4Ever Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Bir konuda yardım lazım kesin güzelim patilerde vardır. 2 TextBox var bunlardan TextBox1 Adı No TextBox2 Adı İsim Benim yapmak istediğim TextBox1'e No girdiğim zaman hiç bir button'a basmadan yada farklı bir işlem yapmadan TextBox2'de Yazdıgım No ile ilgili İsmin Gelmesini istiyorum. Bu konuda yardım lazım :) Aynı işlemi Exel otomatik yapıyor 2 Hücre arasında verileri aktarıyor yada Bazı forumlarda görmüşünüzdür Kutucuga Bilgi yazarsınız hemen yanında Uygun yada Uygun degil gibi cevap verir ben bunu programda kullanmak istiyorum. not : verileri database'den alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 textbox -> textchange eventi olmali, oradan yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 IDE kullaniyorsun, textbox 1 in eventlerine gir, text changed diye bir event olmasi lazim, orda string comparison cekersin numarasina gore textbox2 nin text ini degistirirsin. Bu arada isim demissin adina i buyuk harf degil dimi? Turkce karakter kullanmiyorsun yani kodda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Volfied said: IDE kullaniyorsun, textbox 1 in eventlerine gir, text changed diye bir event olmasi lazim, orda string comparison cekersin numarasina gore textbox2 nin text ini degistirirsin. Bu arada isim demissin adina i buyuk harf degil dimi? Turkce karakter kullanmiyorsun yani kodda :) buraya yazarken büyük yazmışım Sağolun hemen deniyeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 yalnız bu durumda textbox'ın autopostback property'si true "olmalı". yani ide bağımsız düşündüğümüzde şöyle bir şey oluyor.. autopostback="true" ontextchanged="eventismi" runat="server"> ajax kullanarak daha güzel yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 bir üstteki mesaj asp.net uygulamaları için gereçli, 4Ever (benim anladığım kadarıyla) masaüstü uygulaması geliştiriyor. ayrıca dopostback, runat='server' olduğu için de bence çekinilmesi gereken bir uygulamadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Web uygulaması değil yapmak istedigim. Masaüstü program Şimdilik tam yapamadım istedigimi :) ama calışmalarım sürüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Mum_Chamber said: ayrıca dopostback, runat='server' olduğu için de bence çekinilmesi gereken bir uygulamadır. kısmen katılıyorum. zira ben de tercih etmem (ki ajax'ı tavsiye ettim). @4ever; TextChanged (adı üstünde) her karakter girişinde tetiklenecektir. Yapmak istediğini bu event ile yapabilirsin belki, bilmiyorum.. Ama LostFocus (ya da Leave) eventini de tavsiye ederim. Böylece ilgili textbox'tan focusu kaybettiğin anda uygulama ilgili kodu çalıştırır ve datayı diğer textbox'a da girebilir. Leave event'ini ide ile kolayca yerleştirebilirsin. LostFocus event'i için ayrıca event tanımlaman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 neyse degmez, nm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 değmez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar