Osirix Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Şimdi arkadaşlar (ve abiler) ben bu sene ÖSS sınavına giricem (iki aydır oyunsuzum delirmenin eşiğindeyim) ve sınavdan sonra inşallah ya X-box 360 ya da PS3 alıcam. Bu iki konsol hakkında bir-iki sorum olacak. Cehaletimi mazur görünüz efendim. 1) Konsollarda online olayı nasıl işliyor? Türkiyeden bağlanabiliyor muyuz? Bağlanıyorsak nasıl, bağlanamıyorsak niye? 2) İstanbul'da X-box 360 ve onun oyunlarını satan bir mağaza bulabilir miyim? Bulabilirsem nerede? 3) PS3'ü almak için MGS4'ten başka bir nedenim olabilir mi? X-box 360'nın sürüyle süper oyunları var (Halo 3, Mass Effect, Ace Combat 6 gibi), ve PS3 için çıkan ve çıkacak olan neredeyse bütün oyunlar X-box 360 için de çıkacak (DMC4 gibi). Şu anda PS3 almak bana para kaybı gibi geliyor, gelecekte bu durum değişebilir mi? Şimdiden sağolun efendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Osirix said: PS3 için çıkan ve çıkacak olan neredeyse bütün oyunlar X-box 360 için de çıkacak Sanmıyorum ama şu anda ps3 almak için bir sebepte göremiyorum ;< xbox360 al 1 sene sonra sat ps3 e geç derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Bump. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Şu an için PS3 gereksiz görünüyor. Ben kullandım bir süre sonra satmak zorunda kaldım çünkü harcaması çok. Oyunları çok pahalı ve çok fazla oyun yok. İnternet olayında ethernet kablosunu bağlıyorsun makinenin arkasına ve bağlanıyorsun. Ben NBA Live 2007 ve Call of Duty 3 oynadım online olarak, çok zevkli :) NBA'de hergün günün maçı ve oyuncuların değişen özellikleri gibi şeyler download ediliyor, tam bir kota canavarı yani :) Tabii bunun için herşeyin orjinal olması gerek. Ayrıca PS3'ü bir media center olarak da kullanabilirsin; Blu-ray filmler izleyip müzik dinlersin, internete de girebilirsin. X-box 360 alıcam ben de yakın zamanda bakalım o nasılmış :) Senin yerinde olsam X-box 360 tercih ederim, PS3'ün yaygınlaşması için daha zaman var bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Cevabın için sağol Locke. Yok mu ikinci soruma cevap verebilecek yiğit? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Osirix said: 1) Konsollarda online olayı nasıl işliyor? Türkiyeden bağlanabiliyor muyuz? Bağlanıyorsak nasıl, bağlanamıyorsak niye? 2) İstanbul'da X-box 360 ve onun oyunlarını satan bir mağaza bulabilir miyim? Bulabilirsem nerede? 3) PS3'ü almak için MGS4'ten başka bir nedenim olabilir mi? X-box 360'nın sürüyle süper oyunları var (Halo 3, Mass Effect, Ace Combat 6 gibi), ve PS3 için çıkan ve çıkacak olan neredeyse bütün oyunlar X-box 360 için de çıkacak (DMC4 gibi). Şu anda PS3 almak bana para kaybı gibi geliyor, gelecekte bu durum değişebilir mi? Efenim hemen geçiyorum sorularınıza; 1) Konsol'dan internete bağlanabilmen ve online oyun keyfi sürebilmen için yapacağın iş çok basit öncelikle evinde internet bağlantın olmalı ve bu bağlantınında gerekli şekilde bağlanmış olması gerekiyor tipik bir PC gibi yani. Şayet Playstation 3 sahibiysen bir PSN sahibi olman gerekiyor. Nedir bu PSN? Tam yazılışı Playstation Network olan PSN'in işlevi Dünya'da ki bütün kullanıcıları tek çatı altında birleştirmektir. Sony'nin bu devasa Network'ü kullanıcılarına ücretsiz olup haftada 1 güncellenmektedir. İşte bu PSN'e sahip olmalısın; ne yapman gerekiyor? Çok basit sadece bi'PS3 al hepsi bu. Profilinizi oluştururken ülkeyi şimdilik Türkiye seçmemeliyiz ülkemizde yapı olmadığından intertene bağlanamazsınız 1. İngiltere 2. Türkiye seçilmelidir. Microsoft'un Xbox 360'sını inceleme fırsatı buldum ama online durumu olarak yanlızca ücrete tabi olduğunu biliyorum. 2)Bursa'da oturuyorum. :) 3)Aslında şu an itibariyle Dünya kararını değiştirmeye başladı ve PS3'e yöneldi satışlara bakacaz olursak. Bunun nedeni ne olabilir? Fiyatlarında ki indirim ve Oyun yapımcılarının Playstation 3'ü tanıma yolundaki hızlı adımları olabilir ve seninde dediğin gibi EX oyunların geliyor olması; Metal Gear Solid, GT vs. gibi. Şimdi.. Senin nasıl bir oyuncu olduğun ve ne düşündüğün çok önemli bu seçimi yapmanda. Çünkü; XBOX ucuz ve oyunlarını rahatlıkla oynayabilirim stratejisi ile yola başlanılmamalı. Korsana hayır olmalı öncelikle sloganımız; kaldı ki Takılan chip'ler ile konsolun garantisi yanmış oluyor. Ve kurulan devasa oyun ağlarına giriş için orjinal oyunlar kullanılır ki buda yasak bi durumdur. Bu yüzden şu şekilde ucuz bu şekilde pahalı olmamalı orjinal kullanmalısın elinden geldiğince. Sistemsel olarak PS3'ün bariz bir liderliği var ama sanki bi yerlerde problemler var. Bunun nedenini 90nm işlemci ve ekran kartına bağlıyorlar. Bu yüzden 65nm'likleri beklemeni öneririm PS3 için çıkış tarihi 2008 ilk çeyrek. Xbox tarafında ise şuan herşey güzel gözüküyor ama onlarda 65nm'yi duyurdu. Gelecekte ne olur bilemem ama Sony'nin birşeyler yapması şart memnuniyet için. Bu yüzden biraz bekle derim hem fiyat hem performans için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ps3 icin bi kac oyunu ozellikle japon piyasasi ac kurtlar gibi bekliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar