Olivies Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Selamlar simdi bahsetmistim gsd besliyorum. 3. ayina giriyor.Son 5-6 gundur sevmeye calisirken isirmaya calisiyor.Oyun oynadiginin farkindayim ama ben oynamak istemiyorum o oyunu =P.Bazen dozu kaciriyor.Artik ellerim falan iptal oldu.Normalde 'hayir' i biliyor fakat isirirken 'Hayir' diyorum umursamiyor.Bagirincada kusuyor gidip kosede bi yerde yatiyo.Ortasini bir turlu bulamadim yani.İnternette arastirdim pek bisey bulamadim, ne yapmam gerekir sevgili patiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Sen de onu ısır, empati kurmayı öğrensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 sen de onu ısır. edit; joselin çok hızlısın dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Asteroth win! daha hizli olmalisin ege,prd gege. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 I own you noobs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 benimkide öyleydi baya bir agresifleşti yanağımı 2mm kadar yardı 2 hafta önce hatta ve ellerimin durumu malum . Beaphar marka ,modeli stop it diye bi spray aldım yaptığında hayırı söyledim sıktım suratına, yaptığında hayır dedim sıktım suratına şimdi çok çok zor elime hamle yapıyor , hayır diyince tak bırakıyor burnuna sıktıktan sonra elinede hafif sık ki anlasın yasak olduğunu oyun olmadığını.Benimkide 4 aylık oldu işte.Sprayin özü bizim kokusunu almadığımız bi kimyasal var burnuna dehşet bir acı veriyor.Yapma nedenleri daha güçlerinin farkında değiller,seni tam sahip bellemiyorlar, birde sık sık seni gözüne bakarak dener ısırmaya çalışır göz temasıyla haberin olsun :)Liderliği elden bırakma oyuna davet ettiğinde sen gitme oyuna senin istediğin zaman olsun,mamayı sen vermeye çalış sık sık.Sen kızdığında babam bunu çok yapıyor sinir oluyorum azarladıktan sonra gidiyor diğer aile elemanlarına yalakalık için babam malesef bazen yüz veriyor kızmanın bir anlamı kalmıyor.İlk başlarda üstüne kapandığımda delirirdi çıkmak için saldırırdı ellerime şimdi genelde pısıyor.Saldırdığında elini kaçırma çekersen daha çok zarar veriyor jilet gibi olur dişleri çünkü ve oyunda sanabilir çekdiğinden dolayı sprayi alırsan şayet sürekli kullanma çok başedemediğin dinlemediği durumlarda kullan.Yaparsa ısırma olaylarını oyun oynuyosan o an oyunu kes ve ilgiyi bırak.Spray dışında yapabileceğin ensesini yakalıyıp hafifçene sağa sola çekiştir biraz canı acısın hafif bi viyıklar daha sonrakilerdede aynı yapıcaksın fakat hafifce sert bir üslubla azarlayıp hafifce sağa sola =).Sık sık sosyalleştir oyunlar oynat bol bol.Agresif oyunları bırakın ip çekiştirmece vs vs gibi oyunlar kemirebileceği lastik bir kemik veya içine sevdiği birşeyi koyabileceğin özel toplar var koy onu önüne uğüraşsın dursun veya at getir oynayın.NOT:birde bu ırkına göre değişir itaat seviyesi daha çok uğraşabilirsin yani;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Spray i veterinere bir sorayim olmadi kullanirim.Zaten gerektiginde bagiriyorum,ama bu sefer gidip yatiyo bi yerde.Yani isirmamasi gerektigini anlatmak cok zor dedi veteriner.Simdi her isirmaya kalktiginda burnuna hafifce vuruyorum,birden caktirmadan yalamaya basliyo hehe.Ya malesef cok agresif bir kopek.Daha 3 aylik tanimadigi tiplere hirliyor.3 gun once sitede bi danua var yaklasik bizimkinin 150 kati buyuklugunde.Ona atliyor falan (: .Bakalim heralde bu donemde bu tutumu sabirla gostermek gerekiyor.Yani her isirdiginda bikmadan ayni seyleri yapicaz. bir kac fotosunu aldim,ama objektiften korktugu icin yuzunu cekemedim duzgun (: [spoiler=] [spoiler=] [spoiler=] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Son resim psikopat, aslanim bea yuru kim tutar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 olivies veteriner anlamaz eğitmene sor bence bana pro bir eğitmen önerdi çünkü.bu spray havalama önleyici tasmadada kullanılıyor.Burnuna vurma bence birde çok bağırdığında köpek onuda oyun falan zannedebilir övgü sanabilir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 spreye filan gerek yok, dehset aci veriyor ne demek abi psikomusunuz nesiniz elektrikli tasma kullanin bari 8-) disleri kasiniyor oyun yapiyor iste, her eline koluna hamle yaptiginda AYNI ses tonunu kullanarak uyaricaksin, oyuncagina yonlendiriceksin. ayni sorunlari bende yasadim benim it kucukken, bu sekilde gayet rahat bi sekilde cozdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Zegna saçmalamışsın kusura bakmada heralde asit gibi yakmıyor acıdan nasıl senin dilin yanar aynı acı.Piskopat birşey olsa veterinerler falan onaylayıp piyasaya adımını atamaz heleki avrupa da üretilen bir ürün bu neyse beni ilgilendirmez ne olduğu yararını gördüm paylaştım olay bundan ibaret kafana yatmassa kullanmaz kimse.Asit sanki bu allah allah,aklına yatar adam yapar ben son çare olarak denedim ve işe yaradı bir daha elime ne elledi ne de saldırdı ayrıca.İyi insan nitelikleri taşıyan hiç kimse istemez köpeğine eziyet etmek heralde.Av köpeklerinede aynı yöntem kullanılıyor tek fark yerlere döktükleri köpek için hazırlanan ultra acı yemler.Onlarda piskopat sanırım.Dışkı yeme problemindede aynı yöntem kullanılıyor veterinerler kaka için önerdiklerinden hepten piskopat zaten pardon.Yanlış anlamışsın beni bende haklı olarak tepkimi veriyorum ne demek piskopat ya.Ek olarak bundan önceki köpeğimiz kangal idi onda bende oyun tarzında tepkilerle karşılaştım şimdikiyle onu karşılaştırıyorum alakası yok.Irksal yapılar çok farklılıklar gösteriyor.bazısı 6 . ayından sonra vazgeçer bazısı zihnine kazınır vazgeçmez. son olarak ekliyorum profesyonel bir eğitimci değilim ve köpek sarrafı hiç değilim ama iyi bir araştırmacı ve bu konuda çok güvendiğim pro bir eğitmenden aldığım fikirler doğrultusunda fikirlerimi beyan ettim + ve - leri belirtmeye çalıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Bab hangi semtte oturuyorsun? Benim it de çok agresif bana dalıyor paso.. Buluşup dövüştürelim de streslerini atsınlar elim çizik doldu :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 göztepe/izmir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Olivies'e demiştim, zaten senin semti bırak şehirler tutmuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 peki anlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 said: dehşet bir acı veriyor e boyle yazarsan ne tepki vermemi bekliyorsun. psikopatmisiniz lafim cok aci veren bir teknige tepki idi size deil yani o konuda relax olun. bahsettigin sprey ozellikle ve en cok bark yani havlama olayinda kullaniliyor. cok cok havlayan kopeklerde boynuna takilan tasma kokuyu veriyor havladigi zaman sensor sayesinde. ama bu tasmalardaki kopegin burnuna aci vermiyor sadece kopegi rahatsiz ediyor. sen oraya cok dehset bir aci veriyor yazarsan bende baska birsey anlarim burdan. ayrica, cok pro egitmen dedigin kisinin bana ismini verirsen ne kadar pro oldugunu soyliyeyim sana, az cok turkiyede kim nasi kopek egitiyor ogrendim arastirdim su 2 senede. cunku bu bahsettigin durum EN SON cozum olarak kullanilir, bissuru alternatif yontem var sonuc alabilecegin. kopegim evde yalniz kaldiginda deliler gibi havliyordu rahatsiz olanlar oldu komuslardan, yurt disindan bark free diye bir alet getirttim duvara asiyorsun, kopek 3-4 kereden fazla havlarsa ultrasonic bir ses veriyor kisa surede bu kopege ACI degil rahatsizlik veriyor. kossulandirma ile yani. bu olayi boyle cozduk 2 haftada. ama ele kola hamle yapmak hemde 3 aylık kopege sprey kullanmak ne kadar mantıklıdır ki? yani ciddi diyorum ele kola hamle yapan 3 aylik kpege sprey kullanildigini ilk kez duyuyorum, 3 aylik kopen daha dogru duzgun birseyin farkinda olmaz o kadar fazla, ama sahibin hareketlerine dikkat edebilir. ayni ses tonuyla bir hayir verirsin kopege oyuncagina yonlendirirsin. bu yuzden egitmenler bu konuya cok dikkat edilmesi gerektigini soylerler ki kopek buyudugu zaman daha buyuk sorunlar yasanmasin diye. bu sekilde yapip sonuna kadar el kol issiran kopek hic gormedim ben, psikopat konusuna gelince dedigim gibi burnuna dehset bir aci veriyor yazarsan insanlarin boyle anlamasi gayet normal. 2 senedir Tarkan Ozvardar ile calisiyorum ben mesela isim vereyim, ayni zamanda arkadasim kendisi. veteriner,ayni zamanda kopekler uzerinde sexuel gelisim sorasinda yasanacak sorunlar uzerine doktorasi bulunan birisi. haftanin bir kac gunu ciftlikteyim, sizin gibi yavru kopeklerinde issirma sorunu olan insanlar geliyorlar ve konusuyorlar fikir soruyorlar orda. bir tanesinde sprey onerdigini gormedim, ha ama son care olarak sprey kullanabilirsiniz cumlesini ekler genelde cumlenin sonunda. sen bu fikiri veren egitmenin bana adini ver cidden merak ettim, eger ortada bir yalnis yonlendirme varsa seninde bu yalnistan donmen en iyisi olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Sprey etkili olabilir tabiki, ama ilk sozle uyariyla dinletmeye caliscam.En son care Spreyi denerim.Suan her hareketimi dikkatle takip ediyor.Kizdigim seyleri tekrar tekrar yapiyor,ayni tepkiyi tekrar verirsem bir daha hic yapmiyor.Resmen kisiligini yaristiriyor benimle.Yani baya sabir gerektiren bir is. Bu arada asiri kasintisinin sebebi arka dislerinin cikmasiymis.Hic en arkalara bakamamistim.Sismis baya cikti cikacak.Biraz kasidim falan mest oldu hayvan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 zegna söylemiş ben de söyleyeyim. yarı dişleri kaşındığından yarı oyunculuktan yapar yavru köpekler o işi. seni ısırdığı zaman aynı ses tonuyla (benimki hAyır! idi mesela) uyar ve oynamayı bırak. bir daha yapınca bir daha yap. bir de dişini kaşıması için o iplikten olan kemiklerden alıp onunla çekiştirme oyna. hemencik öğrenir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 şu sıralar normal bir olay, biraz daha büyüdüğünde bu sorun ortada kalkacaktır. şu sıralar dişleri gelişmekte. bu sorunu ortadan kaldırmak için pet shoplarda bulunan plastik oyuncaklar veya sert kemiklerden yararlanabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 bizim efeste yapıyordu son haftaya kadar aynılarını. özellikle belli bir süre yanlız başına kaldıktan sonra yanına gittiğimde sevinçten ve oyun oynamak istemesinden dolayı elimi uzatınca alıyordu ağzına. sürekli olarak aynı ses tonuyla hAyır diyip önüne çok sevdiği topunu verdim. 1 haftada filan öğrendi artık. kasti olarak elimi ağzına sokmaya çalışıyorum mesela şuan kesinlikle açmıyor ağzını hemen yalamaya başlıyor. sadece bu konuda değil her konuda sabırlı olmak lazım. sprey veya aparatlar işin kolay yolu kanımca. spreyle köpeğe acı vererek 2 gün çözersin belki ama spreysizde sonuçta 1-2 haftada çözülür olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Pet shoptan 3-4 cesit oyuncak aldik.Ama hareket eden cisimler daha cok ilgisini cekiyor.Mesela seker aromali bi kemigi var cok seviyor onu isirmayi falan, ama ben yastigi falan alayim veya baska biseyi almaya kalkinca gozu donuyor hayvanin hemen ona atliyor :) Sonunda ''Hayir'' i ogrendi.İsirinca 'hayir' deyince direk yalamaya basliyor ahah.Cok yoruyor beni, ama baya egleniyorum (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Arkadaslar malesef yine en basa donduk. Hayvanin dogasimi boyle nedir yahu,ya isiriyo elimizi kolumuzu ya da yatiyo uyuyo.Cok nadir isirmadan yaliyo falan.Yalniz biraktigim an havlamaya basliyo.Evdekiler disinda herangi biri yanina yaklasirsa hirlamaya basliyor.Nasil yatistirabilirim bu hayvanati.Vurmakta istemiyorum.Yani en sonunda sprey kullanicam heralde. Bu arada 25 gun falan oldu eve alali, 2 aydir pet shopta ufacik bi yerde kaliyordu psikolojisi falan mi bozuldu orda(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 elinizi kolunuzu ısırması öyle anormal bir durum değil. köpekler birbirleriyle oynarken hep ısırırlar birbirlerini. insanları en azından sizi ısırmaması gerektiğinide sabırla öğreteceksin. Oynamaya başladığında eğer ısırıyorsa, yerine bırak ve uzaklaş yanından yanlız kalsın. Isırdıkça yanlız kaldığını görünce vazgeçer ısırmadan zamanla. Yanlız bıraktığım an havlamaya başlıyo demişsin. Bırak havlasın gerekirse 1 saat havlasın. Eğerki havlarken yanına gidersen havladığında birilerinin yanına geldiğini öğrenir. Durduramazsın ondan sonra. Havladığı sürece ilgilenmemen lazım. Havlamayı kestiği zaman git yanına oyna biraz. Uzun soluklu eğitimler bu ikiside. Sabır ve zaman lazım. Zorlama kendini o kadar. Buna ek olarakta bir eğitmene danışabilirsin. Sonuçta onlar benden senden daha tecrubeli. Başka bir tavsiyeleri olur belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Veteriner, eğitmen vb. yerlerle her ne kadar temase geçtiysem de bu sorun hala devam ediyor. Artık odaya falan kapatıyorum, ağlıyo falan açmıyorum. Yinede çıkınca devam ediyo :) Oyun oynadığının farkındayım ama iptal oldum artık. Veteriner bir süre böyle devam edecektir hayvanın doğası böyle dedi. Bu şekilde belli ediyormuş sevgisini :P sadece uyurken çok tatlı oluyor, o zaman rahat rahat seviyorum mırıldanıyo, yalıyo falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar