Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransa oturma izni

guden

Öne çıkan mesajlar

ne görevi yaptığımı çok merak ediyorsan anlatayım canım benim ben kişisel başvuru yapamıyanlar adına veya önceden başvuru yapmış ama vize alamamış kişiler adına başvuru yapıyorum ve tanıdıklarımız saolsun vizelerini alıyorum.2.si kokartsız türkce/yabancı gurup rehbeliği yapmak suçsa 18bin kokartlı rehber var ama 28bin rehberlik yapan insan var açıklasana bana mantığını.kokart getirisi rehberedir dostum beleş yemek yer gezilerde gurubun girdiği yere beleş girer bide dolgun maaş demektir.annem bu işi 84 den beri yapıyo bana rehberliği öğreten adamlar bu işi öncülerinden o yüzden bana anlatma istersen böle konuları aynı zamanda benim babamda 42 senedir turizm in içinde.

he bu arada madem bu kadar biliyorsun odium sunuda bilirsin kokart almak için çok iyi bir yabancı dil bilmen gerekiyor.buna bağlı olarak türkçeci rehberlik yapacaksaki dil bilse yapmaz nasıl kokart alacak.bide türkceçi rehberin kokarta ihtiyacı yok eğer çalıstığı şirket onun görevli olduğunu belirtirse.
Sosyal ağlarda paylaş

tursab, tureb ve t.c. kültür ve turizm bakanlığından gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

said:
Tur Sorumlusu veya Rehberin Bulunduracağı Belgeler
Madde 31 – Seyahat acentası turlarında tur sorumlusu yada rehberde bulunması gerekli belgeler şunlardır:
a) Seyahat acentası işletme belgesinin noter yada TÜRSAB tarafından onaylanmış sureti,
b) Tura katılan müşterilerin listesi,
c) TÜRSAB araç plakası ve turist taşıma aracı belgesi,
d) Tur rehberinin profesyonel turist rehberi kokartı ve kimlik kartı
e) Araç, seyahat acentası tarafından kiralanmış ise sözleşme sureti
f) Tur programı

ayrıca

http://www.tursab.org.tr/content/turkish/haberler/bsk/06Hab/06myrehber2.htm

sadece tur sorumlusu olmak değil, sultanahmette turistlere bildiğimi iki cümle bi anlatayım demek bile yasak arkadaşım. beleş yemek falanmış bırak onları sfd. bilmiyosan lütfen sus ya.

edit : zevk aldım resmen sdf.

said:
Kaçak rehberliğe denetim ve ceza

Rehberlik, rehberlik yapma hakkı ve yetkisi olmayanlar tarafından yapılabilmektedir ve bu konudaki yaptırım ve cezalar engelleyici olmaktan uzaktır. Kokartsız rehberlik yapan kişiler ile kokartsız kişileri çalıştıran acenta ya da başka kişi ve kuruluşlara engelleyici cezalar gelecektir.

said:
TÜRSAB tur otobüslerine denetim uyguluyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı, Turizm Danışma Müdürlüğü ve Bölge Trafik ekipleri, kaçak turları önlemek için Manavgat'ın Çolaklı Beldesi Süral Otelleri Kavşağı'nda denetim yaptı.
Dün sabah başlayan kontrollerde, TÜRSAB plakası takmayan, eksik evrakla tur düzenleyen ve kokartsız rehber çalıştıran 31 şirket hakkında tutanak tutuldu. İl Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB Genel Merkezi'ne bildirilecek şirketler hakkında, suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
Denetimleri yerinde izleyen TÜRSAB Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, turistlerin rahat ve güvenilir seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla kontrollerin aralıksız devam edeceğini ifade etti. Özden, 'Amacımız ülke turizmine katkı sağlamak' dedi.
Tutanak tutuldu ve suç duyurusunda bulunuldu
Denetimlerde, kokartsız rehber bulunduran, gerekli evrakları taşımayan, TÜRSAB plakası takmayan ve işlemleri yerine getirmediği belirlenen 31 tur şirketi hakkında tutanak tutuldu. Denetimler sonucu, kurallara uymadığı belirlenen tur şirketleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını kaydeden TÜRSAB Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, turistlerin rahat ve güvenilir seyahat yapabilmeleri için kontrollerin devam edeceğini kaydetti.
Özden, ''Amacımız ülke turizmine katkı sağlamaktır. Tur şirketlerimiz bu konuda daha hassas davranmalıdır'' diye konuştu. Turizm Danışma Müdürü Mehmet Hacıağaoğlu da turizm sektöründe seyahati daha düzenli sağlamak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla yol denetiminde bulunduklarını belirtti. Hacıağaoğlu, eksik evrak bulundurduğu ve kaçak rehber çalıştırdığı belirlenen şirketler hakkında yasal işlem başlatılacağını sözlerine ekledi.

3. edit : ahahay pwnage. doyamıyorum ya.

4. edit : dur dur devam edesim var.

Yani benim annem her sene ankaraya akademik seminerlere beleş yemek hakkı için mi gidiyo? Çünkü senelik seminerlere katılmazsan kokartın vize edilmiyo (yenilenmiyo). Küçük bi detay türkçe turları da kokartlı rehberler yapıyo evet. Ve evet kokart sınavında yabancı dil sınavı var. Ayrıca tur grubunun beleş girmesi diye bişey yok. Acentalar biletleri bakanlıktan toplu alırlar ve rehbere teslim ederler. Yani tur parasına giriş paraları dahil sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...