Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Router Sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar Alcatel Speedtouch 500 router kullanıyorum.

Dışarıdan giriş için gerekli router ayarlarını yaptığımı düşünüyorum. örneğin sphere çalışırken http://internetip:2593 şekilde sphere'in web tabanlı sayfası görüntüleniyor. Fakat oyuna girme aşamasında server ismine tıklayınca kitleniyor.

O arada sphere server'dan olanları takip ediyorum. kullanıcı adı şifre yazılınca sphere'de bağlanmaya çalışan kişinin ip adresi gözüküyor ama serverı seçince bağlanamıyor ve sphere'da disconnect oldu yazıyor.

Bu arada sphere kurulu makinada local ip ile login oluncada entresen bir durum oluyor. Kullanıcı adı şifre yazınca yine 192.168.0.1 yani local ip gözüküyor server'ı seçince aynı dışarıdan girmeye çalışışınca olduğu gibi disconnect oldu diyor fakat farklı olarak hemen 127.0.0.1 ip adresi ile bağlanıyor diyor ve sorunsuz bir şekilde 127.0.0.1 ip ile servera bağlanıyor.

Local içinde diğer bir pc'den bağlanmaya çalışınca yine her zamanki gibi connect oldu diyor sonra aynı ip ile ikinci bir bağlantı kuruyor ve bir bağlantıyı koparıyor ama yine sorunsuz olarak server'a girilebiliyor. 2mbit hat aldık 20 gündür hala serveri açıcaz. Valla yardım etmenizi rica ediyorum en azından danışabileceğim bir yer varsa ne biliyim yani her halikarda bir şekilde tek danışabileceim yer burası diye düşünüyorum...
Mesaj tarihi:
Bu arada sphere 2593'den başka bir port kullanıyormu. Gizli porty yani .Biri giriş biri çıkış gibilerinden. Mantıken aklıma geldi ftp görünürde 21 portunu kullanır fakat dosya transferi için sadece 21 portunun açık olması yetmes şuan hatırlamıyorum ama 2 port daha kullanır down ve up larda. İşte böyle kafayı sıyırmak üzereyim :)
Mesaj tarihi:
Bende Adsl de nete Açamadım baya bi uğraştım ama olmadı
Patara nın yaşadaığı sorunların aynısını bende yaşadım.
Bu konuda yardım edecek bırı varmı ?[signature][hline].......

ICQ=173110143
Mesaj tarihi:
said:
TheCoder, 15 January 2004 21:35 tarihinde demiş ki:
yoq değil de rooterı http proxy ayarı kullanıyormusun onu shock4 e çevir sorun hallolur

Kesinlikle Katılıyorum.[signature][hline]Lost Land Owner .
Bullet Proof Lost Land
www.Lostland.gen.tr
Mesaj tarihi:
Malesef router'da proxy ayarı yok. Gerçi fikir vermesi açısından router menulerini belirteyim. En azından hangi bölüm üzerine yoğunlaşayım...

http://www.emlakcity.com/router.gif

dosyasına bakarsanız hem napt 'a yaptığım ayarı görür yada başka bir yerlerde ayar yapmam gerekiyorsa onu belirtebilirsiniz..

Teşekkürler
Mesaj tarihi:
:) zaten ip adresi şuan pws'ye yönlendirilmiş. Yani dışarıdan router'a giriş malesef yok. Ama tabi durum böyle olmasa şifre sorun değil. Fakat çözebileceğini inandığın bir durum varsa bir gün çay içmeye davet edebilirim seni
Mesaj tarihi:
Web tabanli router configurationlarinda pek bişi yoktur. NAT Configuration ile ilgili birşeyler varsa router menunde bakabilirsin.. Acikcasi ben cisco ios o/s 'lerde yardimci olabilirim sana.. Ama sphere'in bazi versionlari iki tane port aktif ediyor.. 2593,2594 sen bunnari aktif edip tekrar dene..[signature][hline]not everyone who drops shit on you is your enemy
not everyone who gets you out of shit is your friend
and when you are in deep shit, keep your mouth shut.
  • Yeni Oluştur...