glamdring_S Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Arkadaşlar Peavey amfisi olan, satmak isteyen:), Türkiye'de bulabileceğim biryer bilen(distürbitör'ü yok gerçi ama bir umut soruyorum), yada herhangi bir müzik dükkanda şans eseri 2. el göreniniz varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 http://www.garaj.org/arama.php?tip=ilan&arama=Peavey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Hepsine baktım ilanların işe yarar birşey yok aralarında onların :( ama genede sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Neden peavey? ve eğer ille peavey ise nasıl bir model? Peavey classic 50/50 gibi birşey mi yoksa 5150 gibi birşey mi arıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Açıkçası Peaveyle hakkında çok derin bir bilgiye sahip değilim ancak birkaç defa denk gelip çaldığım studio serisinin bile tonunu başka bir alette göremedim şimdiye kadar. 5150'yi çalan sanatçılar hariç şuan sadece gt8 simülatör'ünden biliyorum, yani bilmiyorum denebilir. :) Bir amfi alma planım benimde var ama karar veremiyorum, öteki topic'te yazdığın lambalıları evde kullanmayı mantıklı hale getire alet'i ilk kez duydum, bir tehlikesi yada zararı varmı(tüpleri erken yemek gibi mesela)?, transistörlü düşünmüyorum gibi birşey "herhangi" bir lambalı amfiden sonra jc120 bile yetersiz geliyor kulağıma. Kafamı karıştıran şey sadece evde çalmak için lambalıya o kadar para verip vermemek şuanda konser vb. gt8 idare ediyor, etmese dahi lambalı amfiyi her seferinde taşımak sözkonusu değil, açıkcası kafam baya karışık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Attenuator'ların veya LoadBox'ların amfi ile aslında zarar verecek bir bağlantısı yok. Yani input olarak aldığı şey power amp'in output sinyali. THD HotPlate kullanacak olursan speakerların ile ohm bazında uyuşan bir model seçiceksin. Ayrıca bu aletler üzerinde Line Out çıkışıda sunuyorlar. Harika birşey aslında W/D ekipman kullanmak isteyenler için ya da kayıda direk DRY sinyali verip sonra processorle işlemek için güzel bir alternatif. Lamba konusunda önceki başlıkta yazdığımı biraz daha anlatıyım. Şimdi lambalı amfiler performans olarak transistörlü amfilerden şöyle farklı: Transistörlü amfiler çok daha lineer/transparan. Tabii ki özellikle power katını düşünerek yazıyorum bunu. Transistörlü amfi aldığı sinyale (dry olduğunu yani sadece preamp sinyali aldığını varsayalım) kendisinden çok birşey katmaz. Yani karakter olarak bir lambalı amfi ile karşılaştırdığımızda fark büyük cidden. Ama lambanın yarattığı bu güzel "karakterden" yararlanmak için tüplere yüklenmek gerekiyor. Bunuda master volume ü açarak yapıyoruz. Lamba cranck edildiğinde sinyali (detaya inmeyeceğim) güzel bir şekilde etkiliyor. İşte o zaman bizi mest eden o warm lead tonları, crystal clear clean tonlar çıkıyor ortaya. Lambaları zorluyoruz bunu yapmak için. Yani şöyle düşün altında spor bir araba var ama sen arabayı hep düşük devirde kullanıyorsun. Zorlayacak ortamın olmasına rağmen hiç bunu yapmıyorsun :) Zaten senin onu almandaki amaç o değil miydi ama? Orta seviyede kullan diye değilki o aletler. Anlatabildim mi? Lambalar da öyle 3 ayda eskimez sen yüklendiğin için. Evet normalde lambalı amfisini evde 1/10 volume de kullanmak zorunda kalan arkadaşına göre %20 lik bir oranda daha erken eskiyebilir lambaların ama alıcağın performans inanılmaz olucak. Lambalarımı birazcık erken eskitmeye değer mi diye sorarsan evet sonuna kadar değer! Ve lambalı amfi konusunda şöyle birşey söylemek isterim: Ben bugüne kadar ne çalmışım abi diyebilirsin güzel bir tube amp ile gitar çalmaya başladığında :) Ne kadar fark eder dersen bu kadar fark ediyor işte gerçekten.. Buarada atteunator kullanmak için bu cihazı power amp katı ile speakerların arasına bağlaman gerekiyor. Combo amp kullanırsan bunu yapamazsın. Head + Cabinet şeklinde half-stack bir sisteme ihtiyacın var. Combo amfilerle kullanmak için üretilmiş (adını doğru hatırlıyorsam) volumebox adında aletler var. Bu aletin yaptığı FX Loopta çalışıp poweramp katının girişindeki sesi azaltmak. Yani preamp katından full volume açıp burdan kısabiliyorsunuz. Ama yetersiz kesinlikle. Çünkü tek yaptığı preamp tüplerine yüklenmek. Ama bizim istediğimiz preamp + power amp tüplerini zorlamak. O yüzden almayı düşünen varsa bu opsiyonu elesin bence direk. Umarım biraz fikir vermiştir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 komik olucak ama paylasim ve bilgilendirmen icin tesekkurler, fakat su forumda vay be iyiymis diyecek onlarca adam varken turkiyede cikartip 2-3k para verecek kisi 1-2'dir sanirsam. ha imkani olan zaten transistorlu amfilerle harcanmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 5150 !!! van halen bağlantı çığlığı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 pwnbot said: komik olucak ama paylasim ve bilgilendirmen icin tesekkurler, fakat su forumda vay be iyiymis diyecek onlarca adam varken turkiyede cikartip 2-3k para verecek kisi 1-2'dir sanirsam. ha imkani olan zaten transistorlu amfilerle harcanmasin. Türkiyede 2-3k vericek kişi sayısı 1-2dir demişsin onu anlamadım. Bir de mesajına komik olucak diye başmalışsın onu da anlamadım :) Biraz daha açık yazabilir misin mümkünse? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emivoz Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 lambalı amfiler 3 milyar falan deil be o kadarda abartmayin:) ayrica işin içinde olan biri 4 milyari varsa 3 milyari gitara vermekten asla kaçınmaz.bide peavey de ne buldun bu kadar abartılcak onu anlamamadım aslında. edit:eklenti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 En dandik lambalı amfiler 1k ytl be. Ciddi amfiler 5k ya kadar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 ikinci el arizali bir lambali fender amfi 600$, sifir ufak bir lambali fender 700-800 $, bahsettigin kabin kafa kombinasyonlari iste ucup gidiyor. turkiye fiyatlariyla su sitede takilan cok kisi cat diye cikartip alamaz, onu diyorum. bu yukardaki ekmek adli arkadasimiz mesa dual rectifier almak pesinde, hayallerde yasiyor bazilari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 ben alçak gönüllüyüm abi, dual şart diil bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Alıcam abi dual yani. Dual olmazsa mark alıcam. En geç bu yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 İyi de ben herkes gitsin all-tube head + kabin alsın, high-end cihazlarla rack kursun gibi birşey demedim ki? Lambalı kullanmak güzel birşey onu vurguladım. Aklıma gelen bikaç alternatifi söyliyim o zaman: 2.el kovalamak şartıyla Peavey classic-20 denenebilir, Fender blues jr kullanılabilir. Güzel pedal kombinasyonlarıyla bu amfilerden çok çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Ayrıca imkanı olan, yapmasını bilen, ebay'den rack cihaz da kovalayabilir. Ada mp1 alıp yanına peavey 50/50 power amp koyabilirsiniz. TR'den de birtane 2x12 yaptırıp bu sistemi $1k altına mal etmek de mümkün. Lamba dedin mi 2k dan başlar diye önyargılı davranmaya gerek yok açıkçası. Keza aklıma gelmeyen başka alternatifler de vardır elbet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 O değil de, 0 km amfileri yurtdışından nerden getirtcez ya hiç mi çaresi yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar