Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Erkeğin küpe takmış olmasına karşı olan görüşün kaynağı nedir? Yaklaşık 4 senedir küpe takıyorum bu süre içinde gerek ülkücü kesimi olsun gerek muhafazakar kesim olsun pek çok kişi karşıma çıkıp "Erkek adam küpe takar mı? Karı mısın sen? Çıkar o kulağındakini" gibi zırvalarla kendi görüşlerini bana empoze etmeye çalıştılar. (Burada kimseyi şu ülkücü bu cemaat kesimi diye etiketlemek gibi bir amacım yok ama karşıma dikilenlerin hepsi bu görüşlerde) Eyvallah onlar yetiştikleri ortam nedeniyle vb. sebepten ötürü erkekte küpeden hazmetmiyor olabilirler ama küpeyi ben onlara takmıyorum ki. Kendi kulağıma takıyorum. Kendime yakıştığını da düşünüyorum mümkün olduğunca da takmaya devam edicem. Hiçbir zamanda kalkıp "Yok efendim Peygamber efendimiz de küpe takıyormuş, Sultan Selim de takmış ben niye takmıyım ki?" gibi bir düşüncem ya da onlara bu tarz bir cevabım olmadı. Yukarıda söylediğim gibi kendime yakıştığını düşündüğüm için kendi kulağıma küpe takıyorsam bundan ikinci ve üçüncü tekil şahıslara ne! Ben onlara "Sen neden bıyık bırakıyorsun ya da neden namaz kılıyorsun? (İkinci soru biraz uç nokta olmuş farkındayım)" gibi sorular sormuyorsam ve hatta onaylamadığım bir davranışları olursa saygı duymasam bile kendi görüşüdür diye sesimi çıkarmıyorsam onlar neden aynısını yapmıyorlar? Artık illallah dedim bu konu da. Bir erkek olarak ben neden küpe takamıyorum? Nerden geliyor bu kanı? Edit: Typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 insanlar takıyor. ben takmıyorum. problemim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Herkesin tek tip olması gerektiği anlayışı yüzünden. Hatta küçüklükten beri empoze edilen toplumsal birşey. Çok fazla kafanı takma böyle insanlara. Tabii tabii de geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Ya Türkiye de erkeklerin küpe takıyor olması daha dün moda olan bir durum değil ki. 80'lerin sonun - 90'ların başı gibi bir dönemde yaygınlaşan bir durum ve gün geçtikçe daha da artmakta. Erkeğin küpe takmasına paralel olarak buna karşı çıkan ve alışamayan görüşte artmakta ben bunu anlayamıyorum :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 takma işte boşver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 sikayet ettigin konu bu ise seni 90larin sonu-2000lerin baslarinda patlak veren satanist olaylara davet ederim :) yolda yurumek gercekten zordu.. bazilarimiz icin halen zor. kalin kafali insanlarla ugrasmak zor bisi.anlatamazsin derdini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 mahalle baskisi yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 zevk de geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 boşver işte takmayı ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Bosver kimin ne dedigine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 O satanist olayına hiç girmiyorum. Üst komşum bile beni satanist sanıyordu ::o Bu küpe konusu da takılmayacak bi durum değil ki. Milletin beni sağ cepheden görmesiyle profilden görmesi sonrası oluşan bakışlardan gına geldi artık :D Artık dün canım sıkıldı bu konuda facebook'ta bi grup bile kurdum 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Hangi semt/şehir'de oturuyorsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 takmicaksin diye bi olay yok.sen istiyorsan, takicaksin o kupeyi.millet gina getirtecektir suphesiz. :) yildirmaya calisiyorlar seni :P vazgecme davandan ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 @Slat: Normalde İst/Bostancı da oturuyorum ama okul nedeniyle yılın büyük bir kısmı Ç.kaledeyim. Okulda da türlü türlü insan mevcut... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 boşver ya takma sen yine de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Bostancı'da bakışlardan o kadar rahatsız edilmezsin ama Çanakkale'nin yerlisi eder tabii :/ Ben küpe takmıyorum fakat saçlarım 1 numara ve enseden ince bir kuyruk var.. Ortamda böyle hacılar ve saçma tipler oldumu kuyruğu çıkarıp oynamaya başlıyorum sırf bu gerzek muhafazakar kısmı sinir etmek için.. Sakın etrafındaki dallamalardan sinip te çıkarma küpeyi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Allah allah ya? Beden hocası yok mu bu okullarda, el şakası yapıp "o kulağındaki ne çıkar onu." muhabbetine girip, favoriden çekip müdüre götüren? Küpe kuyruk falan bunlar liseye ters şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Alexi lise dönemini geçeli bayağı oluyo bende :P Hayır Türk kültürü ve yaşamı üzerine çeşitli araştırmalar yapmış olan kimselerce Orta Asyadaki göçebe dönemlerde erkeklerin küpe taktığı kesinleşmişken neden hala "Türk erkeği küpe takmaz" görüşü hakimdir ben onu anlamadım :S Alıntı Türk erkeklerinde ise küpe takmak, daha Orta Asya'daki konar-göçer yaşam dönemlerine kadar dayanmaktadır. O dönemlerde her ne kadar kadın ve erkek toplum içerisinde eşit sayılsa da erkeğin kadından daha üstün olduğuna inanılmaktadır. Halk arasındaki yaygın olan bir inanışa göre kötü ruhlar, yeni doğmuş olan erkek bebekleri öldürmekten büyük bir zevk almaktadır. Bu sebepten ötürüdür ki anneler erkek evlatlarına bir zarar gelmemesi adına çocuklarına belirli bir yaşa kadar tıpkı kız çocukları gibi küpe takarlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Ne lisesi bab bitti çoktan.. Lisede olsam o kuyruğu çevirip g...me sokarlardı Phobos, malesef toplumun bu iğrenç muhafazakar ve kendi gibi olmayandan nefret etme sancıları Arap kültürüyle beraber geldi, Türk kültürüyle alakası yok yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 erkek adam küpe takmaz sen nasıl hoşuna gittiği için takıyosan, başkaları da hoşuna gitmediği için takmıyor hatta takanlara müdahale ediyor başkasına müdahale edilmesi kısmı insan la alakalı, bilinen kısa vadede bir çözüm de yok, zaten sadece küpeyle de alakalı deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 İyide forgiver ben birisine gidipte "Sen niye bıyık bırakıyorsun?" demiyorsam ve onun bu davranışına saygı duyuyorsam onunda bana anlayış göstermesi gerekmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 evt, zaten normal olan senin yazdığın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Peki biz niye anormal bi milletiz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 said: erkek adam küpe takmaz (tu) DELİKANLI ADAM PERMATİK KULLANIR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razienz Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Bende sürme sürüyorum banada zırvalıyorlar takma kafanı tarzına bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar