Wispy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Marveloth said: Yeşil itemlarla haftada 10 maç yapıp 500 puan alan bi takım varmı lol. İnsan basitmiş gibi göstermek istediğinde nekadar kolay dimi :) Bu anca warlock sayesinde mümkün olabilir. Haftada 10 maç yapınca da rating 1700 ü geçemez. 1700 ü geçemeyen bi rating ile 500 puan alınamaz. Herhangi bir class arenaya yeşil itemlarla başlarsa hafta bitiminde 100 den fazla puan alamaz. Komik yani, yeni yetme 70 leri ben instant alıyorum mage'imle (arenada fire takıldığım için düşük ratinglerde geziyorum malum) Yani öyle arenayla item kasmak artık okadar da kolay değil. Millette s3 varken yeşil itemlarla arena fln yapılmaz. Karsına full s3 çıkmaz demeyin çıkıyo. 1600 ratinglerde bile rastlıyorum. Armorydeki arena calculator diyor ki 1625 rating: # v2: 379 # arena points 3v3: 439 # arena points 5v5: 499 Ben demişim ki Wispy said: Şimdi S3 itemlarına giden yola bakalım: Level 70 karakter 10-15gün full honor farm, bu sırada yeşil itemlarla haftada 10 maç arenayla 400-500 arena puanı Season 2 den alınacak itemları aldıktan sonra 75k honor biriktirmeli. Season 3 ün geldiği gün bu 75k honorla istediğimiz season 1 itemlarını alıp arenaya başlamak. Bu yukarıdaki alıntıdan normalde çıkarılacak anlam, Season 3 gelmeden önce biri paso bg lerde honor farmlarken yeşil itemlarıylada haftada 10 maç yapar haftada 400-500 (Sadece 500 mü dedim pardon ? ) arası puan alır, season 3 e kadar bir miktar arena puanı biriktirir. Season 3 gelince de hem bu honorlarla s1 gear i alır hem de s3 geari. Ben season 3 başladıktan sonraki geçen dönemden bahsetmiyordum, bir kere daha okursan anlıyacaksın. Sen çok ilginç bir bakış açısıyla yorumlamışsın tabi " Herhangi bir class arenaya yeşil itemlarla başlarsa hafta bitiminde 100 den fazla puan alamaz" Bu da oldukça ilginçti, 100 puan alabilmek için haftada 2v2 ratingin 550 gibi birşey olması lazım. Gerçekten kötüleri gördüm ama sanmıyorum 800 den düşük insanların olacağını. "Yani öyle arenayla item kasmak artık okadar da kolay değil. Millette s3 varken yeşil itemlarla arena fln yapılmaz. Karsına full s3 çıkmaz demeyin çıkıyo. 1600 ratinglerde bile rastlıyorum." S3 gelince kimse yeşil itemlarla pvp yapmıyor ki. Artık 1 hafta honor farmıyla çoğu insan 2-3 parça s1 gear i alabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 -Wissy said: Yesili birak en azindan s1'ler olmadan 1500 ratingin ustune bile cikamazsiniz sezon basinda. Denemeden etmeden bilmeden savurmaca kolay... Nihilum da t4'lerle Illidan kesti. Demek ki pve ezmode... nihilum t4lerle illidan kesmedi ama çin serverlarındaki first kill de t3 bile vardı bazı tiplerin üzerinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 e cunki avrupa guildleri BT acılmadan önce beklemek zounda kaldı bu sırada farmladılar, ama cinde sene conra cıktı nerdeyse tbc bt acık geldi adamlar zerglediler tabiri caizse mekanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Nihilum T4ler ile kesti İllidan'ı. Herkes T4 tü demiyorum ama vardı bayağı bir insan. Healerlarda prince mace fln hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Ben de hala karazhan exalted ringini kullanıyorum. Item düşmemiştir, dkp biriktirmiştir vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Aluriel said: nihilum t4lerle illidan kesmedi ama çin serverlarındaki first kill de t3 bile vardı bazı tiplerin üzerinde Tam olarak öyle değil, Illidan kestikten sonra T3lerini giydiklerini söyleyenler de var, gözünüzle görmeden inanmayın :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Hem PVP hemde PVE yapan birisiyim :) daha dogrusu BC'den önce Full PVE Naxxramas 9 boss. BC'den sonra ise Full PVP 2350 Rating Takım. Şunu söylemem gerekirki bir çok kişi pve ve pvpyi farklı algılıyor. PVP yetenek işidir herkes PVP yapamaz özellikle "Arena" Bir kurallar bütünü degiltir hızlı karar verip ne yapman gerektiği bilmen lazımdır kime nasıl atak vereceğini kime ne kullanacagı skillerin basma zamanları bile önemlidir. Herkes AV WSG AB yapabilir ama herkes Arena yapamaz. PVE ise bunlar ile pek alası olmayan sadece belli kuralları uygulaman gerektigidir. Agro alma, Surada dur, Over healing'e dikkat gibi...vs PVP Yapamayan insanların ve Classların item toplamak için yapması gereken tek şey PVE'dir. Yada PVP yapmayı isteyip her önüne gelene kesilmek onu sinir etmicek ve buna katlanabilecek ise zamanla oda PVP Yapabilenler sınıfına girecektir. Ama bir çok PVP yapamayan insanlar kolay yolu secerek hemde birazda havası olduğu için PVE yapmayı karar vermiştlerdir. Kimse unutmasın PVP Seti toplamak PVE Seti toplamaktan Çok Daha Zordur Yukarıdaki arkadaş yazmış 15 günde Sezon 3 Almayı :) Evet haklısın 15 günde Sezon 3 Alırsın ama bunu sende alırsın Kimse sana PVE yapıyorsun diye sezon3 vermiyoruz demiyor :) Ama birde şunu düşün Ben 15 Günde sezon 3 alırken sen 15 Günde Kaç boss kesiyorsun Tek kişi baz aldıgın zaman hergun 1 boss'dan Drop alsan 15 item yapar :) ama işte PVE kurallar bütünüdür DKP vardır ıvır zıvır vardır. İşin kısası PVP yapmak aslında göründüğü kadar kolay değildir. Özellikle TR'deki internett malum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Bir kere ben hiç bir zaman pvp yapanlar noobtur pve yapamaz vs yada pvp skill gerektirmez gibi birşey iddia etmiyorum önceden anlaşalım. 4Ever said: Kimse unutmasın PVP Seti toplamak PVE Seti toplamaktan Çok Daha Zordur Kesinlikle katılmıyorum. Gelen puan belirli, gereken puan da belirli. Ama PvE de işin içine çok saçma bir şans faktörü giriyor. İstediğin kadar iyi bir guildte ol, istersen bütün contenti 1 günde temizle eğer bahtsız bedeviysen düşmediği zaman düşmüyor istediğin item. Mesela en basitinden bir örnek vereyim guildimdeki bir shadow priest 28 haftadır najentus'tan dagger drop bekliyor hala düşmedi ve bu adam raid kaçırmadı daha. PvP de ise işler hiç te öyle değil. Kendimden örnek vereyim hiç bir zaman pvp de süper yada imba olduğumu iddia etmedim ratinglerimde ortalamaydı zaten her zaman için ,2v2 1.9k, 3v3 1.9k ve asıl oynadığım ve en çok sevdiğim bracket 5v5 2.2k. Sezon 3 başladığında 4/5 merciless, gladiator (s1) omuzluk (aslında merciless omuzlukta alabilirdim ve 5/5 yapabilirdim fakat görünşünü sevmiyorum, almadım ve büyük ihtimalle almıyacağım) 5k arena puanı, 75k honor ve yeni gelen trinket ve cloak için 135 adet badge hazırdı. Şu an sezon 3 ün daha ilk haftası geçmiş olmasına rağmen full vindicator ve glove almış olduğumuda sayarsak 3/5 vengeful var. Geriye kaldı almam gereken 1 parça vengeful 1875 puan (en az 2 hafta nerden baksam) ve 2000+ personal rating gerektiren vengeful omuzluk ve son olarak 1000 puana mal olan hunter baltası. Toplam gereken puan 4325, bu benim en fazla 5-6 haftamı alır ki ben ortalama bir oyuncuyum. Çok uzattım sanırım ama demem o ki PvP den item almak PvE den item almaktan kat be kat kolay bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Ben 1 haftada ancak bir parça item puanı alabiliyorum. ama sen 1 haftada Full Dungeon yapabilir ve 10 tane boss'dan item düşme sansı var buda büyük bir şanş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 pve dede ayda bi ancak i itemlık dkp alıyosun zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Aluriel'in dediği gibi Şans faktörü bir kere herşeyin üstüne tuz biber oluyor PvE de. Repair'idir wipe ıdır, potudur hepsini geçtim. Ayrıca arena sadece skilldir söylemine de kesinlike katılmıyorum. Özellikle 2v2 ve 3v3 setup vs anti setuptır. 2v2: Warrior Druid, Rogue Priest, Warlock, Druid domine eder 3v3 te Warrior Druid Warlock, Rogue Mage Priest vs Her ne kadar yetenekli olursan ol, bazı setuplar 3-0 önde başlıyorlar arenaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Wispy said: Her ne kadar yetenekli olursan ol, bazı setuplar 3-0 önde başlıyorlar arenaya örnek : warrior / druid 2v2 de. ne yapayarsam yapayım druid aptal olmadığı sürece bu takımı yenme şansım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 4Ever said: Ben 1 haftada ancak bir parça item puanı alabiliyorum. ama sen 1 haftada Full Dungeon yapabilir ve 10 tane boss'dan item düşme sansı var buda büyük bir şanş Diyelim ki warrior ya da rogue sun, X bossu istediğin bir sword düşürüyor. Swordun düşme ihtimali 20%, o sword u isteyen 4 tane daha melee var. Kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 4Ever said: Ben 1 haftada ancak bir parça item puanı alabiliyorum. ama sen 1 haftada Full Dungeon yapabilir ve 10 tane boss'dan item düşme sansı var buda büyük bir şanş En azından seninki garanti. Diyelim 5 item ihtiyacın var ve dediğin üzere anca haftada 1 item puanı geliyor, e o zaman 5 hafta sonra tamamdır istediğin itemler. Ama düşmediğini veya outbid vs durumunu düşünürsen pve den item alması daha zor emin ol. Ayrıca az önce gözümden kaçmış birisi Türkiye'deki bağlantıyla arena kolay gelsin demiş. Asıl pve kolay gelsin, arena gene gece falan bir şekil hallolur da raidler senin istediğin saat olmuyor malesef. Gerçi YF sağolsun idare ediyoruz arenada da raidte de son zamanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ocean Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 pve ile pvp birlikte yapılmıyormu yahu =) birde ikisininde zevkleri kişiden kişeye değişir ben şahsen pve den item aldığımda veyatta raidlere katıldığımda yeni bosslar görmem, denemem bana yetiyor item almam önemli değil ilk etapta, ikisinin zevkleri çok farklı bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satanael Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 pvp sucks.. raid yoksa giderim heroic neyim yaparım.. oda olmadı gideri karazhan pre-q yapmaya calısan tiplere yardım ederim.. oteki turlu gir warsong a adamlar bişi beceremesin kazanacagın yerde kaybet sonra kanser ol öl... akıl karı degil :D ben diyorum yakında orgimardaki inkeeper bile epic dagıtmaya baslıcak.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 yanı bırbırınızı yıecegınıze benım yaptıgım daha kral , yok pvp, pveyi döver. ikisinide kendine göre zorlugu var. ama suda unutulmamalı. her isteyen pveyi istedigi anda yapamaz emek vermesı gerekir. ha eger pve ufkunuz karazhansa gruulsa diyecek birsey yok. arenada ise eger %0.3 luk dılıme gırmekten bahsedıosanız haklsınız bı yere kadar zor bi is. ama olay vengefuldur full res set dizmekse, hic kımse cıkıpta zorda soylede boylede demesın. hersey ortada iste. rank setlerini dagıttıgı gunden berı alıstı blizzard, boyle mılletın pve ıtemlarını yalan edecek cınsten pvp ıtemları once mılletı kastırarak vermek sonrada belesten dagıtmak. sekil 2-a, season1-honor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ozanbey Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 hangisi daha kolay diye soracak olursak olaya şu şekilde bakmanızı öneriyorum. wowjutsudan alıntıdır kullanıcaım veri The Black Temple4.76% total guild sayısının %4.76 sı black temple a girebiliyor. buradan düşen silahların dpsleri 100-101 arası. (1h ler için) s3 silahlarının dps i 103-104 arası yani s3 silahları (rogue warrior için örneklendiriyorum. silah tabanlı dmg verdikleri için) asıl sorulması gereken soru 1850 rating e sahip kişi sayısı %4.76 dan az mıdır fazla mıdır? fazla ise s3 silahları almak daha kolaydır gibi bi genelleme çok rahat yapılabilir. gelişim süreci açısından da şu şekilde bakalım 1850 personal rating yapabilecek kalitede 1 kişi lvl 70 olduğunda karazhandan başlayarak black temple a ortalama kaç ay uğraşarak girmeye hak kazanır? diğer yandan aynı 70 bir kişi s3 silahlarına ne kadar sürede ulaşır? dengesizlik burada. kimse bana burda pvp ayrı pve ayrıdır demeyin o zaman size hangi swordla adamın kafasına vuramazsınız ki die sormak zorunda kalırım. ortadaki problem daha az emekle daha iyiye sahip olma sorunudur. pvpde skill lazım demeyin yapay zeka da olsa her şeyin zorluğu farklıdır. 25 kişinin koordine hareket etmesi 2-3-5 kişinin koordine hareket etmesinden her zaman daha güç olmuştur öyle de olacaktır. s3 e ulaşmak için kağıt gibi 1 ay herkesten sopa yersiniz yazmış birisi bende ona illidian a gitmek için ne kadar wipe yendiğini düşün diorum. sonuç olarak bana göre blizzard resiliance ve arena sistemiyle büyük hatalar yapmıştır. pve yi pvp den ayırma girişiminde pve yi pvp ye ezdirmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Yuce tanrim! PVP SILAHLARIYLA INSANLAR PVE'YE GIRIP ILLIDAN KESIYORLAR ONLARIN VERDIGI AVANTAJLA SANKI. BIRAKIN PVPCILER GUZEL GEARLA PVP YAPSINLAR, SIZE ZARARI NE? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 said: s3 e ulaşmak için kağıt gibi 1 ay herkesten sopa yersiniz yazmış birisi bende ona illidian a gitmek için ne kadar wipe yendiğini düşün diorum. Size buradan diyeceğim tek şey Madem PVP okadar kolay madem 1 haftada Oyunun en iyi Silahını alınıyor Acaba sizlerdemi sorun var? Siz neden almıyorsunuz Neden yapmıyorsunuz ? Bu hak sadece şu insanlar pvp yapar alır diye bişi yok herkes istedigi gibi pvp yapar bazıları 1 ay sopa yer bazılar catır catır keser alır silahını ama bu herkese eşit verilmiş birşeydir. Ben o kadar PVP Yapmama ragmen Badge ile gittim Back aldım? Ben salakmıyım PVP yapmak varken gittim o kadar heroic kastım. Yoo bana verilen şanşı kullandım ve PVP Back'inden daha iyisini gittim aldım Sizde gidin daha iyisini almak varken alın kullanın. Bu kadar ağlamaya gerek yok Ben hala diyorum burada yazanların hiç birisi PVP Yapmayı bilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 ala allah, ne kadar çok sey biliyosun sen bizim hakkımızda :) biz burada pvp kaka, pve kral demiyoruz. nerenizle okuyosunuz, bi konu baslıgına ve altında tartısılanlara baksanıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 toggie said: ala allah, ne kadar çok sey biliyosun sen bizim hakkımızda :) biz burada pvp kaka, pve kral demiyoruz. nerenizle okuyosunuz, bi konu baslıgına ve altında tartısılanlara baksanıza. Bende biliyorum Sorun Herkese verilmiş hakkı kullanmak varken hala boş beleş yazılar yazılması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 pve ve pvp yi neden karsılastırıyosunuz ki? ikisinin de kendine göre zorlukları var. ama birbirinden tamamen apayrı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 4Ever said: Ben hala diyorum burada yazanların hiç birisi PVP Yapmayı bilmiyor sende dahilsin demı? zaten hep boyle olur birilerine laf atarken. kendi kraldır pvp kralı, karsıt yorum yapanlar ise pvp bilmez. forum tartısmasına gore bıle bılenı bılmeyenı ayırıyosun ya dencek bısı yok zaten kral pvpci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Evet hepimiz yeteneksiziz, pvp yapmayı bilmiyoruz. Wissy, pvp silahının pve silahından fazla dps le olmasını mantıklı bulmuyorum demiştim ben. Sen gidip t6 MH sword a 100.2 dps 28 agi 54 ap verip sonra season 3 sword a hit, armor ignore ve 103 dps verirsen kusura bakma da bulşit derim. PvE de melee class'ların en büyük amacı max dps değil midir. Peki pvp de birinci amaç hayatta kalmak, sonra rakibini öldürmek değil midir arenada mesela (lütfen hayır demeyin) Ver arkadaşım s3 silahlarına 50 şer stam, 50 şer resil ama böyle ofansif stat'ları pve silahından daha iyi olursa saçmalık bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar