MuDo Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Bu konuda bilgi sahibi patilerin olduğunu tahmin ederek soruyorum.. 7 segmentli ortak katotlu ortak katotlu 2 tane display var ve bunlar belirli aralıklarla yanıp sönerek sırayla 0-1-2-3-4-5...99'a kadar sayıyor.. Sorum şu "Geçiş süresini ayarlayan devre içerisindeki kristalin mhz ayarımıdır?"... Mantığını anlamam için yeterli bir soru sanırım benim için.. Devre şeması işte burda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 teknik destek lazım bu konuya :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Devreyi çok güzel yapıyorum neyin nerede kullanıldığını biliyorum fakat mantığını bir türlü kavramış değilim :(.. Kristal serilik ayarıdır diye biliyorum fakat değiştirdiğim zaman değerini pek bir fark olmuyor geçiş süresinde.. Asıl etkileyen faktörü öğrenmek istiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Sanırım bu konuda yeterli bilgiye sahip kimseler yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ben pic bilmiyorumda mikroislemcilerde disardan bir timer takilmadigi surece zamanlamayi icerdeki kristal otomatik yapiyor chipin kitabini okuyup default mhz ayarlarini ve deistirme metodlarina bakman laizm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Kitap almak gerçekten şart.. Arama motorlarında biraz dolaştım fakat bu frekans ayarıyla ilgili istediğim bilgilere ulaşamadım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 yanilmiyosam bu tur devre elemanlarinin nette kitapciklarini bulmak mumkun bi saniye bakiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 evet datasheet catalogue de warmis http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/P/I/C/1/PIC16F84.shtml elektrik elektronikci icin incil gibi sitedir linklerinde dursun butun elektronik elemenlarin kataloglari war 6.0 inci kisma bakarsan katalogda timer modulunu gorceksin orda nasl programlayabilecegini gorursun mikrocipi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 eger cozemessen buraya yazarsan gene yardimci olmaya calisrim gecen sene aldim bi mikroislemci dersi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Bizde bu yıl görmeye başladık.. Paket programlama dersinde bu tür devreler yaparak teorik bilgiyi uygulamaya döküyoruz.. Gerçekten çok heves ediyorum bu şekilde kendimi geliştirmeye ileride iyi iş imkanları sunacağına inanıyorum öğretmenlerin söylediği de bizim bu konuda gelişirsek çok iyi işlere sahip olabileceğimiz.. Yanlız BonePart benim sorumu sanırım yanlış anladın.. Kristalin pice sinyal gönderme sıklığının nasıl ayarlandığını merak etmiştim ben.. Ayrıca datasheet içinde teşekkür ediyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Kristal 4 Mhz veriyor sürekli. Kristale bir müdaheleden ziyade PIC'e müdehale edeceksin. Kabaca anlatmak gerekirse. PIC 1 mikrosn'de 1 komut işliyor. Bunu hesaba katarak ne kadar süreye ihtiyacın varsa o kadar sayılılık komutu boş geçirmeye programlıyacaksın. Dyna daha iyi bilir aslında. Dyna yardım etsene üyelerine ayıp ayıp, boşuna mı okuttuk seni. Nıck nıck nıck. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 getanin dedigi dogrudur buyuk ihtimal yane 4 khz diyosa 4 khzdir picde naisla yarlicanda dedimya timer modulunde bakarsan orda ayarlari olcak timeri ayarlaman laizm biliyo musun ayarlamayai tambilmiyorumda bole dikdortgen tablbolar olmasi laizm su bit su ise yarar su bit su ise yarar diye onnari bit bit yazip sonra byte a cevirip set komutuyla felan eklemen laizm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Tamam anladım şimdi pic içerisindeki bir ayar yerindeymiş.. Çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar