Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parkta bira içene ölüm vuruşu

pwnbot

Öne çıkan mesajlar

bu arada adli tip raporuna gore (kan ornegi) iki kiside de ALKOL YOKMUS. "polise direnip ortaligi karistirdilar. olen kisi polise saldirinca ikisi beraber yere dustu(?!) fakat olen sahis yerden kalkamadi" diyen emniyet hakkinda cok sey derimde neyse.

kapisinin onunde yaz aksami oturan cocuga eve gitmesini demisti bi sivil polis. cocuk abi hava aliyorum zaten cikacam simdi yukari felan dedi. "ulan anasini.. ben diyorsam gideceksin" diye tekme tokat dovdu sivil polis cocugu gozumun onunde. bunu gordukten sonra daha cok olur boyle seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

kapici tekemsi atmistir kesin

fedaykinin bir yazisi vardi bu kanun cikmadan once "turkiye polis devletine hosgeldiniz" diye konusmsutuk orda bu kanun cikti bakin neler olcuak diye

polis iyice zivanadan cikti
sonra genelkurmay polisin elindeki agir makineli tufekleri riskli diye geri toplatinca gunlerce kiyameti kopardilar

hani demokrasi insan haklari ozgurlukler filan diyoruz AB ye giricez diyoruz
AB deki ulkelerin cogunda polis yaninda silah bile tasimiyor boyel teror estirmeyi gectim

not:bugunki radikal in RSS sinde cikmis aynen yaziyorum

Polis: Iciyordu!, On Otopsi: Alkol Yok!

saat 5 olunca tamamini okuruz
Sosyal ağlarda paylaş

Radikal: said:
İSTANBUL - Feyzullah Ete'yi göğsüne tekme atarak öldüren polis Ali M. tutuklanırken iddialara göre bu tekme, ilk vukuatı değildi. Daha önce de çok kişiyi dövmüştü. Hatta gezdiği sivil polis aracının plakasına atfen mahallede 'HIY' korkusu yayılmıştı. Ete'nin ön otopsi raporunda ise göğsünün altında beş santimetrelik darp izi olduğu, kanında alkol ve uyuşturucu çıkmadığı belirtildi.
Ete'nin, Avcılar'ın Üniversite Mahallesi'ndeki evinde yas, öldüğü küçük parkta ise yanıt aranan sorular vardı. Öldüğü parktan, oturduğu apartman görünüyordu. Dört yaşındaki kızı Dilara, akrabasının omzunda ağlayan annesinin eteğini çekip, "Babama gidelim" dedi. Annesinin ağlama sesi arttı. Feyzullah Ete'nin annesi, feryat etti: "Bizden ne istedi? Katil cezasını çeksin."
Ağabeyi Adil Ete polisin iddialarına tepkiliydi: "Sara hastası olduğu yalan. Kardeşimin, hiçbir hastalığı yoktu. Sadece bir dönem uyuşturucu hap kullandı, sonra bıraktı" dedi. 80 yaşındaki baba İsmail Ete, az bildiği Türkçeyle sadece "Kimseye kötülüğümüz dokunmadı. Bize bunu neden yaptılar" diyebildi.
Parkta ise öldürüldüğü sırada Ete'nin yanında olan Ali Oturakçı, gazetecilere olayı anlatıyordu. "Burada duruyorduk. Sadece ikişer bira almıştık. Birincisini daha bitirmemiştik. Üç sivil polis geldi. Biri bana yumruk attı. 'Sadece neden vuruyorsun?' dedim. Bağırdı, çağırdı. Kaldırımda duruyordu. Feyzullah'ın göğsüne tekme attı. Feyzullah düştü. Hiç hareket etmedi. Polise hiç karşı koymadık. Zaten arkadaşım çok sakin biriydi."
Ete'nin patronu Ufuk Çelik ise "Bu çocuk iki yıldır düzenli olarak uyuşturucu kullanmadığına dair rapor alıyordu. Son olarak cuma günü bana hastaneye gidip heyet raporu alacağını söylemişti. 'Allah'a şükür kurtuldum, bu zehirden abi' demişti" diye konuştu.
Mahallenin gençleri ise Ali M.'nin tek kurbanının Ete olmadığını, 'HIY korkusu'ndan bahsederek ortaya koydu. Cihan Yılmaz, "Üç gün önce bu polis bizi de dövdü" dedi: "Biz bu mahallenin insanlarıyız. Çoğumuz, esnaf. Üç gün önce parkta oturduk. Yalan yok; bira içiyorduk. HIY geldi. Görsek kaçardık..."
Gazetecilerin anlamadığını fark edip açıkladı: "Biz 'HIY' diyoruz bu polislere. Burada herkes bilir, plakalarını. 'HIY geliyor' dedin mi herkes kaçar. Kimlikleri istediler, verdik. Ali M., tekme tokat saldırdı. İkimizi yumrukladı. Hatta biri silahını çekti. Ellerinde biber gazı da vardı. Dövdükten sonra gittiler."
HIY ekibi geçen yaz göreve başlamıştı.
Ete'nin kardeşi Reşat Ete de bu polislerce pek çok arkadaşlarının dövüldüğünü söyledi.
12 yıllık polis memuru Ali M., önceki gece önce serbest bırakıldı daha sonra 'Kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek'ten tutuklandı. Feyzullan Ete'nin ön otopsi raporunda ise tekmenin izi vardı. Sol göğsünün altında beş santimetrelik bir darp izi bulunduğu, Ete'nin kanında alkol ve uyuşturucu bulunmadığı raporda anlatıldı.

budur
welcome to the hood maaaaaaan
Sosyal ağlarda paylaş

Olaylara tek acidan bakiyosunuz 1.
Ikincisi her gun laf ettiginiz, dogruluguna inanmadiginiz, sahibine binbir laf soktugunuz gazetede yazan haberlerle yola cikiyosunuz.
Ucuncu olarak da meydani bos bulmussunuz sanirim, karambolde abuk seyler soylenmis.
Son olarak da bir Turkiye klasigi: magdur olan taraf daima haklidir (!).

Belki adamlar hakli, polis haksizdir. Fazla bilgim yok olayla. Ancak...

Ben senede 2 defa giderim ailemin yanina; 1 ay kalir geri gelirim. Her gidisimde "mahalle gencligi" sokagin kosesinde oturur olur. Issizlikleri, hayat gorusleri veya yasamdan beklentileri beni ilgilendirmez. Ama ben sokaktan gece gec saatte yururken onlarin orda kafa cekip oraya buraya laf atmalarini benden gozardi etmemi beklemeyin. Sikayet de ettiririm, zabit da tuttururum. Heleki annem bana onceki aksam uyandirildiklarini soylerse, iner ben binerim tepelerine. Mahalle sadece senin degil. Sen orada iceceksin diye beni rahatsiz etme hakkina sahip degilsin. Vatandaslik dersinde anlatirlar bunlari; baskalarinin ozgurlukleri, digerlerini rahatsiz edene kadardir. Ben senin yaptigin seyden rahatsiz oluyosam, gece senin yuzunden 3. katta camlarimi kilitliyosam, uykumdan uyaniyosam, evime gelen senin yuzunden yolunu degistiriyosa oraya kendim de girerim, polisi de, jandarmayi da sokarim. Ha "zarar vermiyoduk, kendi halimizde iciyoduk" oldu canim. 5 kisi bir araya geldigi zaman, yemedikleri b.k kalmiyo. Tek kisi cama cikip susun diyince dikleniyolarmis bide. E buysa karsiligi kusura bakmayin da haketmislerdir. Top oynayacaz diye gece 4'te milletin camini kiriyolar, bahcesinde ates yakiyolarsa tekdir fasli gecmis, kotek zamani gelmistir.

Soylediklerim bu cocuklar icin degildir. Ben kendi mahallemdekilerden bahsediyorum ki gidisatlari pek iyi degil. Her gidisimde vukuat oluyo zaten, bu haberin bi benzerini Kucukyali diye gorurseniz acar su yukarida yazdiklarimi bi daha okursunuz... Kisacasi, anlatildigi kadar masum olmuyo o insanciklar.

Sosyal ağlarda paylaş

Ne bileyimi yok iste. Simdi bu cocuklarin benim anlattiklarimi yapmadigini nerden biliyosunuz? Herkes onlarin tarafindayken ben kimsenin tutupta dogruculuk oynayacagini sanmam. Hazir almislar gazi, bastiriyolar ki HIY midir nedir gitsin de meydan onlara kalsin.

Bi gazetede uzaklasmalarini soylediler, daha sonra cikan arbadede diyor, bir digerinde soru sormadan polisler saldirdi diyor... Kusura bakmayin da kimse once cocugun mu adama, yoksa adamin mi cocuga saldirdigini yazmiyo. Kimse cocugun adama kufredip etmedigini bilmiyo ama yazilan tek sey polisin hakaret ettigi. Iyide olayin sadece tek tarafli olmasi bende supheden baska bi sey uyandirmadi. Adam psikopat olabilir, o da bi ihtimal ama yapilan duygu somurusu haberi ve olayin polisin aciga alinmasi icin mukemmel bi ornek teskil etmesi nedeniyle pek inandirici degil.

Sahsen ben de tirsarim polisten, ben de hoslanmam gorunce. Ama olay fazla tarafli...

EDIT: Bi de o kadar psikopatsa diger cocugu niye oldurmediler ki? Yani adam oldurmek icin atmamis tekmeyi, belli. Hayvan herifler demenin bi alemi yok. Tokat atsa, boynu zedelense, felc olsa... Kismet sadece.. Daha gecen gun arkadasimi alkolden hastaneye kaldirdik; kazasiz belasiz ciktik. Cikista arabaya binerken ayagi takildi kafasini yardi... Yaninda hemsire de vardi. Simdi ben hemsireyi mi suclayayim, araba soforunu mu? Kimse asil olayin neden ciktigina bakmiyor da, herkes magdur olan kimse onun yaninda yer almaya bakiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...