Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birkaç önemli script sorusu...

Rythmus

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Artık kendi scriptlerimi yazmaya başladım ve size birkaç sorum olacak...

1) Bir taşa'a iki kere tıklanınca çantamda bir eşyanın belirmesi için script'e ne yazacağım? (ON=@DCLICK sonra?)
2) Yukarıdaki soruda bahsettiğim taşın oyuncular tarafından bir kere kullandıktan sonra bir daha kullanılmamasını istiyorum script'e ne eklemeliyim?
3) Swordsman char açamıyorum. "Creating Character"da kalıyor, düzeltmek için ne yapmalıyım?
4) Taşa iki kere tıklayan oyuncunun kırmızı olmasını sağlayabileceğim bir script var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
5) İçinde iki eşya bulunan bir bag'in scripti nasıl olur? i_bag/i_candle falan mı? :) Yani içinde bulunacak şeyleri scriptte nasıl belirteceğim?
6) Bir item'ı charge'lı nasıl yaparım? Yanlız bunu bir de moongate benzeri bir itemda kullanmak istiyorum. Yani moongate'i her kullandığında bir şarj düşecek. Bunu nasıl yaparım?
7) Bir charın ya da npcnin kafasının üstünde yazdığım birşeyin sürekli durmasını istiyorum bunu nasıl yaparım? "Speed yüzünde buradadır..." gibi...
8) .'lı komutları nereden ayarlıyorum? Örneğin; .forum yazarak oyuncuların forumlara gitmesini istiyorum.
9) Vendorların satacağı şeyleri ve bunların fiyatlarını nereden ayarlarım? Spheretemp_vend.scp dosyasına ekleyince hiçbir şey değişmiyor sadece vendor'ın sattıklarını silebiliyorum. Örneğin mageshop vendor'ının scriptine "SELL=i_full_spellbook"u ekledim (full spell book scripti var) hiçbir değişiklik olmadı. Bir de item id'lerin yanındaki yazıalr noluyor? {3 10} gibi... Itemları eklesem bile fiyatları, kaç tane satılacağını nereden ayarlayacağım? Yardımcı olursanız sevinirim...

Tüm sorularımı cevaplandırmanız halinde çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler...[hline]Adventure is my life...
Ultima Online is the best!
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Ben Temel Sorulara Yanıt Vereyim Tam Emin Olmadığım Soruları Staff Arkadaşlarım Yardım Eder

3-Sanırım O Patch Ile Ilgili Bir Sorun Patchini Tam Yaparsan Düzelmesi Lazım

4-Kırmızı Kelimesini PK Anlamında Kullanıyorsan
ON=@DCLICK
SRC.kills 99999
RETURN 1

8-spheretables.scp'nin Içinde PLEVEL Sırasıyla Insanların Kullanabileceği Komutlar Var Oradan Ekleyip Kaldırabilirsin
[FUNCTION komut]
DIALOG d_istediğindialog Veya Başka Birşey

Sonrada
[DIALOG d_istediğindialog]
............

9-En Basitinden Vendorun Yanına Git Vendor Stock'de Oradan .Remove Ile Silebilirsin Eklemek Için Itemi Tutup Bırak Oraya Ve Vendor Price Diyip Itemi Sec Sonrada GP Seklinde Para Miktarini Gir

[hline]Mail:[email protected]
Sphere Scripter,Web Master,Anti-Hacker
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...

[Bu mesaj Ripper tarafından 18 Mart 2003 18:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1) Şu komutları dclickten sonra ekle
SRC.NEWITEM i_ujoıaueıoasjeoas
SRC.ACT.BOUNCE

2) Bu itemın scriptinde en alta remove eklicen.

3) Bazen oluyo bu ben de tam bilmiom. Patchle alakası vardır belki.

4)pk olmasını istiyosan
dclick altına
src.kills 15
renginin kırmızı olmasını istiyosan
src.color (kırmızı rengin kodu)-tam bilmiom-

5) spheretemplate.scp yi açıyosun

[TEMPLATE i_asdhsad]
DEFNAME=tm_asdhsad
CATEGORY=Item Templates
SUBSECTION=Miscellaneous
DESCRIPTION=asdhsad
CONTAINER=i_bag
ITEM=i_candle
ITEM=i_gold

fln işte altına item olarak yaz "asdhsad" kısmını da değiştirmeyi unutma ha :) ondan sonra .add i_asdhsad diye ekleyebilirsin bu torbayı.

6) tam bilemiom biraz karısık runebook scriptine bakabilirsin

7) [EVENTS e_speedci]
ON=@CLICK
MESSAGE [Speedci]

bunu herhangi bi scripte ekle
sonra oyun içinde veya scriptte bu event i istedigin kişiye ekle
.events +e_speedci (eventi silmek için .events -e_speedci)

8) [FUNCTION forum]
WEBLINK yahoo.com (buraya forum adresi)

[plevel 1]
forum

bunları bi scripte ekle (herhangi biri olur)

9) Itemın scriptinde value eklicen @create in altına sanırım.
oyun içi stock komutu da var ama o zor olur :)

-Yardım edebildiysem ne mutlu bana- :D

[hline]ICQ: 4435695

[Bu mesaj TaZmAnYaK tarafından 18 Mart 2003 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1.
ON=@DCLICK
src.newitem i_katana
src.act.bounce

Yukarda bounce yerine equip te kullanabilirsin. Eğer giyilebilen yada tutulabilen bişi deilse çantaya gider. Bu durumda yukarda katana olduğu için bounce kullandım. newitem'dan sonra act ile o item'a istediğin şeyleri uygulayabilirsin.
mesela src.act.color=0482

2. Bu taşın sadece bir kere kullanılmasından sonramı yoksa her oyuncunun sadece bir kere kullanmasından sonramı pasif olmasını istiosun ?

3. Şu servera girdikten sonra karakter açılmamışken yada yeni karakter seçerken çıkan skill class menüsü hakkında hiçbir zaman doru dürüst bi bilgi edinemedim :D Biri cevaplarsa o menü değiştirilebiliormu diye çok memnum olacam bende.

4. Hmm. Kırmızı derken bütün giysileride dahil mi yoksa deri rengimi ?
src.color= ile halledebilirsin eğer deri rengini değiştireceksen. Giysilerde kırmızı olacaksa layerlar ile uraşman gerekir. spheredefs.scp içinde layer tanımları var. Orda numaralar var. Ona göre mesela
src.findlayer(20).color= diye bişi yapabilirsin. Ama sonra hepsinin rengini tekrar sıfırlaman(color=0) gerekir
Nasıl düzeltecen ? Eğer belli bir süreliğine olacaksa bir memory item koyabilirsin char'a bunu yapan. Belli süre koyarsın. Süre bitince memory item kendini remove etmeden önce düzeltmeleri yapar.

5. Al sana bag of magic'in örneği. Tabi burda .add tm_bag_of_magic yazıosun eklemek için bunu dünyaya :D
[TEMPLATE 101540]
DEFNAME=tm_BAG_OF_MAGIC
CATEGORY=Item Templates
SUBSECTION=Miscellaneous
DESCRIPTION=Bag of Magic
CONTAINER=i_bag
ITEM=i_reag_black_pearl,50
ITEM=i_reag_blood_moss,50
ITEM=i_reag_garlic,50
ITEM=i_reag_ginseng,50
ITEM=i_reag_mandrake_root,50
ITEM=i_reag_nightshade,50
ITEM=i_reag_sulfur_ash,50
ITEM=i_reag_spider_silk,50
ITEM=i_spellbook
MORE1=0ffffffff
MORE2=0ffffffff

6. Walla wand'lar gibi bişeyden bahsediyorsan onlara özel bir type var. Bir item'a iki type birden verilemeyeceğine göre kendin birşeyler yapman gerek. Yani belki zor gelebilir ama her iki işi birden yapan bir type yazabilirsin. Bunun üstünde düşünmek gerek biraz daha. aslında iyi fikir ben biraz uraşiim.

7. Hmm ne olursa olsun lag yapabilecek bir çözüm olur :D

8.
[PLEVEL 1]
deneme
[function deneme]
src.sysmessage deneme komutunu kullandınız.
return 0

9. Item'ların yanındaki {3 10} miktardır. Item'ların scriptlerinde değişiklik yapman gerek. Sanırım PRICE= diye bir özellik vardı. Ama ne olursa olsun price olarak verdiğin değer çıkmıo. Biraz oynuo listedeki fiyat.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun varolun arkadaşlar ama 9. sorunun cevabını hala tam alamadım. Fiyat benim için o kadar önemli değil scripte eklediğim item'lar çıkmıyor vendorların sell menüsünde. Spheretemp_vend.scp'ye girip istediğim vendorun SELL komutlarının altına SELL=i_full_spellbook diye eklemiycek miyim? Ama olmuyor işte![hline]Adventure is my life...
Ultima Online is the best!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...