 53 ün yüzde 3 ü Saadet Partili yüzde 0.5 i BTP li 0.5 i BBP nin bağımsız adaylarına oy verdi. DP li yüzde 5 ve hatta MHP li yüzde 14 ün önemli bir kısımıda CHP çizgisi yerine AKP çizgisini takip edecektir. Yani 53 ten pek emin olmayın derim ben. Ha biz zaten yüzde 1 den azız bize göre hava hoş.
Mesaj tarihi:
Devrim alttan gelir. Darbe yukarıdan.
Lütfen iki kavramı birbirine karıştırıp da halk darbe istiyormuş süsü vermeye çalışmayalım.
60 darbesiyle 80 darbesi arasındaki farkları biliyorum, merak etme sen. Adnan Menderes'in dönemde kurmuş olduğu baskıdan da haberdarım merak etme.
Ancak o hareketin halktan gelmesi gerekirdi, ordudan değil.
Mesaj tarihi:
Halk mazoşistse?
Sosyolojik yorumun bu mu Türkiye için, bunu bilmek istiyorum sadece.
Ya bu kadar Weber, Marx geldi, toplumlar üstüne konuştular da, "Halk mazoşistse" yaklaşımı hiç bir sosyoloğun aklına gelmemiştir gerçekten.
Mesaj tarihi:
cicibebeizm olsun bunun adı da
demek istediğim halkın aklı başında dğeil ve saçma sapan tercihler yapıyorsa ne olacak idi, aptalların bizi yönetmesine seyirci mi kalalım? alttan ya da üstten, amaca hizmet ettiği sürece bir sakınca yok.
Mesaj tarihi:
ordununda halkin bir parcasi oldugu olayini gectim egitimsiz halktan cok beklersin

batidaki sivil demokrasielrin aksine bize demokrasi tepeden geldi halktan bir talep olmadan
o yuzden halk bunun degerini kiymetini bilmiyor egitim seviyeside dusuk oldugundan kimse sallamiyor temel hak ve ozgurlukler kimsenin umrunda degil

eger halk bu demokrasi icin kanini dokseydi ve zor bir bicimde kazanmis olsaydi dedigin dogruydu

ama once kizilderililerin turklugu ve alamnlarin yenildiginden bizimde yenik sayilmamiz vs gibi sacma sapan seyler yerine demokrasi nedir ne degildir
vatandasin haklari nedir insan hakalri nedir
bunlari ogretmemiz lazim okulda

adamalra islam tarihi osmanlilarin zaferleri (yenilgileri yok) nasil develte sadik kalinir nasil otoriteye boyun egilmelidir vs vs seklinde ideal robor vatandas yetistiren 80 prensiplerinii gosterirsen bi halt olmaz

en basiti roma tarihi okutulmuyor bu ulkede
demokratikiz diyoruz

ancak cocuklar tarihin en koklu cumhuriyetlerinden birinin guclu bri adamin binbir oyunuyla nasil bir imparatorluga donsutugunu bilmiyorlar

allahtan diziler filan varda millet TV den tanidi sezar i ahaha
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...