Namessar Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 İş yerinden bir arkadaşımın araç tavsiyelerinize ihtiyacı var. Hem birinci el hem ikinci el öneriler bekliyor. Öneri yapan herkes aşağıda yer alan kriterlere göre en azından birer birinci el ve ya ikinci el öneri yaparsa çok yardımcı olacaklar. -Fiyat 40,000 YTL civarı, kesinlikle 45000 nin altında olmalı. -Yakıt tüketimi 9.5 lt altında kesinlikle, ama 9.0 altında olması birinci dereceden tercih sebebi - İç hacmi geniş daha iyi olur diyor, uzun boylu bir ailesi var kendiside uzun. - Güvenli ve sağlam -Yerden yüksek olması birinci dereceden tercih sebebi, ama olmayan onerılere de acık -Bagajı küçük olmaması baktığı kriterlerden birisi -Yedek parça sorunu olmaması tercih sebebi bunlar ana kriterlerdi. Ek kriterler şöyle: -premium imajlı arabalar da öneride kabul edilir. -2. el önerilecekse 2005 modelden eski olmamalı, eger daha eski bir oneri olursa sebebini acıklarsanız karar vermede cok yardımcı olacaktır. Şu anda nissan qashqai 4x2 1.6 motorlara bakıyor 1. el olarak. o araç konusunda da yorumlarınızı bekliyor. performanslı araba kullanmayı seven bır yapısı var, ama aıle arabası alıyor bu seferlık. saldırgan bır motor sart degıl yanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Su durumda bana gore en ıyı secım 2008 model 0 km volvo s40 almaktır.Gorunusunde cok az makyaj yapılmıs ve fıyat olarak S40 1.6 Prime 39.689 1.6 Premium 42.537 1.6 Dynamic (full oluyor) 45.385 S40 1.6Dizel Prime 43.477 1.6Dizel Premium 46.325 1.6Dizel Dynamic 49.173 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Mojito postunu okumadan benimde aklıma Volvo s40 geldi... O fiyat aralığında 1.6 volvo s40 arkadaşının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Bende ikinci el full dizel s40 lari dusunmustum, saniyorum 30-35 binde 40 milyara 2006 modelleri kolaylikla bulunur. Volvo nun kendi ikinci el sayfasinda 2-3 ornegini gormek mumkun. not: Spesifik bi link vermek sayfa yuzunden mumkun olmadigindan direkt arama sayfasinin linkini veriyorum. Gerci 40 milyara ztn benzinlisi alinabiliyor denilirsede bi dizeli surup tork yuzunden ara hizlanmalar ve motorun ekonomisini gormeden karar verilmemesini tavsiye ederim. (6.2lt/100km sehir ici, 4.9lt/100km averaj) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Eveet Benzinli-Dizel karşılaştırması da benden olsun. İki aracında en üst donanım paketli olanlarını karşılaştırdım. Diğerleri arasında da fark 4000 YTL civarı olduğundan pek fark etmez zaten. Yıllık 20.000 km yapılacağını farzederek hesaplattım. Karşılaştırma yapmak isterseniz link; http://www.otokritik.com/benzinli-dizel-karsilastirma/ Otokritik.com Benzinli-Dizel Dinamik Hesaplayıcı said: Rapor | Benzinli | Dizel Kullanılan Yakıt | 95 Oktan | Euro Diesel Günlük Litre Fiyatı | 3.09 YTL | 2.54 YTL Araç Yakıt Tüketimi | 7.2 lt / 100km | 4.9 lt / 100km 1.000 km Yakıt Tüketimi | 72 lt / 1.000km | 49 lt / 1.000km 1.000 km Yakıt Gideri | 223 YTL | 125 YTL Kriterlerini belirtmiş olduğunuz araçlardan Dizel olanı tercih ederseniz katedeceğiniz her 1.000 km yol için 98 YTL daha az yakıt masrafı yaparsınız. Dizel araçların bakım masrafları sanıldığı kadar yüksek olmamakla birlikte her 1.000 km için ortalama +10 YTL civarındadır. Bu durumda Dizel otomobili tercih ederek katedeceğiniz her 1.000 km için net olarak 88 YTL tasarruf sağlayacağınızı söyleyebiliriz. Yılda 20.000 km yol yapacaksanız, 1 yıl sonundaki tasarrufunuz 1.760 YTL olacaktır. Aracınızı satın alırken ödediğiniz fark: 3.787 YTL'dir. Yılda 20.000 km yapacaksanız satın alırken ödemiş olduğunuz farkı 2.2 yıl sonra telafi edebilirsiniz. Bu süreden sonra yapacağınız her 1.000 km için 88 YTL kâr edersiniz. Ayrıca karşılaştırmamıza konu olan araçların 2. el değerlerini kıyaslarsak dizel olan aracın daha yüksek fiyata satılacağını ve 2. el değerindeki bu farkın da sizin için kâr olarak değerlendirileceğini hatırlatırız. Otokritik.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 yeni opel vectra 1.6 olabilir belki tam bilmiyorum görünüşüde güzel 1.6 motor standart paket fiyatı 40k ytl olması lazım bir araştır derim. 2.elde volvodan daha kolay satılır veya VW jetta vb. bakabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rondar Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Avensis 1.6 Comfort http://www.toyotasa.com.tr/cars/new_cars/avensis/index.aspx basitçe bahsetmem gerekirse Donanım olarak 9 havayastığı Yağmur/far/park sensörü CD/Mp3 player radyo ve 8 hoparlör Camların hepsi tek dokunuşta açılıp kapanıyor Çift bölgeli otomatik klima Yol bilgisayarı Elektrikli, ısıtmalı ve eletrikli katlanan aynalar Electrochromatic dikiz aynası(kendiliğinden kararan) Optitron göstergeler vs vs Ayrıca içi çok geniş. Arkada bacak bacak üstüne attığımda öndeki koltuğa deymeden oturabiliyorum(öndeki rahat otururken). Bagajı 520 litre(BMW 5 serisiyle aynı büyüklükte) 1.6 115hp şehir içi dikkatli kullanımda 8.5 litre yakıyor. Ayrıca şu aralar kampanyası var kasko hediyeli. Yeni Avensis 1.6 Comfort 41.400 YTL + Hediye Kasko Yeni Avensis 1.6 Elegant 45.950 YTL + Hediye Kasko Elegantta comfort a ek olarak Xenon farlar Far yıkama Otomatik far yükseklik ayarı Arka cam perdesi ESP ve Traction Control Bej iç döşeme ve ahşap iç trimler var... O sınıftaki donanımı ve kalitesine göre fiyat/performans oranı en yüksek araba bence. Japonların işçiliği kalitesiz diyenler olabilir. 60 bin km de 2004 model avensisimiz var. Bir tane tıkırtı gelmiyor araçtan hala. Ayrıca bakımlar dışında servisede uğramadık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Volvo s40 titanyum grısı bide 18'jant ( keseye zarar dıyen ıcın 17' olsun :) ) super olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 bende tam s40 yazıcaktım kı benden once davranmıslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KevinLuth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 2. El 2000 model e46 kasa 3.20d alabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Selam, KevinLuth said: 2. El 2000 model e46 kasa 3.20d alabilirsin.. Gayet güzel bir teklif :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 kendisine bir tanıdığı sunu onermis: Honda Civic Sedan 1.6 Elegance 2008 model... 43,000 YTL. bu arac konusunda yorumları merak ediyor nasıl diye. bu arada yorumlarınızı okuyor :) ben iletmıyorum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 bence qashqai tam istediği araba olmuş. avensisi bilemicem. jetta tam bir aile arabası. s40'da arkadaki rahatsız olur gibime gelior. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 S40 varken civic almak ne biliyim cok mantıksız gelıyor bana + olarak araba alıcak kısının galerıye gıdıp bı 2 arabayıda gormesını dılerım en azından ınternetten bır baksın volvo s40 ici falan cıvıc e bin basar ozellıkle 2008 modelının içini daha bi hoş yapmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rondar Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Namessar said: kendisine bir tanıdığı sunu onermis: Honda Civic Sedan 1.6 Elegance 2008 model... 43,000 YTL. bu arac konusunda yorumları merak ediyor nasıl diye. bu arada yorumlarınızı okuyor :) ben iletmıyorum yani. kullanıyorum aynısını 3.5 aydır. en ufak bir sorun yok araçta. yakıt tüketimi eski civicler kadar düşük değil. eski civicler ortalamanın altında yakarlar bu ortalama kadar yakıyor. normal bir kullanımla 7.5 litre civarlarında geziniyor şehir içinde. ancak çok trafik olursa 9 litreye kadar çıkıyor. fabrika verisi olan 9.1 litreden daha yüksek bir tüketim görmedim şimdiye kadar. motor olaraksa kullandığım bir çok 1.6 araçtan daha seri ve kullanıcısını üzmeyen bir motor. bunun dışında aracın donanımı çok iyi ancak eksikleri var. mesela yol bilgisayarı yok. grafik bilgi ekranından ortalama yakıt dış hava sıcaklığı 2 tane sıfırlanabilen km gibi bilgileri görmek mümkün ancak yol bilgisayarı verileri olan anlık yakıt menzil depoda kaç lt benzin kaldığı tarzı bilgiler görülemiyor malesef. bunun dışında sadece sürücü tarafı tek donuşuta açılan otomatik cam olmasıda ayrıca sinir olduğum bir özellik. diğerlerini açmak için düğmesine basılı tutmak gerekiyor. aracın belki en gıcık ve en sinir bozan şeyi ise ortadaki havalandırma kanallarının kapatılamıyor olması. içi oldukça ferah ve sınıfında ortalama bir genişlikte ancak bagajı küçük. hatchback modelinin bagajı bile daha büyük. 389 litre bagaj uzun seyahatlerde bir aile için yeterli olmayabilir. yol tutuşu tatmin edici düzeyde. hatta benim 5cm eibach yaylı astra g'm ile kıyasladığımda bu daha iyi yol tutuyor diyebilirim. tabiki bunda esp nin yardımı büyük. kliması çok güzel. ben bu şekilde çalışan bir otomatik klima görmemiştim daha önce. normalde otomatik klimalarda auto ya bastığınızda şiddetini yukarı aşağı vs. nereye vereceğini falan kendisi ayarlar ve siz elle müdahele ettiğinizde otomatik moddan çıkar. civic'in klimasında hangi fonksiona müdahale ederseniz yanlızca o otomatik moddan çıkıyor. yani mesela 22 dereceye ayarladınız ve Auto ya bastınız. orta şiddette aşağı doğru üflüyor ve havayı dışardan alıyor(havayı dışardan içerden almayıda kendi ayarlayan otomatik klima bildiğim bu bitek bu arada) siz elinizle müdahale ettiniz ve aşağı değil hem yukarı hem aşağı verecek şekilde ayarladınız. bu durumda geri kalan bütün fonksionları otomatik olarak çalışmaya devam ediyor ancak sadece nereye vereceğini siz ayarlıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar