Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Selamlar. Şimdi biliyorum enteresan bir konu başlığı oldu, "Ulan olm cins misin, ne yapıcaksın adamların cinsel tercihlerini" diye de sorabilirsiniz ama bilgili arkadaşların bu konuda beni aydınlatmasını istiyorum. Birkaç farklı internet sitesinde, eşcinselliğin Osmanlı padişahları arasında fazlaca yaygın olduğunu okudum. Akademik bir konuda kaynak olarak verilebilecek kadar güvenilir değil tabii kaynaklar (mesela bir tanesi ek$i) ama yine de fazlaca karşıma çıkınca merak içinde kaldım. Bu konuda güvenilir kaynaklar var mıdır, veyahut somut kanıtlarla (eheh nasıl olacaksa o da) bu durumun gerçekliğini veya gerçek dışılığını kanıtlayabilecek olan? Dipnot : Kesinlikle geyik amaçlı bir konu değil, lütfen cıvıtmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Kanıtlamak değil de haremlerinin yanı sıra "oğlan" larının da olduğu bilinen bişey halk arasında da,tabi hepsi değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 bi adama 1000 tane karı düşerse bıkar tabi hep aynı şeyden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Kısıtlı araştırmamla zaten "oğlancılık"ın, batının kültürel etkisine girmeden önce Osmanlı'da gayet yaygın olduğunu (ve doğal karşılandığını) öğrendim. Divan edebiyatında da buna arka çıkacak bir çok yapıt varmış zaten. Ama işte kesin konuşamıyorum, çok da fazla araştırmadım ne yalan söyleyeyim, o yüzden konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Ulan olm cins misin, ne yapıcaksın adamların cinsel tercihlerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Eşcinsel demek ne derece doğru bilmiyorum, biseksüel diyelim biz. Çünkü kadınlarla da beraber oluyorlardı. Hatta ünlü bir laf vardır sanırım kabusnameden, yazın avratlara kışın oğlanlara meylet diye. Çünkü avrat teni soğuk, oğlan teni sıcak. Kaynak olarak bişey diyemiyorum, pek çok tarih kitabında yazar, islamcı osmanlıcı pek çok yazar tarafından da yalanlanır falan. Ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz hehe. Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler kitabından başka bişey gelmedi aklıma şimdilik, büyük ihtimalle Murat Bardakçı da bişeyler yazmıştır bu konuda. Ama benim bildiğim osmanlı padişahları bu konuda epiküryen bi tavır içindeymiş, yani cinsel bir eğilim değil de bir tercih, bir zevk meselesi olarak iç oğlanlarına meylediyorlarmış. Bunun istisnası Yavuz olarak geçer de tabi kaynak gösteremiyorum yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 axedice said: Çünkü avrat teni soğuk, oğlan teni sıcak. ehueh bu ne demek abi axedice said: yani cinsel bir eğilim değil de bir tercih, bir zevk meselesi olarak iç oğlanlarına meylediyorlarmış Bahane de hazırmış eskilerde, lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Tam halini yazayım, sözlükten buldum şimdi said: Yazın avratlara, kışın da oğlanlara meylet ki vücutça sağlam olasın. Zira avrat teni soğuktur, kışın iki soğuk dokunur; oğlan teni ise sıcaktır, yazın iki sıcak kurutur. Budur olay hehe. Bide oğlan derken yaşlı kadın, avrat derken genç kadın denmek istiyor gibi kolpa savunmaları vardır bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 axedice said: yazın avratlara kışın oğlanlara meylet diye. Çünkü avrat teni soğuk, oğlan teni sıcak. tam tersi, yemekte salça kadında kalça modeli cariyeler etli butlu oldugundan daha sıcak olurlar. oglanlarda kamcı gibi cocuklar şimdi hakkını yemiyelim. o yüzden serindir. kışın hatuna yazın oglana dogrusu allahım verdigim bilgiye bak =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 said: Budur olay hehe. Bide oğlan derken yaşlı kadın, avrat derken genç kadın denmek istiyor gibi kolpa savunmaları vardır bunun. tam tersi derler.yanlız onu iddia edenler az değildi.osmanlıca ya bakmak lazım bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 bide padişah iş üstündeyken oglanları tutan adama "puşt" denir "puştluk yapma lan :(" lafıda burdan geliyor ek bilgi yaptım heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Lol bişeyi de doğru yazsaymışım bari. Peki bu içoğlanlarının kaderi neydi? Sonuçta yaşlanıp kaşarlanıyorlar, bi yerden sonra eski tadı vermiyorlar falan. Ve nereden bulunuyorlardı? Çünkü bariz bi seks köleliği onlarınki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 hiç sarayda takılıyorlar. sokaga atmıyorlar yani haremagası olurlar işmi yok :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Harem ağaları sadece zencilerden seçiliyormuş diye biliyorum. Hani olmaması gereken bir durum olursa (cariyelerden birinin hamile kalması gibi) doğan çocuktan durumu çakabilmek için. Ne kadar doğru bilemiyorum ama mantıklı geldi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 haremagları hadım ediliyor diye biliyordum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 O yüzden "olmaması gereken bir durum" dedim ya. Adamlar garantiye alıyorlar işi, hadım ediyorlar ama ne olur ne olmaz diye ikinci önlemi de alıyorlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Karakuşaklı Bekir adında çok şahane bi çizgi hikaye vardır bununla ilgili hehe. Sanırım L-manda yayınlanırdı eskiden. Bu arada haremağaları hadım oluyor, malum ağanın bokunun üstüne bok sıçılmaz :P (kaba bi tabir olmasın diye böyle yazdım ama bu da olmadı sanki..) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Asteroth said: Harem ağaları sadece zencilerden seçiliyormuş diye biliyorum. Hani olmaması gereken bir durum olursa (cariyelerden birinin hamile kalması gibi) doğan çocuktan durumu çakabilmek için. Ne kadar doğru bilemiyorum ama mantıklı geldi hehe Yok zenci olmayan harem ağası da varmış. Cinsel organını keserek buna çözüm bulunmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 safiye sultan diye 3 kitaptan oluşan bir hikayede var. sanırım kadın italyandı osmanlıda hareme alınıyordu. okumadıgım için tam bilemiyorum. cok satmıştı ilk cıktıgında. onda bu konuyla ilgili bilgide olabilir. true basedmi bilmiyorum yanlız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Oha cidden mi? Direkt organı kesiyorlar mıymış yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Abi hadım diyoruz işte ahah. Eunuch dersem belki anlarsın sen :P Hatta http://en.wikipedia.org/wiki/Eunuch Abdülhamidin haremağası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Asteroth said: Oha cidden mi? Direkt organı kesiyorlar mıymış yani? Yok Lokal anestezi yapıyolarmış o zamanlarda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 peki hangi padişah aktif hangisi pasifti bu konuyu da tartışalım arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Benim bildiğim pasif olan sadece Yavuz var. Başkaları da olabilir tabi. Genelde insanları rahatsız eden bir konu olduğu için çok fazla kaynak yok ortada. Ama deneysel ve epiküryen bir yaklaşımdan bahsediyorsak hepsinin ilişkide pasif rol üstlenmiş olmaları olası. Da bu kısmı fazla magazine kaçıyor bence, tarih bölümünde tartışılacak bir konu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 yaww padisahlar hakkından donen muhabbete bak padisah olm adamın haremi var bu adam nasıl oyle olsun bi kere adam turk ikincisi de iskender mi bu yok hepsinin 4-5 tane cocuu var yavuz dısında oda savasmaktan kanuniden baskasını yapmaya fırsat bulamamıs :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar