Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

consume komutu ama biraz farkli

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu gece çok soruyorum farkındayım :) Ama kanımca güzel ve bir çok canı sıkılan arkadaşın baktığında birşeyler kapabileceği sorular olduğunu düşünüyorum...

Sorum şu,

src.consume ile o karakterden istediğim kadar itemi tabiri caizse silebiliyoruz. Pek src nin yerine öyle bir şey yazalımki artık char id simi olur yada başka birşeymi o an o kodları çalıştıran kişinin çantasından değilde başka birinin çantasından item silelim.

Yani diyelim patara char ismi ,
charismi.consume 50 i_gold // gibi
charid.consume 50 i_gold // gibi

yada başka bir method ile. Bu durumda charidsini aldırabiliyorum ilk aklıma gelen methot bu yolda. Char isminden zaten olacağını zannetmiyorum. Sadece olayı anlatmak içindi

Teşekkürler....
Mesaj tarihi:
hmm hoş bir soru olmuş bencede kişinin char id si ile yapabilirsin gibi geliyor . istersen dene . mantık şöle kişiyi target aldığında charid sini kaydetcek ve o id den alcak itemi[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
frost o yöntemle critiacal error alıyoruz :) ama buda bir gelişmedir diye düşünüyorum...

Errorda burda
11:07:CRITICAL:Exception code=0c0000005, addr=069ffc, in Server OnTick
11:07:ERROR:88:Bad Msg Eat 26 bytes, prv=09

[Bu mesaj patara tarafından 20 January 2004 11:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
src.char.0.consume 50 // ilk charından alır parayı fakat para cantasında olmalı

src.char.1.consume 50 // buda ikinci char eger 2. char yoksa critical error verir server..[signature][hline]İmza bilmem ağa parmak bassam olur mu?
Mesaj tarihi:
serial id ile yapılacak işlemler örnek bkz.
var.charuid = hedehödö(bi serial)
try uid..consume 50 i_gold
isim ile alakalı olarak database gibi bi sistem kurarsın her yeni açılan char için serverin bi yerinde uidi bilinen containera memory ( account - char name ) şeklinde checklerle taglarla yaparsında bunlar karışık işler... :-D[signature][hline]Do your Best !
Mesaj tarihi:
said:
guardteam, 20 January 2004 15:57 tarihinde demiş ki:
src.char.0.consume 50 // ilk charından alır parayı fakat para cantasında olmalı

src.char.1.consume 50 // buda ikinci char eger 2. char yoksa critical error verir server..
bu kodla sadece kendi charlarına arasında para transferine izin verir[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...