Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çözemediğim Kartlar

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Bundan hiç birşey anlamadım. :S

. Millet 3 manaya oyuna koyuyor kart kapalı şekilde sonra 2 manaya morph özelligini kullanıyor oyun içinden seçtiği bir creature'ın kopyası oluyor turn sonuna kadar galiba oyuna yeni girmiş gibide seçtiğin creature'ın ozelliğini kazanıyor.

Anlayamadığım şey 3 manaya nasıl oyuna sokuyorlar 5 mana yazıyor üstünde.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk kart guzelmiş.

Karta gore instant gibi oyuna sokabilirsin o creature'i..
Ve o creature la beraber sahip oldugun diger creature lari.

Bu su demek, rakip onundeki kartlari gordu bişi yok ama elinde 3 tane creature var ve biri bu Flash olan. Attack yapti yicek seni guya. Sen manan varsa tak tak tak koyarsin elindeki creaturelari ve takir takir blocklarsin herkesi.

Yukarisi ilk 2 ozelligi.

3. su ise each opponent yani her rakip, ornegin 2 vs 2 oynuyorsunuz sen ve arkadasin degil de sizin 2 rakibiniz, instantlarini bile kendi turnlerinde oynamak zorunda kaliyorlar yani sadece sorcery oynanilabilecek zamanlarda..

İkinci karti bi okiim onu da eklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

2.kartin ozelligini yanliş algilamişlar. Saçmalamişlar..

2. kart oyuna girerken 5 mana odenir ve bir creature kart secilir ve upkeep'ine kadar o creature kart gibi gorunur. Upkeep'inde kapatirsin karti, tekrar açmak için 2 mana odersin.
Tekrar açtiginda da ayni creature'i ya da bir başkasini secebilir ve o creature kart buymus gibi davranabilirsin, diger upkeep'e kadar sonra tekrar ters cevirirsin.
Dongusu bu şekilde.
Olayi bu.

Saçmalayip, 3 mana odeyip, kapali sokmak diye bir olay yok.
Mantik çaliştirmişlar ama bir karti oyuna kapali koyamassin.
Yapan ii yemiş milleti.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
peki bir el morph'unu ödemedin diyelim facedown olursa ne olur ?

Kaçakaç bir creature olur, Oyunun içindemi sayılır vb.. ?

Bir el morph'unu odemedin, oyunda kalir ama kapali olarak odedigin zaman cevirirsin yuzunu secersin creature'ini o creature olarak oyna devam eder.

Kapaliyken hiç bir şey yapamaz, ne bir block ne bir attack ne de benzeri bir şey. Sadece oyundadir..

Ha ama dersen ki; başka bir instant'la karti oyundan atabilir miyim ? Gayet tabi, eger x harcaman gereken mana olursa karti silmek için ve o x kartin oyuna girmesi için gereken manaysa o x beş'e eşittir :D

Ya da bi kart vardi, destroy 6 target creature die, cat diye kaldirir ortadan, kapali acik farketmez.. O kart bunu affetmez :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir de iki kartin degerlendirmesini eklemek istedim..

Bana ilk kart kral. Ki karşilaştirdigin zaman ikisininde cost'u 5. Ama bakiyorsun 2. karta her upkeep'de 2 manani caliyor. Ve hani saçma bir kullanimi mevcut. Sadece yapilmiş bir kart, bir işlevi yok. Sectin bir creature ama ne sececeksin ? Sececegin kart attack ve defans yonunden guclu olmasinda ziyade ozellik olarak guclu olmasi lazim, cunku obur durumda atack yaptin tak block gul gibi kartin gitti.
Ama ilk kart la beraber oynasan gene saçma, ilk kart yeterince işlevli 2.ye gerek yok gibi.

Ama ilk karti degerlendirsen, 5 mana cost ve abilityleri direk, yani kart oyunda oldugu surece ne bişi oduyorsun ne tap yapiyorsun ne de başka bişi. Oyunda oldugu surece rakibi zayiflatip seni guclendiriyor.

Rakibi nasil zayiflatiyor ?
Rakip sana surpriz diyemiyor, instant'larini instant gibi kullanamiyor. Adam'i resmen oldurur bu ozellik.
Seni nasil guclendiriyor ?
Her creature card'ina instant ozelligi veriyor resmen, direk surpriz benim bi de boyle bir creature'im var demek. O da aglatir adami.

bu nedenle 1.kart'a bayildim.
2. kart için ise salak bir kart, 5 cost cok fazla, ustune 2 cost her el, degmez 2 manani direk olduruyor oyunda oldugu sure boyunca.. Bir kart'a sahipsen kullanmak istersen, bu card'in bence bi kullanilabilirligi yok ya da cok az.

Ama tekrar eklemek istiyorum, 1.kart efsane.
Sosyal ağlarda paylaş

1. facedown'ken oyunda kalabilir demissin yalnız burda bir saçmalık var. 0/0 bir creature oyunda duramaz en azından 0/1 olması lazım e peki bu card ne oluyor ozaman ?

2. Kartın üstünde ''it becomes copy of that creature and gains'' yazıyor. Yani mesela oyunda şöyle bir card varsa.
''Cüneyt Arkın come into play return target permanent owner's hand'' Morph'unu ödediğinde oyuna yeni giriyormuş gibi kopyaladığın kartın bu özelliğini kullanabiliyorsun. Millet böyle combo yapiyor bu card'la.Card Dediğim gibiyse eğer. Deck'inide ona göre yaparsan çok iyi deckler çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vesuvan Shapeshifter comes into play or turned face up

şimdi burada dikkat edilmesi gereken onemli bir nokta var ki o da; comes into play ile face up'i farkli tanimlamasi yani iki farkli terim bunlar.

Gelelim diger kart ozelligine " Cüneyt arkin comes in to play return target permanent to it's owners hand " şimdi burada da dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki; o da Cuneyt Arkin oyuna girdiginde.

Esasen morph ile yaptigi copy yani acting like cuneyt arkin. Bu durumda oyuna girmiyor, oyunda olan kart Cuneyt arkin gibi oluyor.

Ha ama obur turlu de olabilir. Bu konu'da kesin bişi diyemem.

Ama obur turlu saçma olur yahu, dusunsene Token yapan bir kartin var her oyuna girdiginde felan, ki çok var oyle kartlar, bu morph ile her el 2-3 token yaparsin. E bir tane daha kart var token'i sacrifice edince regenarete yapan. Adam oldurur bu kombo :D

Kesin bişi diyemem benim mantigim cercevesinde, oyuna girmiyor, ama giriyor da olabilir. Bu konu'da daha bilgili biri cevap vermeli :D
Sosyal ağlarda paylaş

He he, kaza eseri cevaba ulastim..

Bir semi final macinda yasanmiş olay :

Vesuvan Shapeshifter copied and bounced Olivier's Riftwing Cloudskate, which returned the favor a turn later. And went to Olivier's hand again when Cheon had Venser, Shaper Savant. The very busy Cloudskate came back again, and this time, it decided to float Cheon's emtpy storage land.

Riftwing Cloudskate oyuna girdiginde target permanent'i eline yolluyor. Vesuvan la adam kopyalamiş rakibinin karti olan Riftwing Cloudskate'i ve yollamiş eline :D

Kaynak : http://www.wizards.com/default.asp?x=mtgevent/gpkra07/sf2
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ravnica setinde hayvan kartlar var bununla modifiye edilmelik aslinda son 2-3 setten cok saglam bi deste cikar :D

Yalniz ben gene de isinamadim 2. karta belki'de biraz tarz işi ama benim yaptigim decklere karsi 5 para etmez 2.kart bos yere mana harcarsin cunku benim kartlar hep based on destroy target creature or creatures yani :D

Ha ama, akilli bir kombinasyonla cok guclu deckler yapilabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Aga ben netten daha once hiç oynamadigim için, o sistemi henuz kuramadim, anlamadim da nasil çaliştigini felan.

Aslinda sifirdan bir tutorial yapsaniz, olur oynariz. Neden olmasin, siz de Belcika'da 2005'de yapilan turnuva'nin 14. ile oynama şansi yakalamiş olursunuz dimi :D
Sosyal ağlarda paylaş

aciklayici olsun die ornek ekleyelim :

Rakip sana destroy target creature instant'ini kullandi, targetladi creature'i, senin elinde de ne bilim işte bi kart olsun bu el kimse buyu yapamaz desin. Manasida 2 olsun. 2 mana odedin, bu el kimse buyu yapamaz diyecektin ama 2 manayi odedin bu karti ( Guile ) cikardin cat oyuna koydun. Gibi. Instant'in mezarliga tabi :D

instead : bunun yerine anlaminda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...