kingpin Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 şimdi haftaya ingilizce dersinden sunum gibi bişeyim var, 10 dakka konuşucam ve konu ile ilgili 3 ana neden bulmam gerekiyor ancak konu uzuncana bir cümle olduğu için gogılda doğru dürüst bişey bulamadım kısacası information pls demekten başka çarem kalmadı :( hemen konuyu veriyorum: The world would be a better place if we learnt to express our true feelings better. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 I certainly agree. Şaka maka zor bir konu. Bu biraz şahsi bir konu değil mi ki? Bu konuda Persuasive speaking yapmak çok zor :S Gelince bakayım ama hani şu araştırma şirketlerinin araştırmaları var ya işte ilk bilmem kaç yıl içinde boşanma oranı şu nedenleri şunlar diye. Onlardan bir kaç başlığı seçip kanıt olarak yorumlayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thornwald Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Ana nedenlerden biri olarak toplumun yalan sölemeye çok meğilli olduğu ve bu yüzden insanların birbirine yada herhangi birşeye karşı gerçek hislerini/düşüncelerini anlamanın zorluğunu gösterebilirsin.. Bu tip konuşmalarda eğer hocan gerçekten işi bilen birisiyse kullandığın kelimelere dikkat eder..Yani mesela should yerine must kullanman onun dikkatini çekicektir..Anlattığın şeye gerçekten inandığını göstermen açısından bu tip kesinlik anlamı veren cümleler/kelimeler işini kolaylıştırır ama zaten biliyosundur büyük ihtimal =) Aklıma geldikçe yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 "should" yerine "must"? Nasi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thornwald Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Tavsiye anlamına gelen should yerine,kesinlik anlamı veren must..Sadece bi örnekti zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Iyi de ayni mantikla, must yerine have to kullanilmasi daha ikna edici olur?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 şimdi cümleye ek olarak film izleyeceğimizi söylemeyi unutmuşum filmin adı "as good as it gets" bu filmi refer etmem gerekiyormuş hede hödö :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 neydi pathos ve logos dengesine dikkat et bence. fazla pathosta puan kırılıyormuş, logos olmayınca. ethos, pathos ve logos muş tüm mesele yani. bu arada bende Persuasive Essay yazmaya uğraşıyorum. Persuasive speakingim 7 aralıktan sonra olacak. aynı dertten muzdaribiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 bu arada kingpin'e attığım özel mesajı buraya da yazıyorum: ethos- konuşmacının güvenilirliği gibi bişi. pathos - duygusallık, konuşmaya duygu katma. logos - destek gösterme, kaynak sağlama. Aristo'nun muydu neydi etkili konuşma ilkeleri tarzı bişi işte. Bizim hoca Cem Uzan'ı örnek vermişti mesela. Yoğun pathos kullanır (vatan, millet bayrak filan gibi) bizi yakalar, ama logos yoktur dolayısıyla çok fazla inandırıcı olmaz. Yani pathos ile insanları yakalayacaksın, logos ile ikna edeceksin. Ethos kişilik ile alakalı. Konuşacak kişinin güvenilirliği. Yani ethosu kullanabilmen için bu konuda araştırma yaptığını, bildiğini filan hissettirmen gerekiyor. hafif sallıyor da olabilirim aklımda kalanlar bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Nasıl geçti? Detaylı olarak neler yaptığını anlatırsan çok mutlu olurum. 3 Ocak'ta bizim sunum var da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 bunun felsefesi vardı insanların birbirini anlama mekanizmalar duyulara bağlı olduğu için birbirlerini hiç bir zaman %100 doğrulukta anlayamayacakları falan filen fıstık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Bu arada 2 kişi konuşacağız, süremiz 25 dakika. basit olarak gerçeklik programlarının (reality tv) yasaklanması gerektiğini savunacağız. şimdi biz başlangıç olarak yakalayıcı bir video izletmeyi düşündük. ama bunu nasıl hazırlayacağız henüz bir fikrim yok. Serap Ezgü'den, BBG'den, Tülin-Caner'den (özellikle bardak kırma sahnesi filan :P) bir klip hazırlayıp fona da bir müzik döşemeyi düşünüyorum. Aralara da mesaj koyup 3-4 dakikayı bunla geçiriririz diyorum. Ama çok büyük bir problem var. kingpin'e sormamın özellikle nedeni "visualization step (görselleştirme aşaması)" nı nasıl yaptığını merak ediyorum. Nasıl yapabiliriz? Bir de kanıtları nasıl sunmak lazım. Sıra sıra saymak pek mantıklı değil. her neyse her türlü destek, fikir ve yardım memnuniyetle karşılanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar