Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Simdi tum mesajlari bitirdim, Horace'inkini de okudum. Onceki mesajlarimi goz ardi edin ondan iptal de edemiyorum keske okuyup tek seferde cevaplasaydim. Ilk olarak guzel yazmis bence, hatali oldugunu da dusunuyor, actigi basliktaki tutumunu uzatmaya gerek yok. Fakat kendisi de umarim farkindadir ki, actigi baslik sebebiyle su an su baslikta tartisiyoruz. Onu da gectim, sadece o basligi yuzunden gercek anlamda sucu olmadigini dusundugum random sayida bir eleman, ki "penth ve grubu" diye yazi vardi oeh dedim, uzaklastirilacak bisey edilecek gibi gorunuyor zegna ve dyna'nin yazilarindan. 2 gun once Tanri, Bilmemne ve bisey hakkinda diye, Razien diye bildiginiz Nur tarikatindan adam baslik acti. Mesele din tartismasiysa, su basliga tepki koyan bir adam bile olmadi. Ama geyigine icinde "Islam" gecen baslik, boyle sonuclandi. Bu olay, insanlarin paladin kesilmesi falan hosuma gitmiyor. Beni taniyanlar bilir, ben kitaplari okumus, din konusunda gayet de bilgili bir adamim. En din biliyorum diyeninizle de kendi dilinden sabaha kadar tartisabilirim. Tartismiyorsam su basliklarda da geyik yapiyorsam, bu benim angutlugumdan degil, basliklarin geyik nitelikli olmasindandir. Ne demek istedigimi gercekten anlamak isteyenler, lutfen "Islamda buyu var midir" basligindaki yazilarimla "Tanrı,Yaratılış ve Dinler Üzerine Notlar" basligindaki yazilarimi karsilastirsin. Dinle dalga gecen biri miyim, buyursunlar gorsunler. Bir baslik dusunun, "Aziz Yildirim homoseksuelmis". Iste ilk mesaj da diyelim Carsi'nin boyle actigi bi pankart, o koyulmus yani. Bu basliga "Fenerbahce'nin son transferlerinde hata yaptigina inaniyorum. Deivid'in oynadigi alan....." seklinde mi, yoksa "Ahaha belliydi olm, son basin aciklamasinda opucuk atmisti kameramana" seklinde mi cevap verilmesini beklersiniz? Islam'da buyu basligi budur. Dalga gecme yok, nabza gore serbet verme vardir. O baslik sebebiyle herhangi birisi ceza alirsa, bu cok buyuk bir hata olur. Ve eger Horace bir "whining thread" acmasa konularin bu noktaya hic gelmeyecegi, yani ceza almayacaklari da dusunulurse, insanlari istediklerini yaptirmak icin farkli bir yol izlemeye davet edecektir, aklinizda olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Dinle bu derece dalga geçilmesi konusu için etki-tepki diyorum ben. "İnanmayan adam 2 yıl önce de inanmıyordu tanrıya, şimdi niye azıttı?" diye bir sormak lazım öncelikle. Forumun dindar kesimi öyle bir sunuluyor ki, sanki dibine kadar sömürülmüş, ezilmiş adamlar, hiç bir şekilde söz hakkı verilmemiş, her konuda dalga geçilmiş kendileriyle. Hep mazlumlar, hep sineye çekmişler sanki. Bakın daha önce de yazdım, siyasetle din fena halde içiçe geçmiş durumda olduğundan dolayı, siyasetteki gelişmeler -ki dolandırıp 3 paragraf yazacağıma hemen söyleyeyim, AKP- forumda tartışıldığı vakit, herkes ister istemez "Dinci-Fetullahçı-AKP'ci" ve "Dinsiz-Kafir-Ateist" diye yaftalandı. Wish'in parmak bastığı ve Nefr'in eleştirdiği bir olay var ki, her ne kadar Nefr'in fikrine bir noktada katılsam da, Wish'in benzetmesi cuk oturmuş durumda; "Futbol taraftarlığı ve inanç". Bizim ülkede bir adamın oy verdiği parti seçimi kazanınca, takımı şampiyon olmuş gibi sevinir. Ha niye yazıyorum bunu, Futbol bölümüne girip tartışmalara bakarsanız seviyeyi görürsünüz rahatça. Seçim arifesinde ve sonrasında, her iki taraf da az laf etmedi birbirine, hepiniz biliyorsunuz az çok. Dinci tayfa "Halkın yüzde bilmemkaçı bizden" diye zafer turu attı, laik tayfa yas tuttu. E ne oldu sonuç olarak, kazanan taraf lafı soktu, kaybeden taraf diş biledi, en ufak gediği aradı. "E iyi de bunun konuyla ne alakası var?" derseniz de derim ki, e arkadaşlar insaf be. Yani biz durup dururken MSN'de 20 kişiyi toplayıp "Hadi gelin şununla taşak geçelim" diye gank yapıyormuşuz gibi gösteriyorsunuz resmen, özellikle de Sam, yargısız infazı asıl siz yapmıyor musunuz? Tamam, kabul, biz de bokunu çıkardık, bizim de haksız olduğumuz noktalar var(Genel konuşuyorum, istemeyen üzerine alınmasın) ama forumda en çok saygı duyduğum kişiler, Emaleth olsun Nefr olsun, kalkıp uyarı yaptıktan, sırf söylediklerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kişisel bilgilerini şu foruma yazdıktan sonra bile hala ben şu mesajı yazabiliyorsam, bir kez daha sormak lazım, taşak geçerken niye biz "din" üzerinden gidiyoruz? Bizimle taşak geçilirken "din kullanıldığından olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 yeter 6 kere denedim olmadı vazgeçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 üzülerek söylüyorum ki, yasaklarla bi yere varılamaz. ema da olayı yanlış yerinden ele almış. bu tek konuya dayanan ve bilmemkaç kasım'da başlayan bi olay değil. seçim öncesi tartışmalarda başlayan bir fişlemenin verdiği zararlar. son günlerde ipin ucu o kadar kaçtı ki, bi taraf çıkıp en ufak din konusu geçen haberde irtica aradı, öbür taraf da alındıkça alındı ve o güzel günler de çoook çok öncesinde kaldı (pepelek'in bile ilk zamanları). oturup iki taraf birbirini baştan tanımayacağı sürece bu işin sonu yok. zira bazıları itiraf bile etmiş sırf olay çıksın diye mesaj yazdığını. çok mesaj atan biri değilim ama buraların eski hallerini gördüğümden o eski forum havasından çoooook uzaktayız diyebilirim rahatlıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 sevgili paticikler, delibozuklar, espritüeller, yobazlar ve ateler, dün geceden beri gelen mesajları da bir çırpıda okudum. özellikle horas'ın nefirciğimin ve penth'in mesajlarında neredeyse ağlayacaktım (gerizekalıyım herhalde bu kadar işin içine girdiğim için) ve esefle fark ettim ki, söylenecekler söylenmiş, ve fakat olay burada tartışa tartışa çözülmeyecek. dahasını söyleyeyim, ben birazdan bilgisayar başından kalkacağım ve 3 uzun toplantıda günümü bitireceğim. şimdi kafamdaki soru şu: ben (ve zegna ve dyna) buralarda yokken iki kişi daha gelip burda şaka yapsa, bu şakayı bir kişi üstüne alınıp hasbüke dese, 8 kişi hasbüke dediii diye dellense, dellenenleri susturmaya çalışan 2 kişi yanlış yerden örneklese, örneğe kafası atan 3 kişi şikayet butonuna basarken, 7 tanesi ana avrat dümdüz gitmeye başlasa.... bitmez bu. bitmiyor mngmnn şeyi. o bakımdan ciciler, kilitliycem burayı ben. demokrasi şölenimiz bitecek, güzel oligarşi günlerine geri döneceğiz mecburen. kendi adıma dyna bahsettiği kuralalrı yazıp çizene kadar yapacaklarımı söyleyeyim, en azından şeffaf bi oligarşi olsun, batmasın size (gerçi ne yapsak batıyor ama alıştık artık naapalım): 1) herhangi birinin din ile ilgili duruşuyla ilgili her konuyu daha tartışılmaya başlamadan, gördüğüm yerde, anında gösterimden kaldıracağım. haklı haksız dinlemeyeceğim, ümitlere kapılmayacağım (en son islamda büyüyü kilitlemezken kapılmıştım), demokrasi kültürünüze bir daha hiç güvenmeyeceğim. ve kilitlemeyeceğim, kaldıracağım ki, sanki yokmuş gibi olsun, hiç gerilmemiş gibi olsun, yeni gibi olsun! 2) bir daha karar almadan önce publicte sağduyunuza başvurmayacağım. her biriniz ayrı ayrı nefis patiler olsanız bile, burada birlikte tartışırken bir sidik yarışı tandansı ya da en hafif haliyle bir haklı tarafta olma isteği oluşuveriyor. bu isteği istemiyorum ben, ortak akıl istiyorum. o bakımdan, işine bakan bi mod olacağım, sessiz ve derinden çalışacağım. bi şeyi çok merak edersem pm atacağım. kendime rağmen "sinsi" olacağım. 3) yanıyorum yanıyorum anlatamadığıma yanıyorum. benim denklemimde günah keçisi yok! kümüle etkinin rahatsız ediciliğinden bahsettikçe kendi haklılığınızı, kendi tarafınızın ezilmişliğini, kendi duygularınızın örselenmesini, kendi özgürlüklerinizi anlatıyorsunuz bana. ben kişilerle, kutuplarla ilgilenmiyorum, hiç birine ait değilim. delacığımla içkiiçmişliğim, horasçığımla enel hak tartışmışlığım var. yanıyorum yanıyorum şuna yanıyorum, hiç kimse 2. soruyu layıkıyla cevaplayamıyor, (nefir ne güzel söylemiş) kimse işin büyüklüğünün, potansiyelinin farkında değil. neden paticik facebook olmasın, neden paticik next big thing olmasın şeklinde düşünen yok aranızda. ya negzel eğleniyoruz var. çokzel eğleniyoruz evet. ühü. 4) hastayım. work sux. alın başka itiraf, kaybedecek bir şey kalmadı, 14 yaşında filan değilim, 30'u çoktan geçtim. evliyim. akşamları 9dan sonra işten kurtulup eve gittiğimde kocama neden yanında oturmayıp da paticik başında tırnaklarımı yediğimi anlatamıyorum. sıkılıyorum cicilerim, anlatabiliyor muyum. bu yüzden direndim vermeyin bana yetki, istemiyorum diye, sonra içim elvermedi. pati için dedim, bi yardımım olur dedim, tecrübem var faydalı olur dedim. ama işte olamıyor. ya "marjinal" faydadan tatmin olucam ya da bi küfürlü mesaj da ben atıp xtirip gidicem. anlatabiliyor muyum. içinizde şu kadarcık empati varsa oraya sesleniyorum aloo. velahasıl patiler. şahanesiniz. zeka pırıltılarınız günümü aydınlatıyor, o karelere konulmuş iki lafa kahkahalar atıyor, büyü kitapları esprinizi arkadaşlarıma anlatıyorum. ama bir araya geldiğinizde yarattığınız lord of the flies efektinin farkında olmamanız, size gösterilince de ama onlar başlattı demeniz beni üzüyor. yılıyorum. yıldım. kilitliyorum. ktnxbye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar