kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Şimdi ben bir ürün ithal etmek istiyorum $10 gibi bir maliyetten +250 tane alıcam gemi ile 1 ayda falan gelicek yavaş yavaş... ancak bu işe kalkışmadan herhangi bir ithalat iznim olması gerekiyor mu ithal ettiğim ürün dalında? ürün medikal değil elektronik de değil süs eşya gibi bir şey... bir tane gümrükçü veya komisyoncu ile mi anlaşmam lazım? illa ithalat belgesi gerekiyor ? vs. çok alakasız bir yerde ancak ithalat mevzuatı çooooook uzun geldi 200 sayfa... sorayım bilen vardır dedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 elbet birilerinin bir yorumları olucaktır ama, sen o 200 sayfayı bir oku derim ben yinede, sonuçta yabancı ülkeden mal geitrip satıcaksın, bunun gümrük vergisi var, devlete ödenen vergisi bilmem nesi olucaktır. gerçi 10 dolardan 250 tane alcaksan düz satarsın yani çok da büyük bir olay olucağını sanmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 çok para yatırma derim gümrük işlerine, çok sakat işler dönüyor, bi soktugunu bi daha sokmama gibi durumun oluyor direk gümrük memuruna bağlı çok pis rüşvetler dönüyor bi ayda gelen mal bi ayda gümrükte bekler valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 aldıgın malzemenin faturasını gümrükte gösteriyorsun orda vergisini hesaplıyorlar ödüyorsun olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 gümrük komisyoncuları kastırmadan herşeyi hesaplıyorum rüşveti vs hallediyor diye biliyorum ondan sordum çalışan var mı gümrük komisyoncuları ile? yani bir KDV ödenicek bir gümrük vergisi, pul vs. kafama takılan ithalat izin belgesi acaba halledilir mi illa çıkarmak mı lazım bu kadar küçük ithalat için bile? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 bavul ticaretine vergi çok az. sıgar mı bavula? şirket var mı bide? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 250 tane aynı urunden getırecegın ıcın bayagı bı ugrasacaksın tıcarı amaclı urun getırme sayacaklar eger urun ufak tefek ve hafıf bıseyse belırlı bır agırlıgı gecmedıgı surece gonderıcıye hedıye paketı yaptırtıp gumrukten sokabılırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 urun nedir? o cok kritik bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Mıktaf biraz fazla olduğu için şirket olman gerekli diye biliyorum. Onun dışında mal hedıyelık eşya bile olsa bır takım belgeler istiyorlar zararlı madde vs durumlarına göre atıyorum CE belgesi bu belgelerden biri. Faturayı gosterıp vergısını verıp gecırmen baya zor onun dısında miktar az komisyoncu tutmana gerek yok sanırım. Bıde sadece kdv yok diye bılıyorum ben. Gumruk vergisi zırt vergisi birton vergi var. birde ürünün cinsine göre kodları var onu kendın bulman baya zor ona görede bır takım işlemleri var okadar kolay değil yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Urun fark etmez ithalat belgesi düzenlemen lazım. Git bir Gümrük Müşaviri'ne o halletsin sen mevzuatın içinden çıkamazsın. Rüşvetinden vergisine her şeyi halleder. Evet birde şirket olması lazım ithalat-ihracat olması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar