Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amfi satın alma rehberi

Donita

Öne çıkan mesajlar

rehberi ben hazırlayayım isterdim ama tam tersi işte, birisi amfiler hakkında bi iki kelam etse çok yararlı olur.

şimdi ytl bazında benim de bi öğrenci olduğum gerçeğini göz önünde bulundurarak ev ortamında idare edebilcek nasıl amfiler önerirsiniz?

ayrıca watt neyi temsil eder? alabilceğim max. sesi mi yoksa aldığım sesin kalitesini mi?
Sosyal ağlarda paylaş

zaten marka olarak marşal ve leyn arasında kaldım. allahtan müzik kulağım var, yine deneyerek alıcam. ama hiç bilmeden de almayayım diyorum elimde patlamasın diye.

distorşın'ın dahil olduğu amfiler gerçekten işe yarıyo mu peki o konuda? pedal'a para vermek için fazla sıkışığım çünkü. almışken böyle bişey alayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

evde çalan bir insansan benim gibi al roland micro cube sesi artıyor bile.3 den fazla açamıyorum apartman ortamında.reverbsi delayı amfi modellemeleri falanda var. ama yok almıyacağım dersen üzerinde reverb bulunan bi amfi al reverbsiz hos gelmiyor artık bana (önceden ibanez 10g almıstım onuda alma)
Sosyal ağlarda paylaş

bence line 2 nun spider 6 diye bi amfisi vardı onu dene sonra marshall ları bi dene ya bu şeyler çok fazla guide yazılacak tipten değil gidip deneyip en uygun sesi vereni almak lazım. Ama bazı belli başlı ünlü amfiler vardır işte spider 6 gibi o model çok iyidir bi dene onu kesin.

Marshallarda solo tonu pek güzel gelmiyo ritmler için çok hacimli bir ton veriyo gerçi ama ya ben çekemedim iyi bi solo tonu ya da olmuyo yani bilmiyorum güzel ton çeken varsa bana da anlatsa süper olur
Sosyal ağlarda paylaş

Üstündeki distortion ı ise yarayan amfiler genelde distortion ı ise yaramayan amfiler+analog pedaldan daha pahalı oluyor yalnız.

Ben çok zengin olduğumdan ufak amfilerle pek ilgilenmiyorum ama gitar alırken bağladığım roland cube amfi nin fiyat performans oranı iyiydi oldukça.
Ayrıca ufak marshall amfiler ÇOK kalitesiz.
Ha benim tavsiyemi sorarsan amfi yerine processor alıp bilgisayar hoperlörlerinden çıkış alman.
Tabi oyalasın diye dandik bir amfi alacağını varsayarak yazdım bunları, yoksa tüplü amfi>jesus.
Sosyal ağlarda paylaş

Donita said:
allahtan müzik kulağım var

ilginç tabi oda.bazen müzik kulağı da yetersiz kalır amfi alırken.Netice olarak elektronik aletler,bunun ohm'u var,üstünde kullanılan malzemenin kalitesi var,varda var.

Buarada marshall kalitesiz hakkaten.Potans'ları bukadar çabuk bozulan bi amfi daha yoktur heralde.

Llama said:
bas çalıyorsan al bi tane "yamaha bass ampifer bbt 500h" tak bitane yamaha 500waltlık bi anfiye bas o güç sana nası haz veriyor ahh ahh 3000 4000 uero borç verin banada alayım şunları

Bass için ampegden şaşma :)o 2500 $ a 4x10" kabin ve 1000 watt kafa vardı ehe :D Daha hem epifani'si var ebs'i var 3000-4000 euro yamahaya verilirmi yav naptın :D
Sosyal ağlarda paylaş

Onur 2. alıntı için sana canı gönülden katılıyorum ;)

Ayrıca Pink Floyd'un efsane gitaristi David Gilmour'un elekrosu için ampeg bass pre-amp'i kullandığını eklemek isterim.

Ayrıca artık 70lerde gördüğümüz hayran kaldığımız için istemsiz kapıldığımız Marshall amp. takıntısında kurtulmamız lazım, çünkü net bir şekilde artık Marshall kötü amfi üretiyor. Gitar için Peavey diyorum Fender diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sorma marshall fever benim de canımı yaktı. neyse ki talep var kolay gidiyo.

Ibanez büyük bi yükselişte, 80lerin taklit gitar markası şimdi nasıl prestijli bi markaya dönüştüyse amfide de o yolda gidiyo. Sağlam kafa kabin düşünülüyorsa Ibanez Thermion çok sağlam bi amfi. Ev amfisi olarak da toneblasterlar çok başarılı.

Tabi gün gelir de zengin olursam alacağım MESA'dır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
Gelir.

gelir.se o zaman madem barlarda neden gitar amfileri kullanılıyor veya konserlerde? madem gitar sesi yine gelicek ve çok daha kolay ayarlanıcak neden büyük sistemlerde de direkt hoparlör veya bilgisayar hoparlörü , gitar amplifikatörü olmayan amplifikatör kullanılmıyor?
Benim arkadaşımda 120 W lık amfi var ama gitar amfisi değil gitarı takıp azıcık açınca patlama yapıyo. Bilgisayar hoparlörleri de öyle. Ha amfi simülatörü kullanırsın ama yine gerçek sese ulaşamazsın arada analog dijital farkı var.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide ekmek,dijital ile analog arasında dünya var.Yani yanlış bişey demiyo bleeding.10 watt'lık bi amfi alsın ama yine gitar amfisi olsun bencede,netice olarak ucuz amfi tartışıyo olmamız lazım burda.
Bilgisayar girişinden ve hoparlörlerinden alınan sound'ın nekadar kaliteli olacağı tartışılır.Ha dersenki bilgisayara full duplex bi ses kartı ve stüdyo monitörleri bağlı,o zaman anlarım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yav analog ses tabiki dijital sesten daha iyi.
Lanet ediyorum analog set yerine gt8 aldığım güne.
Ama lafın kırmızı gitar almaya giden tiki bebesi mottosundan öteye gidebilmesi için o "hacimli" ve "sıcak" tonu verebilecek kadar kaliteli bir amfi lazım.
Söylemeye çalıştığım o yani burda dijital felan savunmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...