Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ithalat vs. hakkında yardım

kertenkel

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben bir ürün ithal etmek istiyorum
$10 gibi bir maliyetten +250 tane alıcam
gemi ile 1 ayda falan gelicek yavaş yavaş...

ancak bu işe kalkışmadan herhangi bir ithalat iznim olması gerekiyor mu ithal ettiğim ürün dalında?

ürün medikal değil elektronik de değil
süs eşya gibi bir şey...

bir tane gümrükçü veya komisyoncu ile mi anlaşmam lazım?

illa ithalat belgesi gerekiyor ?

vs.

çok alakasız bir yerde
ancak ithalat mevzuatı çooooook uzun geldi 200 sayfa...
sorayım bilen vardır dedim..
Sosyal ağlarda paylaş

elbet birilerinin bir yorumları olucaktır ama, sen o 200 sayfayı bir oku derim ben yinede, sonuçta yabancı ülkeden mal geitrip satıcaksın, bunun gümrük vergisi var, devlete ödenen vergisi bilmem nesi olucaktır. gerçi 10 dolardan 250 tane alcaksan düz satarsın yani çok da büyük bir olay olucağını sanmam
Sosyal ağlarda paylaş

gümrük komisyoncuları kastırmadan herşeyi hesaplıyorum
rüşveti vs hallediyor
diye biliyorum

ondan sordum
çalışan var mı gümrük komisyoncuları ile?

yani bir KDV ödenicek bir gümrük vergisi, pul vs.

kafama takılan ithalat izin belgesi acaba halledilir mi illa çıkarmak mı lazım bu kadar küçük ithalat için bile?
Sosyal ağlarda paylaş

Mıktaf biraz fazla olduğu için şirket olman gerekli diye biliyorum. Onun dışında mal hedıyelık eşya bile olsa bır takım belgeler istiyorlar zararlı madde vs durumlarına göre atıyorum CE belgesi bu belgelerden biri. Faturayı gosterıp vergısını verıp gecırmen baya zor onun dısında miktar az komisyoncu tutmana gerek yok sanırım.

Bıde sadece kdv yok diye bılıyorum ben. Gumruk vergisi zırt vergisi birton vergi var.

birde ürünün cinsine göre kodları var onu kendın bulman baya zor ona görede bır takım işlemleri var

okadar kolay değil yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...