mani Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 bunu donanımhaber ede yazdım ama henuz cevap veren çıkmadı ondan dolayı burayada yazıyım dedim. Internette baya aradım ama sorunun cozumunu bulamadım. Simdi elimde 1TB lik ext HDD var. Uzerinde acma kapama tusu yok. Bilgisayara takılıyken boot edersem makinayı CPU ve ram i okuyor diger driverlarıda okuyor is USB Mass Storage Device a gelinde Device 01 de takılıp kalıyor yani 1TB lık HDD i goremiyor. İsin ilginci windows da hic bi sorun yok. Windows acıldıktan sonra takıyorum data kablosunu windows goruyor dogru bi sekilde. dosya kopyalayıp siliyorum. Hatta NTSF format attım. WD Diagnostic var onla kontrol ettim sorunsuz alet. Kısacası sorunu yok ama boot ederken takılıysa kitleniyo. Sorunun nedenini bileniniz varmı yada onerisi olan ? Eklemeyi unuttum. 1 tanede 320gb My Book ext HDD var. O takılıyken sorunsuz boot ediyorum. Ona format atmamıstım gerci Fat32 olarak duruyor. Bİde ext DVD writer var onuda USB mass storage device olarak goruyor. Anakart Asus P5LD2. Bios uda guncelledim.
Korax Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 1 TB olduğundan olabilirmi dicem pek sanmıyorum. Dosya sisteminden olabilir belki.Eğer içinde pek dosya falan yoksa,bi Fat32 format atıp denesen?
mani Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 olabilir. deniyecem bu aksam. sagol.
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 bios'ta boot sequence'e bi baksan ? usb boot falan vardır belki ilk sırada.
mani Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 iste sorun orda. Western Digital in sitesinde USB den boot olayını kapatın yazıyo. Ama gel gorki benim BIOS ta ole bi secenek yok : USB kısmında boot dısında herturlu secenek var. USB Legacy tarzı bisi var tam olarak nedir onuda bilmiyorum :P
mani Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 doya sistemini tekrardan FAT32 yaptım hatta 2 partition a ayırdım gene boot ettikten sonra kitleniyo : data kablosunu tak cıkar tak cıkar yalama olmasından korkuyorum :
Öne çıkan mesajlar