Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 oyun sonrası harass topikindeki tartışma öyle bir hal alınca bir tartışma başlatasım geldi. bd nedir, ne olmalıdır? ben bu konuda wissy'nin iddia ettiğinin aksine bir fikir birliği olmadığını düşünüyorum. backdoor serbesttir diyeninden, varsa çevresindeki heroları öldürmeden tower yıkılması backdoordur diyene kadar, en uçtaki creeplerin hizasını geçip bir arkadaki furyayı kesmek backdoora girer diyeninden, içinde teleport geçmedikçe (yürüyerek gidildiği sürece) backdoor diye birşey yoktur diyenine kadar pek çok fikir var. şimdi, birbirinden bağımsız bazı düşünceler çok mantıklı geliyor bana, şöyle listeleyeyim: -> backdoor yasak olmamalı, alırsın yanına bir tp, backdooru engellersin. -> eğer creep yokken tower kesmek yasaksa, creepleri geçip bir sonraki furyayı tutarak creeplerin ilerlemesini hızlandırmak da backdoor'a girmelidir. yani sadece en öndeki creepleri kesmek serbest olmalıdır. (creepskipping) -> denylanacak seviyede hakkı azalmış bir towerın backdoorlanması serbest olmalıdır. zira karşı takımın onu yıkma şansı vardır, ve yapmıyorlarsa o riski alıyorlar demektir. -> bir hero, sırayla creepleri öldürürek ilerliyorsa (yanında creep kalmasa bile) ilerleyip tower yıkabilmelidir. (sonuçta o yolu takip ediyor) zaten (hangi dota sürümünden beridir bilemiyorum) teknik olarak tower atlamak (towerskipping) mümkün değil. bu yüzden bd kaybeden takıma bir şans daha vermek amacına hizmet etmeli diyorum. diğer oyuncuların bu konudaki düşüncelerini de merak ediyorum aslında. var mı mantıkla desteklenecek değişik yakalşımları olan?
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Dunyadaki prestijli turnuvalarin ve ust seviye takimlarin ortak olarak kabul ettigi kural : Deny rangeindeki kulelere yapilan attacklar BD degildir. Creepler ile saldirilmaya baslanmis kuleye creepler oldukten sonra yapilmaya devam edilen attacklar BD degildir. Base tumsegi creepler ile gecildikten sonra base icindeki vulnerable olan[invullara zaten vuramazsiniz.] butun binalara yapilan attacklar BD degildir.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 arkadaki parti creeplerin yolunu değiştirmek ya da kesmek bd olmamalı bence. çünkü senin gelen creeplerin daha hızlı koridorla ilerlemesini sağlamak amacıyla yapılabilir. ben tasvip etmiyorum ama =P bide creepler kuleye vurmasa bile 200 range içinde creep varsa sen kuleye dalabilirsin bd olmaz.
huun Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 ben bulduğuma dalarım biraderler anlamam bd falan ama khala kızıp oyundan çıkabilir o yüzden dikkatli olmak lazım gene de :P
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 bisi dicem bu bd kavramı binaların tier lar halinde invul olmasıyla anlamsızlaşmadımı yani.gerçi onunda ne zaman yapıldığını bilmiyorum sunun surasında 2 aydır oynuyorum
zydar Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Bir dakika şimdi. Ally creeplerin atak yaptığı kuleye ally creepler ölse bile vurmaya devam etmek nasıl BD olmaz anlayamadım? Eğer etrafında creep yoksa ally veya enemy fark etmez. Vurmamalısındır diye düşünüyorum. aksi ni idda mı ediyorsunuz?
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 ahahah. e abicim karşıda ezalor sk varsa nası kule almayı düşünüyorsun? tabiki bd değil ya.
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 katı bd kuralları sadece yenilmeyi geciktirir ama ezilerek yenilmeyi kolaylaştırır ortadan girip tümseği geçince bütün binalara saldırabilmeye katılıyorum, sonuçta yeniden doğunca geri püskürtülüp diğer koridorların tower ve binaları koruma altına alınabilir zaten şöle bişey yapılırdı bu bd olsaydı, koridorun towerı alınmadıysa arkasındaki binalar invul olurdu
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 forgiver said: katı bd kuralları sadece yenilmeyi geciktirir ama ezilerek yenilmeyi kolaylaştırır ortadan girip tümseği geçince bütün binalara saldırabilmeye katılıyorum, sonuçta yeniden doğunca geri püskürtülüp diğer koridorların tower ve binaları koruma altına alınabilir zaten şöle bişey yapılırdı bu bd olsaydı, koridorun towerı alınmadıysa arkasındaki binalar invul olurdu zaten invul değilmi ?
guden Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Çoğu turnuvadaki gibi ben bd nin serbest olmasından yanayım, sadece bazı uç durumlar hariç. Sonuçta bd oyunun bir parçası bence ve bir taktik, ayrıca em li oyun oynamadığım için em olmadan bir kuleyi tek başına almak baya zor 5 kişi bile başlarda alsa bile base e geri dönmek zorunda kalır. Sonuçta oyuna tp BoT tarzı itemlar koymuşlar bunlar sayesinde bd ye karsı çok rahat savunabilir hatta iyi bir oyuncuysanız bir kill bile kazanabilirsiniz. Aramızda oynadığımız oyunlarda bd hep serbestir bizim ve bence dotanın tam zevki o zaman çıkıyor, gerçekten bir savaştaymışsın hissi veriyor, aynı anda hem savunup hem saldırmalısın.
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 guden said: Çoğu turnuvadaki gibi ben bd nin serbest olmasından yanayım, sadece bazı uç durumlar hariç. Sonuçta bd oyunun bir parçası bence ve bir taktik, ayrıca em li oyun oynamadığım için em olmadan bir kuleyi tek başına almak baya zor 5 kişi bile başlarda alsa bile base e geri dönmek zorunda kalır. Sonuçta oyuna tp BoT tarzı itemlar koymuşlar bunlar sayesinde bd ye karsı çok rahat savunabilir hatta iyi bir oyuncuysanız bir kill bile kazanabilirsiniz. Aramızda oynadığımız oyunlarda bd hep serbestir bizim ve bence dotanın tam zevki o zaman çıkıyor, gerçekten bir savaştaymışsın hissi veriyor, aynı anda hem savunup hem saldırmalısın. Evet. Bd yasak olunca nede olsa yasak diye uğraşmıyoruz. Rahat rahat ilerliyoruz.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 guden said: ... Sonuçta oyuna tp BoT tarzı itemlar koymuşlar bunlar sayesinde bd ye karsı çok rahat savunabilir hatta iyi bir oyuncuysanız bir kill bile kazanabilirsiniz... bone clinkz, tp, invis, on dakika sonra yine bone, yine tp, yine invis.. sonuç: sen fakir kalırsın, bone kule alır. (bkz searing arrows ve +40 damage) yani bu bd olayı düşünülmeden hazırlanmış öyle çok hero var ki..
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 goblin daha kral kule alır clinkz den mesela..
guden Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 emsiz oyunda bone kaç sn de yatıyor o kuleye bir bak bakalım^^ ve bence sölediğinde haklısın ama olması gereken birşey, ben bone aldığım zaman yapıyorum onu sürekli ve bone un takıma bir faydası oluyor hero killer olmaktan başka, bd nin yasak olması çoğu heronun tam kapasitesini kullanmamızı engelliyor bence. forumlara girip bakarsanız bone genelde kule avcısı olarak tanımlanır.
Arkasokak Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 zydar said: Bir dakika şimdi. Ally creeplerin atak yaptığı kuleye ally creepler ölse bile vurmaya devam etmek nasıl BD olmaz anlayamadım? Eğer etrafında creep yoksa ally veya enemy fark etmez. Vurmamalısındır diye düşünüyorum. aksi ni idda mı ediyorsunuz? creeplerle birlikte geldiğini düşün.4-5-6+ sayıda creepe bir de seni ekle sen de o taburla gelmişsindir.creeplerin ölmesi bir şeyi değiştirmez senin de öldürülmen gerekir.geri çekilmen sağlanırsa diğer taburla birlikte tekrar saldırırsın ortada bir sorun yok.
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 creeple geldiysem sonra creep öldüyse gayet vururum. adamlarda 2 tane aoe hero vardır 1 hamlede crebimi alırlar. yani ben hiç base'e giremicek miyim?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ezo alıp aşiretimle girsem base e nolcak bunun cevabını kim verecek
arcane Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Haritayı yapan insan istese towerları invul yaptığı gibi benzer hatta kendisi için basit sayılacak triggerlarla backdooru sıfırlayabilir. Bunu yapmadığı için bence bu durumda haritanın izin verdiği hiçbir hal BD sayılmamalı ama malesef benimsenmiş kurallar bundan farklı.
rLx Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 oyunun izin verdigi bir seyi public oyunlarda engellemek komik.. turnuvalarda da belirtilen kurallara gore oynanir ama bence bd serbest olmali yani bence bd diye birsey yok sonucda oyun sonucda sen oyundaki bir karaktersin creepden farkin yok istedigini yaparsin. ayrica oyunda her heronun antisi var.. bd yapmaya elverisli herolar icin anti herolar wardlar falan kullanilabilir..
guden Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Turnuvalarda bd nin yasak olduğu tek durum TP abuse ler: Furionun gidip bütün creepleri dışarda olmasına ragmen baraka almak için base e teleport olması bunun dışında benim bildiğim yasak yok. Arcane inde dediği gibi iceFrog istese engelliyebilir çok rahat birşekilde bd yi yapmamasının bir nedeni olsa gerek.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 niye tp abuse olsun furion'unki? sonuçta o adamın skill'i de o..
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 abi creeple gelmisim baseye girmisim sonra baska towera daldim diye bd diyen insannar war abicim ben creepin anasi miyim babasi miyim onu mu takip etcem 5 vs 5 combat arasinda aman cani azaldi healliyim suyu azaldi suluyim diye ben baseye girerim creepimle ondan sonra allah ne verdiyse tower barak agac kule yol elektrik su alirim ha ama mesela su bd mi bilmiyorum bence deil ama 5 vs 5 macta bizim takim oldu ayiyim sadece orta yol acik sagdan soldan crep girmesi yok bizim orta creepler basenin azinda ben erken oldugumden bizim herke soldugunde tam reslendim BoT bastim bizim creeplere gittim dagger bastim iceri 5 heronun arkasina zipladim frozen thorne ulti ve skill acarak daldim 5 vurusta insta oldurdum zaten cani 500 felan kalmisti herkes bd bd diye agladida 5 hero beni orda tutamadiysa bunun nesi bd
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 bu saatte tek derdin bd olsun be berkay.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 bence bd değil o yanı ne demek bd, e o zman creeplerin 1000 range'inden dışarı cıkmak olmasın. ayrıc abd ne ya vururum kırarım kuleyi ooohhh miss
Öne çıkan mesajlar