mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 feto fettullahin kisaltmasi oluyor eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 tanri/allah/nirvana/yehova/force vs vs vs boyle aklimizin ermedigi bizden ustun bir gucun varolduguna inaniyorum inanmadigim sey ise bu ustun yaraticinin kendisine inananlarin kucuk inanc farkliliklari ve bunun gibi onemsiz nedenler yuzunden yuce yaraticinin adina birbirlerini oldurmelerinden hosnut oldugu dunyadaki bu yuce varliga inanan tum inanclar iyi insan olun adam olun derken bu tipler oldurup yaraliyip inanc adina baska insanlarin hayatlarina karisiyor maddi manevi cikar elde etme pesinde kosuyorlar Laiklik diye kicimizi yirtmamizinda sebebi bu insanalr baskalarinin neye inandigini bi kenara birakip kendi islerine guclerine baksalar dunya cokdaha guzel bir yer olucak ama gerek bizdeki takunyali tayfasi gerek hacli kenkler filan bunu istemiyor iste dogum kontrolu misal birak istiyen yapsin ne diye yasaklamaya calisiyorsun aysenin haplari obur tarafta fitil diye sanami doldurucaklar mehemt oruc tutmamis sana ne? mehmet oruc tutsa boyunmu uzuycak yada populous mu oynuoz ibadet eden sayisina gore tanrinin gucleri artsin fatih urekle kusum aydin evlenmek istemis evlensinler dinde gunahsa hesabini onlar vericek sana giren cikan bisey yok onlar mutlu kendi aralarinda sanami kaldi abdulseyyap inegi ellemis senimi elledi? tamam kutsal mutsal diger tarafta cezalandirilir ajdar olarak hayata geri gelir luke force a inanmiyormus birak inanmasin, nah cikarir o zaman X-Wing i batakliktan, yodayla pispirik oynar hayatinin sonuna kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 fizik zor iş vesselam... dini bilimsel olarak açıklamaya çalışmak daha da bir zor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 zaten luke cıkarmtıyoki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 aha bakin nasilda atladi xD r2d2 cikarsa ne yazar ciktimi sonuca bakican Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Razien, senin savundugun sekilde tanriyi savunanlar icin su siteyi oneririm hep: http://www.venganza.org/ Bana ozel mesajdan degil buradan cevap verseydin keske de digerleri de gorseydi, forum sonucta burasi. Demissin en iyi Arapca anlanabilir o sureler. Simdi bu neden kendiyle celisen bir olay bak: 1- Okudugum tum Turkce Maide ve Tevbe sureleri bu sekildeydi. 2- Anadilinde ifade edemeyecegin bir seyi, yabanci dil bilginle 100% anlayabilmek icin o dile her yonuyle hakim olman gerekir. Bu hizli konusmak vs degil, artik o dilde dusunebilmektir. Bu hem cok zman gerektirir, hem de ogrenmekle degil pratikle de olacak birseydir. O zaman burada da 2 ye ayriliyoruz: 2a- Allah Arapca ogrenmemizi neden istesin? Bariz istiyor o zaman dedikleri tam olarak ancak Arapca anlasiliyorsa. 2b- Peygamber sadece Arapca biliyordu ondan Arapca oldu haliyle diyorsan, melekler gelip peygamberin kalbini cikarip yikamislar diye gecer Kur'an'da peygamberlikten onceki gunahlarindan arindirmak icin, o sirada language pack falan da yuklenebilirdi, zor olmasa gerek, kalp yikayip yerine takmaktan bahsediyoruz burada. (kalp olayi mecazi (ki oyle anlatilmiyor) diyenler olacktir konumuz o degil, cevap sapmasin) 3- Islam'i yalamis yutmus birisi olarak senin bu yazdigim 3 ayete cevirini alabilir miyim? Bizi Yahudi ve Hristiyanlarin kotu ozelliklerine karsi korumak demissin, Islam fasizan bir din midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 yok sorun şuki luke daha orda force'a inanmıyodu, konumuz inanc ya ondan. bide Peygambere okumayı öğretiyor melekler, neden herkezle daha rahat anlaşsın diye bütün dilleri öğretmiyor denebilir, bunun cevabıda, hem peygambere hem insanlığa bir sınav olabilir, sınav sonucta herşey, herşey cennet için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Neyse din tartismak hem (bu sekilde oldugu surece) salakca, hem de yasak. Ondan iyi geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 2a-Daha öncede bahsettiğim gibi Kuran Arapçası klasik arapçadan farklı Kuran'a orjinal bir dildir ve normal hayata uyarlanamaz.Senin bu dili anlıyabilmen için öğrenmen lazım tabikide. 2b-Peygamber arapça biliyordu diyorsunda Hz. Muhammed Kuran indiğinde okumayı bile bilmiyordu.Dediğim gibi Kuran Arapçası kuranı tam manasıyla anlıyabilmek için öğrenilmesi gerekir(Öğrenildiği zaman bile kişinin kapasitesine göre mananın değişir.Kuran bu yönüyle her kesime hitap etmiş olur.) 3-Orda kastım o zaman ki çarpıtılmış inançlara sahip olanların kötü yönleridir (Malesef Türkçe mealler bu manayı aktarmada çok başarısız)Ben sana olayın mantığını anlatmaya çalışıyorum ayrıntılara takılma benim de hatam olabilir .Sonuçta doğruluk Allah'a mahsustur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Penthesilea said: Hirsiz erkek ve hirsiz kadinin, (calip) kazandiklarina bir karsilik, Allah'tan, 'tekrarı önleyen kesin bir ceza' olmak üzere ellerini kesin. - Maide 38. Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuskusuz onlardandir. Suphesiz Allah, zalimler topluluguna hidayet vermez. - Maide 51 Haram aylar (sure tanınmış dort ay) siyrilip-bitince (cikinca) musrikleri bulduğunuz yerde oldurun, onlari tutuklayın, kusatin ve onların bütün gecit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kilarlarsa ve zekati verirlerse yollarini aciverin. Gercekten Allah, bagislayandir, esirgeyendir. - Tevbe 5 Merhamet, hosgoru falan demissin, sen mi yalan soyluyorsun Kur'an mi yalan soyluyor? Yoksa, 1400 sene sosyal bazi degisiklikleri de beraberinde getirmis de "asla degismeyecek" Kur'an bunlarin gerisinde mi kalmis? Inanana saygim sonsuzdur, inanclarin disariya vurulmasini sevmem gerci toplumda ikilik yaratacagindan. Ama dini boyle "fact" gibi ispatlamaya calisanlari sevmiyorum. Bu madde'ler cidden kuran'da varsa zaten direk yalandır bu din. Bu nasıl bir şey? Hangi "yüce varlık" başkaları için "inanmıyorsa orasını burasını kesin, öldürün, kuşatın" falan der? Piskopat bir yüce varlık olması lazım. Sonra "islam hoşgörü dini" diyorlar sağda solda. Bıraah ya geçiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Bu saatte sırf size yardımcı olabilmek için yanlış anlamaları düzeltmeye çalışıyorum.Yoksa banane dimi. Kuran derin manalara sahip bir kitaptır ve sadece bir kelimesini bile düşündüğünüzde çok derin manalara çıktığını anlarsınız(Zaten Kuran okunurken manevi bir mana yüklemesi olur bu hissedilir) Sen bunu Türkçeye çevirirsen bu manaları yitirmiş olursun(Nasıl İngilizce şiir Türkçeye çevrilemez.).Yukarda gördüğünüz ayetlerde bu manaların sadece Kuran'ın indirildiği zamana denk gelen açıklamasıdır.Mealler ancak görünen en sığ kısmını açıklıyorlar.Diyorsanız ben Kuran arapçası mı öğrenicem veya bu manaları bulmaya kafa mı patlatıcam o zaman Türkçedeki tefsirlerini okuyun.Said Nursininkilerini öneririm çünkü.Latin alfabesinde yazılmasına rağmen telafuzlar hep arapçada alıntı olduğu için mana bağı kopmuyor ve siz kelime kelime birşey anlamasanız bile genele baktığınızda o mananın yüklendiğini görüyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 islamin tabiatinda yok bence kuranda degistirilmis olabilir zamanla simdi hemen atliycaklar YOK HOCAM OLURMU KURANDA BU KITAP DEGISTIRILEMEZ YAZIYOR diye lol diycem hersey olmus olabilir edit:said i kurdi de tam lol olmus simdi soralim fetullahcimisin? horace delikanli gibi fetullahci oldugunu kabul etmisti bakalim sen edicenmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Viktor. Allah'ın sıfatlarının yansımasından oluşan erdemler sistemi Kuran tam manasıyla anlaşılırsa içinde sabittir. Değiştirilemez meselesine gelince Peygamber efendimizin zamanından kalma Kuranlar var orjinal yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Ya tek gerçek benim için şudur. Dünya da 2 kutup vardır: İyi, Kötü. Bunlardan birini seçiyorsun yaşamında, seçmek içinde herhangi bir kitaba gerek yok. Bunun dışında herşey yalan, yok kitapmış, yok kurallarmış. Bir kere Yüce varlık yüceyse milyarlarca küçük yaratığı kendine taptırmaz sapıkça. "Bana tapın, tapmazsanız cehennemde yanarsınız; bana inanın inanmazsanız cennete giremez cehennemde yanarsınız" falan demek sapıklıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Islamiyet escinsellige nasil yaklasiyor? bkz. paticik foto albumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 razien çabanı anlıyorum iyi niyetle yazmışsın belki ama burdaki insanlar daha da sofistike sorular sorara bir kanıya ya da büşünceye varmışlar, bu düşünceleri her neyse var veya yok ne olursa olsun bunu ancak kendileri gene değiştirebilirler.. o yüzden senin insanların kafasındaki soru işaretlerine cevap olarak yazdıkların kimsenin kafasında^^ aaa doğru sölüyor bak acaba benim düşüncelerim yanlışmı^^ diye yeni soru işaretleri yaratmayacaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 suudi kralina sorcaz onu malum ingiliz casus lawrance la dusup kalkan onun akrabalari idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 L(:P)L Victor.Baslamisken Gul'le otel odalarina kapanip neler yaptiklarinida sor.Ingiliz kraliyet ailesinden beter bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Razien said: Bu saatte sırf size yardımcı olabilmek için yanlış anlamaları düzeltmeye çalışıyorum.Yoksa banane dimi. Kuran derin manalara sahip bir kitaptır ve sadece bir kelimesini bile düşündüğünüzde çok derin manalara çıktığını anlarsınız(Zaten Kuran okunurken manevi bir mana yüklemesi olur bu hissedilir) Sen bunu Türkçeye çevirirsen bu manaları yitirmiş olursun(Nasıl İngilizce şiir Türkçeye çevrilemez.).Yukarda gördüğünüz ayetlerde bu manaların sadece Kuran'ın indirildiği zamana denk gelen açıklamasıdır.Mealler ancak görünen en sığ kısmını açıklıyorlar.Diyorsanız ben Kuran arapçası mı öğrenicem veya bu manaları bulmaya kafa mı patlatıcam o zaman Türkçedeki tefsirlerini okuyun.Said Nursininkilerini öneririm çünkü.Latin alfabesinde yazılmasına rağmen telafuzlar hep arapçada alıntı olduğu için mana bağı kopmuyor ve siz kelime kelime birşey anlamasanız bile genele baktığınızda o mananın yüklendiğini görüyorsunuzCok rica ediyorum o 3 ayete, Kur'an'a hakim bi insan olarak, yukledigin manayi ogrenebilir miyim? Dun de sormusum cevap gelmemis. Eger boyle bir ambiguity varsa kitabin kendisinde, yani 21. yuzyilda bu okundugu zaman hirsizin bilekleri kesilsin diyorsa ama aslinda gercekte demek istedigi 25. yuzyilda anlasilacaksa (allah korusun, umarim cocuklarimiz semitik dinlerin olmadigi bir dunyada yasar, ki bu cumle icinde uber celisiyor), biz orada yazan hangi seyin bugun icin gecerli olduguna inanacagiz? Namaz kil demis, bence 1 yuzyil sonra anlasilacak bu, aslinda 5 vakit egilip kalkmamiz istenmiyor, diyemez miyim SADECE senin mantigini kullanarak. Bu arada tekrar ediyorum, bu 3 ayete senin yorumunu hala bekliyorum. Ben 4. sinif universite ogrencisiyim, Arapca bilmiyorum, bu kadarini anlayabiliyorum. Afrika'da sadece cat pat okuma bilen adama gidip Islam'in guzelliklerini ve dogru yolu gostermek istesem, o adam nasil anlayacak? Arabistan'da dogmayan 6 milyar kisi orospu cocugu mu? Anam Said-i Nursi yi de simdi gordum. "Said-i Nursi'ye de deger verir oldular. Uyan Gazi Kemal, uyan" diyip keseyim bir de cakma peygamberleri tartismaya baslamayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 okuma yazma bilmeden de bir dil konusulabilir pek tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Okuma-yazma bilmeyi orada egitim seviyesi olarak belirtmek istedim Sayin lamer, istirham ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 yok ben bu ilk emirin "OKU" olmasi konusunda o ayrintiyi vermek istedim zira peygamberin okuma yazma bilmiyor olmasi arapca bilmedigi anlamina gelmez, cunku ailesi tuccar oldugundan hayatini idame ettirmesi icin oldukca kivrak bir zekasi ve pazarlik becerisine sahip olmasi lazim. bunu da arapca bilerek cevresine yansitacak. ayrica dunyayi jigsaw'un oyunlarindan birine benzeten dusuncenin de hastasiyim onu da simdi ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Razien said: 2b-Peygamber arapça biliyordu diyorsunda Hz. Muhammed Kuran indiğinde okumayı bile bilmiyordu.Dediğim gibi Kuran Arapçası kuranı tam manasıyla anlıyabilmek için öğrenilmesi gerekir(Öğrenildiği zaman bile kişinin kapasitesine göre mananın değişir.Kuran bu yönüyle her kesime hitap etmiş olur.) he sen diosun ki kimisi Kuran'dan a anlamını çıkarıyosa kimisi b anlamını çıkarır bu da Kuran'ın her kesime hitap etmesini gösterir ve sen bunu iyi bişi olarak gösteriosun? way ki ne wai. din bu din. nereye çeksen oraya gelicek bişi olsa milyarlarca insan peşinden koşmazdı koyun gibi. Neyse penth'in dediklerine +1 koyuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Ayrıca Allah bu kadar kudretli o isteyince herşey yoktan var olur vardan yok olur falan ya, bizim bu dünyaya geliş amacımız ne? küvette gi joe'larla oynayıp aklıma esince kimisini suyun içinde boğduğum çocukluk günlerime dönüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 benim kardesim de parasutlu gi joe'mu klozete atip sifonu cekmisti ustune. parasutu yadigar kaldi =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar