Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Bütün arkadaşlarım Nikon D80 aldı. D80'i arkadaşlarımdan alarak epeyce bir kullandım, muhteşem bir makine tavsiye ederim. O çift scroll olayı çok harika elinin altında obtüratör ve diyafram ayarları çat çat değiştiriyorsun çok kolay,çok kullanışlı. Makineyi 18-135 Lens ile birlikte (ikisi de kaçak) aldı arkadaşlarım,1700 lira verdiler. Benim o kadar param yok,1000 liraya Canon D400 aldım (beraberinde gelen 18-55 objektif ile birlikte),pazartesi veya salı gelecek. D400'ü çok az kullanmıştım,D80 gibi değildi ne yazık ki... Paran varsa kesinlikle D80 diyorum. Edit: D70 de güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 nikon D100 almayı düşünüyorsan git D80 al. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 nikon d80 mi alsam d200 mü? özellik farkları nedir? 2 hafta içinde aldırıyorum makineyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 d200 alabiliosan tabii ki d200 al. d200 bildiin pro alet d80 yanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 body almayın, objektif alın (18-200 nikkor mesela). çünkü bodyler geçici, objektifler kalıcıdır.. ama illa body alacaksanız da d300 alın. yargılar d200'ü. yarı profesyoneller için halen d80 en ideal olanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 abi d80 d200 arasındaki fiyat farkı d300 e kadar da var hehe. bence body kalıcı objektifler kollektiftir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 abi şimdi yodobashi'de d80 138k yen, d200 158k yen'miş. yani arada 20k yen fark var, o da 200 ytl civarı demek. yani uçuk bi farkta yok aslında. verdiğin paranın 1.5k ytl'nin üzerinde olacağını düşününce. d300 hakkında hiç fikrim yok. bi araştırmak gerek aslında. objektif olarakta 18-200 mm alıcam. edit: objektifte 38k yen. edit2: artık fikrim var ama sadece body türkiye'de 3.3k ytl japonya'da bence bi 200k yen'dir en az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 O fiyat farkına tartışmasız D200 alınır, düşünme bile. Lens için ise ; 18-200VR günlük kullanım için iyi bir lens. Ama çok yüksek performans beklenmemeli. Ben D200 kullanıyorum şuan. Lens'im Tamron 17-50 F2.8 Almayı düşündüğüm lens'ler sırasıyla >> 70-300 VR Tamron 90mm Macro 50mm 1.2 AIS ( Bu lens'i D80 ile kullanamazsın) Sigma 10-20mm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 D2Xs sipariş vericem sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 meraktan soruyorum...dx2 ile ne yapmayi dusunuyorsun? :D zira hobi amacli simdilik d80 ve üstü gereksiz gayet benden soylemesi.. hani nedir gayet pro makina derken kastettiginiz onu merak ettim?...d80 ile d300 arasinda ki hobi kullanicilarinin zarr zorr fark edecekleri; govdenin materyali..burst cekim hizi, cf/sd kart farki, menu kullanim farki, preview hizi. 2mpxel birde.. degermi o kadar para farkina? d2x i katmiyorum bile bu hesaba...tamamen ölü bir yatirim su saatten sonra d2x sifir km almak gayet üzgünüm :D sonu yoktur bu isin hep daha iyisini alirsin..maksat hangisi isini gorecek onu bulmak. ayriyeten...body'lerin artik kalici olma gibi bir ihtimali uzun sure yok..(en son nesil canon mark3 ve nikon d3 u bu kategoriye sokmuyorum...onlar diger makineler de olmayan ozelliklerle sürüldüler piyasaya...tuketici seviyelerin aksine uzun sure kalici olacaktirlar) lenslerde pek kalici olmayabiliyor..ama kisisel gorusum olarak ben arsivimde lens tutmayi severim makineyi tutacagima. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Benin canımda Nikon D3 çekti ama biraz pahalı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 D300 ve D3 'te Nikon eski DSLR makinalarında kullandığı CCD sensorun aksine CMOS sensor kullandı, bunun avantajıda yüksek ISO değerlerinde, yani karanlıkla daha iyi performans vermesi, düşük noise. Bu 2sini bir kenara bırakırsak; D200 ile D80 Fiyat/Performans olarak kıyaslanabilecek makinalar. Türkiye fiyatları baz alınırsa F/P oranı D80'de daha yüksektir. Ama arada 200YTL fark var dersen, bu durumda bu 2 makina kıyaslanamaz. Her şartta cevap D200 olur. D2Xs.. bilemiyorum D3 ve D300 varken ben olsam almam. D2XS ile D3'ün fiyatlarını bir karşılaştır. O kadar para vereceksen D3 alman çok daha mantıklı olur. Focal çarpanı 1 olan tek makina şuan D3 nikon'da. Diğer tüm makinalarda Focal çarpan 1.5 , Yani kullanacağın bir Nikon 70-300mm lens'i D3 dışındaki tüm Nikon makinalarda 105-450mm olarak kullanırsın. Bunuda hesaba kat. +'ları ve -'leri olan bir durum. Fiyat gözetmez isek sana makina önerim sırayla şöyle olur ; D3>D300>D200. Lens olarak, yeni çıkan 16-80VR + 70-300VR olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Hmm d3 ü araştırdım güzelmiş. canlı ön izleme koymuşlar. bu yeni nesil dslrlerin hepsinde olur herhalde. o zaman en mantıklısı d3 almak OFFF 3532 tane çeşit var. karar veremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Ferrero limit yok sanırım sende :) O vakit eğer nikon 'da karar kıldıysan D3 veya D300 al. 2sinde de live view özelliği var. Ama birde şöyle bir durum var.. Nikon'un klasik bir hareketi var. Mesela önce D2'yi çıkarır, sonra 4-5 ay geçer D2x'i çıkarır, sonra D2Xs'i çıkarır.. Yani D3 alırsan, muhtemelen sen aldıktan 3-4 ay sonra yeni modeli çıkacak. Sinir bozucu bir durum. Amatör olarak kullanıcaksın sanırım, fazla kafanı karıştırma D300 al. Lens olarak sınır yoksa parasal olarak; Nikkor 17-55 F2.8 Nikkor 70-200 F2.8 paranın alabileceği en iyi lenslerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Ferrero said: Hmm d3 ü araştırdım güzelmiş. canlı ön izleme koymuşlar. bu yeni nesil dslrlerin hepsinde olur herhalde. o zaman en mantıklısı d3 almak OFFF 3532 tane çeşit var. karar veremedim. bana soracak olursan canlı önizlemeli bir makine alma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 bi tane 70-200 lük var objektif ama minolta. limit yok diyebiliriz 5 milyara kadar yolu var yani. japonya'dan alınacağı için hepsine yetiyor fiyat. @unac neden almayayım? profesyonelliği kaçıyor vs. diye mi yoksa problem mi çıkartıyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 D3ün fiyatı 5000$ falan yanılmıyorsam. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 canli onizleme falan acayip tirt konular simdilik o seviyedeki makinalar icin...d3 ün asil gücü iso da yatiyor.. absonun dedigi gibi 5000 para birimi bulundugu ulkeye gore.. ama benim onerim baslangic seviyesinde 3bin gibi bir para birimine isini halledip arta kalan paranlanda baya baya baska seyler yapabilmektir... egerki fotograftan parani kazaniyorsan tabiki durum baska...secim senin. her halikarda imaj kalitesi ve kullanim kolayligi olarak birbirine cok yakin makinalar bu listede gecen aletler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Ferrero said: @unac neden almayayım? profesyonelliği kaçıyor vs. diye mi yoksa problem mi çıkartıyor ? ehe birde, profesyonellik kaciyor derken? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 işin profesyonelliği kaçıyor, ona fotoğraf denmez vs. ayağı yapıyorlar. onu kastettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 nikon D40x şu andaki makinam gayette mennunm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 40dx 500 ytl ye bulmuşlar sıfır japonya'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 ben de sayısal tutturursam bi phase 1 alacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 40dx nasıl bir makine? şimdi bende minolta 70-210 objektif var bide gidip 18-210 fln almaya gerek yok değil mi? 18-55 veya 18-70 lik objektif alıcam ne fark eder? hangisini alsam? 40dx iş görür mü ? ucuza kapattırıp başka şeylere para yatırabilirim. ama ben d80 veya d200düşünüyordum. ne kadar fark eder 40dx ile ? bide body için garanti geçerli değilmiş japonya dışında fakat objektif için geçerliymiş. ne sorun yapar bu? sonuçta bir sorun olsa anlayan insan bulurum değil mi? edit: bu arada d70s nasıl bir alet? hiç bilgim yok bunlar konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Objektifi 18-135 almanı öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar