Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Visual Studio C# Yardım :)

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Bir konuda yardım lazım kesin güzelim patilerde vardır.

2 TextBox var bunlardan

TextBox1 Adı No
TextBox2 Adı İsim

Benim yapmak istediğim TextBox1'e No girdiğim zaman hiç bir button'a basmadan yada farklı bir işlem yapmadan TextBox2'de Yazdıgım No ile ilgili İsmin Gelmesini istiyorum.

Bu konuda yardım lazım :)

Aynı işlemi Exel otomatik yapıyor 2 Hücre arasında verileri aktarıyor yada Bazı forumlarda görmüşünüzdür Kutucuga Bilgi yazarsınız hemen yanında Uygun yada Uygun degil gibi cevap verir ben bunu programda kullanmak istiyorum.

not : verileri database'den alıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Volfied said:
IDE kullaniyorsun, textbox 1 in eventlerine gir, text changed diye bir event olmasi lazim, orda string comparison cekersin numarasina gore textbox2 nin text ini degistirirsin.

Bu arada isim demissin adina i buyuk harf degil dimi? Turkce karakter kullanmiyorsun yani kodda :)

buraya yazarken büyük yazmışım

Sağolun hemen deniyeyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

ayrıca dopostback, runat='server' olduğu için de bence çekinilmesi gereken bir uygulamadır.

kısmen katılıyorum. zira ben de tercih etmem (ki ajax'ı tavsiye ettim).

@4ever;
TextChanged (adı üstünde) her karakter girişinde tetiklenecektir. Yapmak istediğini bu event ile yapabilirsin belki, bilmiyorum.. Ama LostFocus (ya da Leave) eventini de tavsiye ederim. Böylece ilgili textbox'tan focusu kaybettiğin anda uygulama ilgili kodu çalıştırır ve datayı diğer textbox'a da girebilir. Leave event'ini ide ile kolayca yerleştirebilirsin. LostFocus event'i için ayrıca event tanımlaman gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...