Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. Turnuvamız. 8 Aralık Cumartesi 21:00


Katra

Öne çıkan mesajlar

Evet artık gelenekselleşen Pati Uo fındık turnuvalarının 3.sünü bu hafta sonu gerçeleştiriyoruz.


Kurallarımız değişmedi ancak bu hafta arenaya traplerde eklenicek ve böylece ortam şartları kulanılabilecek..

Gmlerden özel bir ricam var.

Birinciye ödül olarak . Bu hazır item olan blackthorns robe gibi birşeyi modifiye ederek ve bir takım özelliklerde ekleyerek ( kişinin templatine göre belirlenecek) 1 hafta süreyle kullanmasını sağlamak ve aynı zamanda o kişinin isminin önüne

Kumilatif olarak uygulanacak şekilde;

Üst üste

1 Turnuva kazandıysa "The Hero"
2 Turnuva kazandıysa "The Legendary"
3 Turnuva kazandıysa "The Unbeatable"
4 Turnuva ve üstü kaybetmeden kazandıysa "The Immortal"

İkinci ve üçüncü olanlara ise bir sonraki haftaya kadar Gladiator taginin verilmesini istiyorum :)

Böylece biraz daaha hareket sağlamış oluruz.

Fikirleriniz??? Ek fikirlerde varsa lütfen yazın. Gmlerde zaten yardımcı oluyorlar.. Dimi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arena fazla büyük bence çok fazla kaçma imakanı sğalanıyor insanlara biraz daha ufak olması lazım, tabi sen necrosun :)

Death robe derken kastettiğin http://uo.stratics.com/database/view.php?db_content=hunters&id=247 buysa düşüyor(du en azından ben oynarken) yok başka birşeyse cahilliğimden dolayı affola :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

omg blood omen
omg you are dead.
zaten pot sınırı var, cure mu getirelim, str mi , agi mi, heal mı, refresh mi

bide arena eşşek kadar koşsak koşamıyoruz, at olması saçma olur çünkü maçın başında direk caster ın üstüne çullanabilir warrior tarzı classlar ama arena küçülmeli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

leath, sailor ya da mirage'tan rica ederiz bi güzellik yapıverirler.

çok da büyük olmadığını savunuyorum hala :)
cove civarına yapılan arena için herkes çok küçük diyordu, hatırlatırım :P

minoc'un üstündeki güzelim arena projesi de yarım kaldı :) bunu da hatırlatayım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm eğer benim topic le bu turnuvayı yapıyor olmam ödül anlamında sorun taşıyorsa gm ler olarak siz yapın bu hafta veya sonrasında çünkü burada zaten benim bir kazancım yok amaç insanlar gelsin.


Şu anda her hafta turnuvaya katılan sayısı artıyor ancak bence böyle özel ödüller ve tagler insanları daha heveslendirir. Bu eğer gm turnuvası ile olacaksa ben bunu bırakıp katılmaya hazırım.



Warrior arkadaşların arena daraltma vs gibi isteklerini ben doğru bulmuyorum. Bunların nedenini yazayım;

Bir warrior saldırıya sadece çift tıklayarak geçebiliyor, cast etme veya vurma süresi gibi bir durum yok o nedenle aslen oyuna önde başlıyor. Başlangıcıyla beraber poison yapma olasılığıda yüksek. Missleme durumunu kayda almıyorum çünkü eşit karakterleri baz alıyorum. Örnek olarak Tharkas bana neredeyse her zaman vurur ki defence chanceim capten bile fazla.

Bu ilk saldırı sorunu zaten bu arenada yok çünkü yakın başlatıyoruz ancak eğer magein kaçıp cast edebilme olayı elinden alınırsa warrior lar son derece avantajlı olur. Zaten şu anda da warrior eşit değil diyemeyiz turnuva maçlarıda bunu gösteriyor.

Arenaya bir takım görülebilir traplerin konulması mage e biraz kaçma sıkıntısı verebilir ve böylece warriorun kovalma şansı artar.

Pot konusuna gelirse. Pot sınırsız olması demek maçların daha da uzaması demektir. Sonucta sadece warrior pot kullanmıyor mage de kullanıyor üstelikte easyuo ile birleştiğinde hatalı kullanım durumuda yüksek oranda kalkıyor.


Death shroud verilmesi bir opsiyon olabilir ama benim aklımda ki daha da unique birşeydi blacktornun kıyafeti gibi birşey. Çünkü hepimiz zaten ord burda death shroud giydik. Ayrıca elven robe cok benziyor hatta daha şekilli.

Bu item herneyse oyuncuya avantaj vermeli hatta bu avantaji kümilatif bile olabilir bu durumda ileride 1 şampiyona iki gladiator savaşları bile olur.

Böyle şeyleri edit haksız kazanc veya osi diye dusunmemek lazım .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kurallar ve arenada warriorun mage i yenemsi imkansiz.

soyle diyim su an serverdaki butun warriorlari arkadasin mage chari ile o arenada zorlanmadan keserim.

buna kendi charimda dahil.

ben atak yapiyorum bir vurusluk can kala mage topuklamaya basliyor kovaliyorum yakalayamiyorum tabi cunku arenada buyuk o esnada heallaniyor benim manam bitmis oluyor sonra iki komboda yatiyorum.


hemde rakip lich ben de at yok...lich olmasin ata binsin madem esit olsun.

arenayida kucultmeye gerek yok at varken hiz artiyor nasilsa alan daralmis gibi olur.

pot olayi zaten enteresan mage her buyuusnden sonra innox atsa kacsa warrior zaten potu bitince heallanamaz...im por ylemle oldurursun.

simdilik kimse kullanmadi ama ben buraya yazinca bi sonrakidne herkes kullanir.

corppor innox corppor innox aradada rahat rahat topuk yap vuramasin gg.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özelden tharkasa attığım gibi burayada yazayım.


Warrior ile mage karşılaşmasında warriorun her halukarda avantajsız olduğu bence bir hata.


Mantıklı bir warrior karakterin resisting spells kasmamış olması düşünülemez.

Bir mage kombosunu yaptığı zaman çogunlukla yüksel hp li bir warrioru indiremez. Bunun en büyük nedeni potionın ilk dm ardından ikinci dm i yerken içilip ölmesinin üzerinde bir hp seviyesine ulaştırmasıdır. Aynı şekilde makrolanmış bir bandaj ilk büyünün çözülmesinden 4 sn sonra neredeyse warriorı heallamış olur yani.

Explotion + mindblast+ kalvas + insar gbii bir komboda warrior mindblast esnasında 20 30 hp kazanmış olur kalvas patladığında ise bandajı çözülmüş olur. Zaten bir warriorın hpsinin 105 üstünde olması demek iyi bir resistle zaten bandaj veya pot arada çözülmese bile kurtulması anlamına gelir.

Bu sırada mage oldukça mana kaybeder. Dolayısı ile karşı tarafın hpsini ve resistlerini düşürmek için ilk önce curse atmak şarttır. Fakat resistinin 100 veyahut 110 olduğunu düşünürsek bu curse hiç bir işe yaramayacaktır. Magein necro buyus olan evıl omenı atarak karşı tarafı bir büyü için 50 resiste fiksleme zorunluğu vardır.


Evil omen + curse attıktan sonra ikinci aşama warriorı paralize etmek olması gerekmektedir buda aynı şekilde evil omen + paralize demektir.


Bu 4 buyu cast edildikten sonra ancak bir mage kombosunu yapabilir.

Bu arada mage in defalarca kendisini heallaması ve curelaması gerektiğini unutmayalım.

Bir mage in mana regeni en fazla mantıklı çerçevede 2mana/1sn şeklinde olacağını düşürnürsek magein bir komboyu yaptıktan sonra karşı taraf ölmediyse zor durumda olacagını söylemek yanlış olmaz. Keza bir mage 6 sn içerisinde 12 mana toplarken bir warrior karşılığında 6 attack yapabilir. Flamestrike büyüsü örneginde 40 mana harcandığını göz önüne almak da şartır. En yüksek ihtimalle low mana cost 40 olan bir oyuncu ise 24 mana harcamak durumundadır.


Cor por innox combosuda bu nedenle işlevsel olmaz. 110 resisti olan bir warrior çok yüksek oranda innox a resist edecektir. Bu resistler arasında da heallanabilecektir. Ayrıca bu arada mage e vurmaya devam edecektir. Mage de durmadan innox ve corpor atamayacak kombo sekteye ugrayacaktır. Ayrıca yenı uo da elf race inin gelmesi kolayca bir karakterin energy resistinin 75 yukselmesıne sebebıyet vermıstır. 75 energy resıstı olan bır karakter corpordan cok az dm alacak buna karsılık mage hem cast tıme hem delay tıme hem heallanma ve mana bıtmesı sorunları ıle boğuşacaktır.

Bir mage kaçsa dahi büyü yaparken duraksamak zorunda olduğu için warrior kaçan bir mage'i o duraksamalarda yakalayabilecektir. Kucuk bir arenada yarım sanıye duraksama bile önemli.

Pot kullanımının sınırsız olmasının yanlış oldugunu savunmama bır notkada mage in manasının bitmesi ve mana poiton gibi birşey olmamasıdır.


Warriorun devamlı heal cure ıcmesı demek mageın manasının bıtmesı demektır. Ancak warrior bu sorunu yaşamaz cunku vurmak için biten mana gibi birşeye sahip değildir karşı taraf ne yaparsa yapsın her zaman vurabilecketir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

veya armor ignore kasan genclere blood oath + amplify dmg buyusu necronun + reflect armor ustune poison + im por atarak can cekistirirsin warrioru.


-----------------------


Nasıl yav? Karşı tarafta resisting spells var. Bload oath atsan bir kaç saniye de etkisi kalkıcak. Neye başlarsan başla evil omen atmak zorundasın.


Refleck armor dedigin zırhtakimi? Öylese çok işe yaramadığını ayrıca nalamlı bir reflect armora sahip olmanın zor olduğunu ve manacost aman inc gibi olaylardan taviz vermen gerektigiini söylemek isterim.

Innox dediginiz kombo işe yaramıyor cünkü resisting spells var ve cok yüksek bir yüzde ile warrior poisondan etkilenmiyor. Üst üste poileyemiyorsun. Ayrıca sen impor atarken warrior durmuyor sana vuryor bu template de healing alamıcagın ıcın büyü cast ederek kendini healaman ve curelaman lazım. Bu durumda devamlı innox ve ımpor atamazsın. Ve bunun üstüne adam 10 pot alabiliyor bu kadar sürede sen o potları bitirip imorla öldürmeye kasana kadar kesin ama kesin ölürsün.

Deneyin abi yazmadan allah aşkına
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...