MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 arkadaşlar okulumun verdiği HP 6715b marka laptopum var. üzerinde 512 mb 667mhz DDR2 RAM, ekran kartı olarak ATI x1250 64 mb var gözüküyor. şimdi ben bu makineye 2gb RAM almayı planlıyorum. fakat ben bu ekran kartının paylaşımlı olup olmadığını anlayabilmiş değilim. HP nin kendi sitesine girdiğimde benim bilgisayarımın özellikleri bile çıkmıyor HP'nin sitesinde. gitti gidiyor da aynı laptopı satan birini gördüm. ekran kartı 512mb olarak gözüküyor. şimdi bu ekran kartı RAM'i ben normal RAM aldığım zaman yükselecek mi? yükselmeyecekse bunu yükseltmenin bir yolu var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Şöyle bir şeyden Unified Memory Architecture, with 16 to 512 MB of the main memory configurable as display memory. böyle bir şey buldum. anladığım paylaşımlı ekran kartı kullanıyor bu arkadaş. buna göre ekran kartımın RAM'i sadece yükseltince mi yükselecek? eğer öyleyse 1/8 den 2GB RAM le 256MB ekran kartı RAM'i elde etmem gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 ekran kartının ne kadar ram kullanacagını sen bıosdan ayarlıyacaksın ve bunun max sınırı vardır yanı ıstersen 1000gb ram tak makınaya sonucta ekran kartın max 512mb desteklıyorsa 512mb olarak kullanırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar