Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yan Flüt

Farinal

Öne çıkan mesajlar

Özel hoca biraz pahalı olur, ben kursu tavsiye ederim. Alacağın flütü de hocana sorarsan daha iyi olur ama 100 liralık kolpa uzakdoğu flütleri dışında bişey alırsan başlangıç için uygun olur. 200 lira civarı adam gibi bişeyler bulabilirsin. Ders konusunu tünelin sağ tarafından karaköye inerken onbin tane müzikçi dükkanı var bi oralara sor. Genelde konservatuar öğrencileri ders veriyor, ucuz oluyor haliyle. Flütü de ordan bi yerden alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

toplu kurstan falan pek verim alabileceğini sanmıyorum.genelde kısa sürer zaten,zart diyede biter bişey anlayamadan.
ankara'da isen eğer konservatuvar öğrencilerinden falan ucuza birilerini ayarlamaya çalışırım olmazsa.İstanbul için bişey diyemicem.

100 ytl ile 200 ytl'ye alacağın flüt hemen hemen aynı olur muhtemelen.Nefesli enstürmanlarda,aletin kalitesi çok önemli,bi perdenin bile dandik yapılmış olması bütün diziyi etkileyebilir.Ortalama 400-500 ytl'yi gözden çıkarmak lazım bence adamakıllı bi flüt için.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağım sarımsak solum soğan. Sağım sarımsak solum soğan. Sağım sarımsak so...

Evet aslında daha fazla para ayırabileceksen yamaha falan al, çok da ucuza gitme. Bide ben hocayı laylaylomdan bulmuştum, zaten 3 tane yeri var oraya bak illaki. Dersler 5 6 kişiyle değil de en fazla 2 kişiyle oluyordu, hatta ben genelde tek girdim derslere. Ders başına 20 veriyordum. Bide tavsiye niye çalamıyorum diye umutsuzluğa düşme başlarda, çünkü gerçekten abartı pratik yapmak lazım az çok bişeyler çıkarabilmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

Profosyonel flütler genelde ya saf gümüşten yada saf altından yapılıyo iyi bi ton için.Her nekadar altın'ı çok göremesekte.
Üstelik axe'in dediği gibi üzerinde perdeler var.Yani sadece delik kapatılmıyo yine axe'in dediği gibi.Perdelerin bazıları birbiri ile bağlantılı genelde,ayrıca güderi ile kapanıyo delikler.Yani bi sol perdesi biraz hava kaçırsa buna bağlı olaraktan fa mi re do'dan da ses çıkmaz.Bunun gibi bi hata daha olursa at gitsin aleti bi köşeye,zaten rahat çalamazsın ses çıkarıcam diye.Bukadar elektronik yada teknolojik bakmayın olaya,tamamen akustik :)

Hep diyorum,tekrarlicam; profosyonel nefesli enstürmanlar çok komplikedir,basit değildir,eline al çal gibi bi olay yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe :) pekte öyle demiyodum sanırsam ama,klasik müzikte yada türk müziğinde kullanılan bazı enstürmanlar(klarnet,fagot,obua,yan flüt,korno,trompet,trombon vs.) içerisinde flüt en kolayı hepsine nazaran.Ona göre kıyasla "kolay" demiştim.hangi enstürman'a başlarsan başla,hepsinin ayrı bi tekniği olduğundan,ayrıda bi zorluğu var elbet ;)

edik: ehe 10 sene obua okuduktan sonra,flüt çalmak pek zor olmuyo.Sürekli görüyosun,hatta diğer konuda dediğim gibi "verseğe şunu bi üfleyim" dediğinde çalma imkanın var bizde.Perde dizilimide çok yakın obua'ya,ses çıkardıktan sonra pek zor olmuyo yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...