Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ders çalışmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yeni moda bu herhalde, başlığı yarım kesip gerisini mesajda yazmak.
ders çalışmak her zaman zordur, sevmediğin sürece de zor olacaktır. aklın hala sokakta oyun oynamaktaysa, bilgisayar da kantır oynamaktaysa çalışamazsın, çalışsan da anlamassın, boşa kasma.
Mesaj tarihi:
Benim açımdan bunun nedeni çok fazla konu olması ve buna bağlı oalrak çoğu konunun ilgimi çekmemesi.. Ama bazı dersler vaya konular vardır bulmaca çözer gibi çözersin ve hoşuna gider.. Ben fizik sorularını seviyorum mesela (kepler falan) veya geometride açı sorularını. Biyoloji ise pufffff
Mesaj tarihi:
çalışmak kolay.
moda olsun diye değil kişisel depresif personal biryer olduğu için tripsel topicler açma isteğimi engellemeye gerek duymuyorum relax maaan tadında takılabiliryorum doyuncanda saçmalayabiliyorum. ayar vermeye çalışanları ipleyemeyebiliyorum gibi gibi..

çalışmak zor ama dersi
çalışmak aslında oyun oynarken bile beyni
davut oğlan derki
çalışmazsan yersin boklu topkeki
Mesaj tarihi:
evet cidden benim için de ders calısmak cok zor calısamadıgım için vizeden 10 15 puan bişi alıcam şimdi geldimö cidden berbat gecti artık finalde yuksek alıp sartlı falan gecmeye kasıcam cidden zorzorzor...
Mesaj tarihi:
dersle eğlenmesini bilmezseniz, ders çalışmak işkence olur.

mesela 4!

yıllarca buna gülerek derslere adapte oldum. dedim ki "lan çok eğlenceli lan". panik halinde bir dört var, yıllarca karşına çıkıyo falan. ahah bak yine eğlendim.
Mesaj tarihi:
Şimdi aslında şöyle bir durum var. Ders çalışmak hiç de zor filan değil. Ben mesela 6 senedir 1 kere kitap yüzü açmamış bir kişiyim. Ama bu sene ÖSSye gireceğim için (87liyim ve ilk kez giriyorum)* eh haliyle biraz çalışıyorum. Ve hiç de zor filan gelmiyor.

Ama şöyle bir durum var. Konuları bildikten sonra çok koaly geliyor. Ve aşırı da zevk verebiliyor yani deneyince. Sadece istemek önemli yani. Veya bu olay tamamen yapı meselesi. O zaman dicek bişi yok :D

*açıklama: "Küçücük yaşınla büyüklerine laf etme" veya "Madem bu kadar seviosun neden bu yaşta hala ÖSSye giriosun" tepkilerini engellemek için.
Mesaj tarihi:
overload olduktan sonra boğan şey...

o kadar çok yüklenmiş oluyorsun ki, bırak dersi falanı filanı fazla düşünmek istemiyorsun.

çaresi -en azından- yatmadan önce 2-3 dk. nefes egzersizleri. vakit varsa (lam 5saat uyursam şansılıyım ne vakti) yoga da yapılabilir (yoga da öle berbat bişi ki, yapıyorsun deli gibi.. ne oluyorsun, yogi! öle isim olmaz olsun)

hayatı dalgaya alma da işe yarar beyni boşaltmakta (bak bu konuda ilk 10'a girerim)

bir de spor.. azcık da olsa iki dk streching, iki mekik, şınav stresi alır..

ders çalışmak hiç sorun değil. sorun olan dersin başına istikrarlı bir şekilde gidip, 2dakika sonra sıkıp kalkmadan işin bitene kadar oturmak. bu da ancak rahatlamış, stresten uzak bir bünye ile oluyor bende.
Mesaj tarihi:
ginaly said:
dersle eğlenmesini bilmezseniz, ders çalışmak işkence olur.

mesela 4!

yıllarca buna gülerek derslere adapte oldum. dedim ki "lan çok eğlenceli lan". panik halinde bir dört var, yıllarca karşına çıkıyo falan. ahah bak yine eğlendim.

abi iisin simdi ama dimi?ders eglenceli diil aslinda o 4 seni korkutmus.4 falan yok.. gecti hepsi :P
Mesaj tarihi:
Necro said:
Bir sene sınıfda kal ondan sonra cok istekli çalışıyorsun. Tecrübe ile sabittir. bilginize.

walla universitede 2 sene ust uste kaldim, marifet diil biliyorum ama, sanirim 3. sunude kalabilir :P
Mesaj tarihi:
ders çalışmak zor çünkü sırf ders olduğu için zorunluğu olduğu için birşeye çalışmak itici geliyor

halbuki adı ders olmasa, gönüllü olarak ihtiyacın olduğun için olsa çalışmak zor değil

en azından bende böyle oluyor
Mesaj tarihi:
dostum o gaz vahiy gibi bişey.. bana bi kere geldi.. bi hafta evdekiler dumur oldu benim çalışma tempoma..
sonra eski yazılıdan bi önceki gün ve son saat çalışma durumuna geri döndüm

mutluyum
  • Yeni Oluştur...