Petrus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Arkadaşlar 1 hafta içinde bir notebook almayı düşünüyorum bana fiyatı 2000 doları geçmeyecek şekilde birşey önerirseniz sevinirim..[hline]DuKe4eVeR .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 ben de almayı düşünüyorum. zorlarsam 2500'e kadar çıkabilirim. (tercihen 2000'e kadar..) Not: oyun oynamak için almıyorum. visual studio.net ve sql server enterprise edition aynı anda çalışırken bana işkence çektirmeyecek, uzun süre açık kaldığında ne görüntüsü ne de kendisi yamulacak bir şey lazım. tavsiyeler lütfen...[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Petrus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 sölemeyi unutmuşum ben rahat oyun oynayabileceğim bir donanım istiyorum swg ye başlıyorumda :P[hline]DuKe4eVeR .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 kesinlikle Fujitsu-siemens alma...1 yıldır kullanıyorum hiç memnun değilim. notebook için eğer yurtdışında bir arkadaşın varsa (özellikle U.S) mutlaka oradan getirt. Toshiba P-25 özellikle tavsiye ederim. CompUsa.com[hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Petrus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 ewt baya güzel o model ama wide screen diyo ya ona takıldım ben 1024 X 768 de sorun yaşamam dimi?[hline]DuKe4eVeR .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 wide screen super bişi, sorun yaşamazsın merak etme.[hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Ağırlık konusunda seçici değil isen 3.5 kg civarında dell modelleri var onlar iyi en azından performans. Valla ben p2 400 gateway'de .net ve sql'i aynı anda kullandım ama tabi .net de debug edince bi 20sn falan bekliyordum :Pp[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 şimdi ben de notebook aldım 1 ay önce falan. marka tavsiyesi veremem belki ama packard bell'den o kadar memnun değilim aklında bulunsun. dikkat etmen gerekenler: ekran çözünürlük desteği, benim ekran 1024x768 destekliyor. ama ne düşürebiliyorum ne arttırabiliyorum. yani 800x600 veya 640x480 yaptığımda ekran piksel piksel oluyor, yazılar birbirine giriyor. 1024x768'den yukarı da çıkartamıyorum zaten, illa 1024x768 kullanmam lazım yani. mümkünse almadan kendin dene bunu. soğutma, soğutma notebook'larda büyük sorun. bende ısınma derdi yok, ama fan öyle bir ses yapıyo ki, 2 oda yandakiler gece rahatca duyabiliyor. windows altındayken 3-4 dk durup 1 dk falan soğutma moduna geçiyor. çok da sorun değil, ama işlemciyi az da olsa yoran bir şey çalıştı mı vay haline.. soğutma susmuyor, 1 saat başında oturunca da başın çatlıyor sonra. buna da dikkat. ekran kartı, eğer az da olsa oyun oynamyı düşünüyorsan, ekran kartıdır önemli olan. benim notebook amd 2.4, 512mb ram, böyle gayet iyi şeyler... ama ekran kartı 32mb dandik ötesi bir s3. ve half-life 30 fps ile çalışırken, yeni oyunların yanından geçemiyorum. zaten 1024x768 çalıştırmak zorundayım... aman diim, eğer oyun oynamayı düşünüyorsan kesinlikle bir geforcemx min olmalı. yenilerinde 9600pro mobile var, onlar da iyi. ha sırf iş içinse geç tabii.. pil ömrü, çoğu laptopta max 3-4 saat falan yazar. ama bu hakkaten max'tır yani. benim laptop normal kullanımda 1.5-2 saat arasında bitiyor mesela. ayrıca fiş takılı değilken bariz daha yavaş çalışıyor, çoğu uygulamada hissediliyor. yeni intel centrino'lar daha uzun süre dayanıyormuş sanırım, denemedim ama bir göz at onlara. centriono 1.4-1.6 falan iyi epey evet en çok dikkat etmen gereken şeyler bunlar derim bir laptop gazisi olarak. gerçi çok kötü değil ama çözünürlük değiştirememek çok koyuyor. eski oynları oynarım, yeni oyunlarda gözüm yok diyodum... çözünürlük yüzünden eskileri de oynayamıyorum. ve... kolay gelsin, acele etme..;) [Bu mesaj Mirage tarafından 09 January 2004 15:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banshee Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Ben bir ay kadar once 2-3 aylik bir arastirmanin sonunda compaq x1200 aldim. Su an fiyat performans orani en iyi olan marka compaq/ hp. Eger amerikada bir arkadasin varsa butun ozelliklerini senin sectigin custom built bir laptop alabilirsin. 1.5 gb centrino ( pil omru normal kullanimda 3 saat kadar max 4.5 saat) 256 mb ram Pc2700 ( ben alacagin markanin en dusuk ram konfigurasyonunu almani oneririm cunku piyasada daha kalitelisini daha ucuza alabiliyorsun. Ben 2x512 mb kingston ram`i 220$`a aldim. 64 mb radeon 9200: piyasada 128 mb`lik 9600 modelleri de var ama agirliklari da cok fazla 3.5-4 kiloya kadar cikiyorlar. harddisk olarak 4200 ve 5400 seceneklerin var. 5400 daha hizli ama senin pil omrunden 20 dk kadar goturuyor ki bu da %10 gibi bi oran. Ekran olarak widescreen 15.4 inch. 1280x800; 1680x1050 ve 1920x1200 seceneklerin var kullanim amacina gore bir tanesini secersin. Hicbir laptop ekraninda ekranin normal cozunurlugunu degistirip iyi bir goruntu almayi bekleyemezsiniz o yuzden sectigin cozunurluk sabit kalacak. modem vs: wireless ve bluetooth destegi var isinma sorununa gelince bilgisayarin fani %90 calismiyor o yuzden inanilmaz sessiz tabi fanin calismama sebebi sicakllik derdinin olmamasi. Bir kac da fotograf koyayim da tam olsun [hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 benim aklımda compaq vardı. centrino konusuna ise kesinlikle sıcak bakmıyorum. benim için performans çok çok önemli. bilgisayar başında kasamam. deliririm. param yeterse hyperthreading filan düşünüyorum, o kadar deliyim yani. ağırlık aslında önemli ama ağır diye de laptoptan vazgeçeceğimi sanmam. neyse teşekkürler arkadaşlar.[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Toshiba'lar oldukça iyi. Bitek kötülüğü var fazla ısınıyor.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış Kırıldığı için daha da güçlü - Marit ------------------------- Son= Başlangıçtır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banshee Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 eger centrino 1.7 alirsan performansin p4 2.7 civari olur. Genel olarak centrinolarin performansi 1 ghz daha hizli calisan p4`un hizina esit ama tabi karar senin...[hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 said: BlaCk_DmC, 09 January 2004 19:05 tarihinde demiş ki: Toshiba'lar oldukça iyi. Bitek kötülüğü var fazla ısınıyor. bu bayağı büyük bir kötülük.. said: banshee, 09 January 2004 19:21 tarihinde demiş ki:eger centrino 1.7 alirsan performansin p4 2.7 civari olur. Genel olarak centrinolarin performansi 1 ghz daha hizli calisan p4`un hizina esit ama tabi karar senin... centrinolara hiç mi hiç güvenemiyorum çünkü microsoft bile tanıtımını yaparken ne ucundan tutacağını bilememiş. "clock düşük ama çok daha hızlı çalışır, walla bak" gibi komik bir anlatım kullanıyorlar. sonra patlak çıksın istemiyorum.. ayrıcana bildiğim kadarıyla hyperthreading süper bir özellik ve centrinolar buna yaklaşamıyorlarmış bile.. ama yine de fiyat faktörü de var. o masaya oturup paracıkları düşününce bakarsınız amd bile alabilirim :P[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 MumChamber, evet kötülük ama oakdar büyük değil yani sadece aletin altındaki fan yerini kapıyacak şekilde bi yere koyduğun zaman ısınıyor. Onun dışında full force yani.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış Kırıldığı için daha da güçlü - Marit ------------------------- Son= Başlangıçtır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banshee Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 bu performans yuksekligi 1mb`lik L2 cache`den kaynaklaniyor.[hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 centrino lu dunyanin en sik laptopu performansi rakipleri kadar iyi olan celik disli sony vaio alabilirsin[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 1 ay kadar önce ayni adla bir topic açıp ben de bu soruyu sormuştum, 3 gün önce nihayet bir notebook aldım. Asus P4 2.66 40 gb HD 256 MB ram(bu artmalı) combo sürücü ve 5 tane usb çıkışı olan bir makine aldım. 2 milyar gibi bir rakama patladı herşeyi içinde. NEFİS bir çanta ve epey yazılım var pakette. Bende 3 milyar 300 (2000 usd) gibi bir para ayırmıştım oysa. Ama gördüm ki oyun da oynayayım falan desem 16" ekran, baba ekran kartı falan deyince 3000 usd civarı bir rakam lazım. aradaki modeller ise ayni işi görür modeller, o yüzden akıllı davranıp (sanırım) bu makineyi aldım kendime. epey makine kurcaladım ve VIAO lara bayıldım. Ama Asus'da hiç az bir makine değil söyleyeyim. En yakın toshiba'da 300 usd ucuz ve tüm farklar asus'un lehine. İşine yarayacak bir detay daha vereyim: Sony'lerin bazı modellerinde Onyx Black ekran var ki inanılmaz üstün bir görüntü kalitesi var. Sadece bu birkaçyüz dolar farkı hakeder bence bir gör. Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim. Dikkatli seçim yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hassand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 oncelikle centrino konusunda sooliceklerimi sooliim yurtta kaliorum bende ibm p4 2.4 512mb ram 64mb onboard ekran karti olan bi alet var yan odamda ise dell centrino1.3 256mb ram 64mb on board ekran kartli bi makinesi olan bi arkadasim var ve birebir karsilastirma yaptiimizda benim makinanin performansi onunkinden gozle gorulur derecede daha iyi. kisaca onun dusuk grafikte oynadii bi oyunu daha yuksek grafiklerde oynayabiliyorum. ama soyle bisi var ki makinalari fisten cektiimizde onunkinin performansinda cok bi deisiklik olmazken benimkinin performansinda ciddi bi dusus goruluo. ayrica pille calisirken film izlersek benim makine 2.5 saat kadar acik kalabiliyoken onunki 4 saate kadar cikio. gelelim markalar konusunda soyliceklerime benim makinem her ne kdr goruntu ve agirlik olarak (thinkpad g serisi: 3.88 kg) cok memnun etmese de performans olarak ihtiyaclarimi karsilio ama bu kdr paraya deemez diorum. kendi makinami ornek verdim ama sadece ibm den bahsetmiorum, toshiba, hp turu markalar da bence gereksiz pahalilar. bi arkimda ise asus var ve benimkiyle ayni konfigurasyonda bi notebook u benden 100-150 dolar ucuza aldi simdiye kadar da hic bi sorun yasamadi. kisaca marka konusunda tavsiyem asus. bi de son bisi eer notebookta oyun oynamayi dusunuosan kesinlikle onboard ekran karti alma, biraz paraya kiy ve ati, geforce turu bi kart al yoksa oyunlari bizim gibi dusuk konfigurasyonlarda oynamaya mahkum olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hassand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 oncekinde yazmayi unutmusum notebooklarda ekran karti ne olursa olsun ekran tek bir cozunurlukte maximum performans verir bunun disindakilerde ise gerek windows ta gerek oyunlarda, yazilarda kenarlarin kaymasi, beyazlarin grilesmesi ya da goruntunun flulasmasi gibi seyler olur bu yuzden bence dikkat etmen 14" lik bir ekranin 1280x960 ta ya da 17" lik bi ekranin 800x600 de max performans vermesi gibi seyler olmalidir cunku bu sekilde goruntu cok buyuk ya da kucuk olabilir ki bu da rahatsiz edici bi durumdur:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Invulon Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 ne alirsan al aman sakin alienware alma baska bisi demiyorum :) laptop 1.5 ayda elime gecdi resmen diger firmalar 1 haftada yollarken cok kotu bi teknik destegi var zaten.[hline]you will see when you are blinded by darkness,darkness unending... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Petrus Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Centrino yerine p4 3.06 HT düşünüyorum ekran kartı içinde radeon 9600 istiyorum hp.com dan customize edebiliyorum istediğim bilgisayarı ama ordan ısmarlarsam türkçe klavye olayını nasıl halledicem tek sorun o[signature][hline]DuKe4eVeR .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banshee Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 genelde hpshopping.com ayri olarak sattigi klavyelere 120$ civari fiyat koyuyor. Tabi turkce klavyeyi bulabilmen icin bilgisayarin tr piyasasinda satiliyor olmasi lazim ki hp bazen tr modelleri bile ing klavye ile satiyor. O yuzden klavye sorunu buyuk ben benim laptop icin turkce klavye bulamadim.[signature][hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Petrus Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 birde hp nin HT modellerini hiçbiyerde bulamıyorum Ankarada[signature][hline]DuKe4eVeR .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 said: Petrus, 10 January 2004 17:46 tarihinde demiş ki: birde hp nin HT modellerini hiçbiyerde bulamıyorum Ankarada ben hiçbir yerde ht mobile işlemci bulamıyorum??[signature][hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Kesinlikle DELL al ![signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar