Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

a3 1.6 102 hp tiptronic

chris

Öne çıkan mesajlar

şimdi benim içime en çok yatan araç a3..
ama otomatik almak zorundayım öylede bir yanı var
şimdi types düşünüyorum aslında performans olarak a3 den üstün ama görüntü olarak iğrenç performans donanım motor konusunda honda ama tasarım açısından a3.bi yandan 140hp lik 1.8 type-s diğer yanda 1.6 102 hp kötülenen a3. :( ikiside oto. kararsızım a3 çok istiyorum fakat bilmiyorum ya POF:S
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bu kadar çok irdelersen eğer kararın sonucunda aldığın arabayı benimsemek yerine hâlâ seçmemiş olduğun otomobili düşünüyor olacaksın. Honda alsan 'A3 çok daha rahat ve karizmaydı yaaa' veya Audi alsan 'Honda alsaydım keşke, o daha az yakar ve daha güçlüydü' ikilemleri arasında gider gelirsin.

A3 için test sürüşü sor, dene ve bak bakalım sunacağı performans seni tatmin edip memnun kılacak mı. Bence sen A3 ile mutlu olursan ama yine de bir dene ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar, mesajlarindan birinde ilk araban olacagini irdelemissin. Aracin dis gorunumu kadar performansi da onemli elbette ama bana gore tuketimide bir o kadar onemli. Arabana ne kadar asik olursan ol, ne kadar rahat olursan ol zamanla bir kac gunde bir benzinlige girdikce oraya dokulen paralari hesap etmeye baslayinca araba kullanmaktan da, yoldan da trafikden de usanip bikicaksin. Ki 1.6 a3 un normal tuketimini gectim otomatik vites olmasida ayri bi etken.Performans konusuna da gelince konuya paramecium dangelen ilk mesaja dikkat cekiyorum: bir leon sport 1.6 da denemistim ayni motoru(manuel) ve sonuc tam bir faciaydi, 1.4tdi olsa o kasaya o bile daha dikkat cekici bi secenek olurdu diye dusunuyorum(hayir abartmadim).

E peki sen olsan ne yapardin dersen, her ne kadar a3 e icim gitsede(ki durumum olsa seker beyazi siyah cam tavanli bi 1.4tfsi a3 ruyalarimi susluyor-manuel vitesten baska yapamam zaten-) ben bu sartlar altinda otomatik vites olacak diye diretirken kesinlikle bu modeli almazdim. Opel corsa degilde, astra oldukca $ik ve performansli bi araba olarak gozume carpiyor direk mesela, yollarda a3 kadar cok olmamasi da cabasi, a3 lerin cok tercih edildigi(elbetteki kaliteli araba oldugu icin) ve sevildigi bi gercek fakat yakinda kasa degistirecegide gun gibi acik. yeni aldigim bir arabanin kasasinin degismesi kadar ic burkucu bi durum daha olamaz diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya daha mütevazi bişey düşünürsen Astra 1.3 CDTI Easytronic alabilirsin. 40 bin YTL civarında bir fiyatı var. Bende manuel viteslisi var 120 liraya 700km yapıyorum en az. Yalnız arabanın karizması falan kalmadı ben aldığımda yine nispeten az sayıda vardı ama şimdi trafikte 10 metrekare alana 4 tane Astra düşüyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

opelden uzak durun demek yanlis. opelde cogu markada oldugu gibi uzak durulmasi gereken bazi modeller var. misal corsa c.

Opelin eski ceosu kaliteyi arttirip rekabet etmek yerine kaliteyi bi nebze dusurup fiyatlari baya assagi cekerek rekabet etmek istedi. neyseki suan yeni ceo ile dogru yola yavas yavas giriyo :)

2 tane vectra bi tanede astra eskitmis biri olarak bi dahaki arabamin yine opel olucagini rahatlikla soyleyebilirim :)

ornek vermek gerekirse kullandigim 2 vectrada da asla sorun yasamadim. biri 96 model 2.0 cd oburu 1.6 vectra c. vectra b yi 2004 yilinda vectra c yi almak icin sattim. vectra b yi o kadar hoe kullanmama ragmen bi kere bile tik demedi. ki o zamanlar yasim baya kucuk oldugu icin baya zorluyodum arabayi, servise zamaninda gitmiyodum falan filan :) vectra c hala garajda yatiyo, 3 sene kadar kullandim ve hala az da olsa kullanmaya devam ediyorum. satmaya kiyamiycak kadarda cok seviyorum :) son aracim astrayi alali 11 ay oldu ve bu aracta en ufak bi sorun cikarmadi simdiye kadar.

cok arkadasim beni dinlemeyip corsa c aldi ve kronik hastaligindan dolayi arabadan sogudular. ne yapilirsa yapilsin direksiyon kutusundan tik tik ses gelen bi arac. 10 kere degistir yine ayni ses basliyo. astra glerde ise direksiyon ve on cam arasinda kalan hava kanali(?)ndan tikir tikir ses gelir ama cozumu serviste mevcut.

vectrasi olupta su arabanin su olayindan nefret ediyorum, butun hepsinde su sorun var diyen adam gormedim. ha evet opel servisleri genelde asiri dandiktir, araci saglam goturursun sorunlu alirsin ama bu da araci nereye teslim ettigine bagli.

son 2 yildir opel turkiye servis ve musteri hizmetlerine daha buyuk ilgi gostermeye basladi. oyleki aracinizi servise goturdugunuzde her islemden sonra bi eleman gelip arabaniz hakkinda durum bilgisi veriyo.

astrayi alali 11 ay olmasina ragmen 2 ayda bir opel turkiyeden telefon geliyo. "aracinizdan memnun musunuz?", "herhangi bi sorununuz var mi?" gibi. daha dun tekrar arayip tarafima bi mektup gonderdiklerini, elime gectiginde en yakin servise gidip ucretsiz full check up yaptirma hakkim oldugunu soylediler. e bi markadan daha ne istersin? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de Opel Türkiye'de servisler arası bi kordinasyon eksikliği var. Kim ne sokarsa mantığı işliyor. 1. yıl bakımında 300 350 lira fiyat aldım iki yerden sonra arabamı aldığım Odak'ta 165 YTL ye yaptırdım bakımı. Opel Odaktan alınır Odakta yapılır :) Odak'tan şaşmazsanız düşünmeden alın derim.

Redogski senin arabanın modeli nedir? Bende bazı elektronik sorunlar yaşadım ama fren balatasında, cam suyunda, motor sıvısında, fren lambasında sensörleri olan ve cam suyu doldur, motor sıvını bi kontrol ediver, fren lamban yanmıyor galiba gibi uyarılar verebilen bi arabada elektronik sorun çıkmasıda kaçınılmaz. Ha benim sorunum git gel 3. seferde CIM değiştirilerek çözüldü. Bunun eninde sonunda garantiden değişeceğini biliyorsun işte ilk seferde değiştirsen de bizde laf etmesek gelip buralarda değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Bende bazı elektronik sorunlar yaşadım ama fren balatasında, cam suyunda, motor sıvısında, fren lambasında sensörleri olan ve cam suyu doldur, motor sıvını bi kontrol ediver, fren lamban yanmıyor galiba gibi uyarılar verebilen bi arabada elektronik sorun çıkmasıda kaçınılmaz.

gunumuzde ilgili olcumleri yapan bir cok arac ve marka mevcut. hatta bazi markalarin yuksek segmentte yer alan 15 sene onceki araclarinda bile benzer sensorler vardi. cogu kullanici 3-5 yil bu araclari kullaniyor, gaz pedali sensorunden lastik basinci sensorlerine kadar tonla elektronik aksama ragmen hic bir ariza gormeden araci 2. el bir sahibe devrediyorlar.

ne yazik ki opel elektronik aksamda pek basarili bir marka degil. kaliteli arabalar yaptigina inandigim bir markaya da isin elektronik kisminda su koyvermek yakismiyor acikcasi.
Sosyal ağlarda paylaş

2001 astra g kullanıyorum.2 aydabir mutlaka servise gidiyorum :D.paso bişeyi bozuluyor arabanın.opel servisleri aşırı derecede kötü(izmirdekiler).hepte kendi servisine götürdüm hiç özel servise götürmedim.en son cd changer elektrik kaçırıyo biz yapamıyoruz bi elektronikçiye yaptırın demişlerdi :D.ondan öncede sol ön rulman dağıldı.bi ara arka camlardan biri giderken birden pat diye düştü kendii kendine motoru kırılmış fln.bi ara motoru bozuldu yaptılar 1-2 ay sonra gene arıza ışığı yanmaya başladı meğer o 1-2 ayda arabayı 3 silindirle kullanmışız :D. sonra onu yaptılar 1 ay sonra gene bozuldu orası pistonlar fln değişti.bi arada bigün bi baktık sağ stop lambasınnın içine su dolmuş.o günde babamın arabasını(mitsubishi) özel bi servisi var oraya götürdük.şunuda yaparmısınız dedik adam bi çıkardı arka stopu, 1 ay önce fln lamba değişmişti onu geri takan sevgili opel yetkili servis görevlisi lastiğini fln yanlış takmış ondan stopa su dolmuş.şimdi sağ stop lambası diğerine göre daha kara çünkü oraya su girdiği için orası çürümüş parlaklığı gitmiş zeminin.
bende arıza hikayesi çok anlat anlat bitmez :D.
ama şunuda söyliyim kaza anında fln sağlam araba(gerçi büyük bi kaza olmadı daha)bide motor performansı çok güzel.
bizede almanyadan mektup fln gelmişti memnunmusunuz arabadan servisten fln diye.bide opel türkiyeye telefon ettiğin zaman sorununu hemen çözüyolar sağolsunlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Saab 9000 kaç para² ?

35 bin YTL'lik olupta o elektronik seviyesinde olan çok fazla araba yok malesef. Bi elektronik mühendisi olarak ta rahatça söyleyebilirim ki elektronik modüllerin birbirleriyle etkileşime girmesi çokta yadırganacak bi durum değildir. En basitinden bir direncin bile %5-%10 arasında toleransı vardır.

Ha Opel elektronikte işin kolayına kaçmıştır bencede buna katılabilirim yeteri kadar test edilmemiş ve gerekl düzenlemeler hemen gerçekleştirilmemiştir. Ama birazda adı çıkmış 9'a inmez 8'e durumu var. En yakın arkadaşımın Golf'ünün 1'den 2 ye atarken şanzımanı dağıldı, teslim aldığı gün aracın deposundaki takla valfi arızası yüzünden benzin koyamadı falan.

Redogski seninki de biraz abartı olmuş :) (1998 - 2004] model Astra H'lar dahil sorunlu sınıfına sokulabilir 2005 ten sonra gelen modellerde ciddi oranda iyileşme var.

Gidişi, duruşu, yol tutuşu, konforu ve fiyatıyla ben arabamdan memnunum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Vodan; özen gözterdikten sonra sorunsuzu yapmak mümkün. Arkadaşın o Saab 15 yaşındaydı yanılmıyorsam :)

Seri üretim her türlü imalatta sorun yaşanma olasılığı vardır. Bunu inkâr edemeyiz. Ama bu sorun yaşatan üretim yüzdesi önemli bir ölçümdür. Bu Opel'de -bir ara- oldukça yüksekti. Yeni modellerde bunun düzeldiğini gözlemledim çünkü 'sorunnn' diye çığıran insan sayısı azaldı :)

Hâlâ Opel GM çatısı altında Almanlığını yitirmiş bir markadır gözümde :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben honda civic hb kullanıyorum type s ıle aynı aracın cogu ozellıgı ve sadece vıtes gecıslerı bıraz sıkıntı olur olursa yoksa cok memnunum arabamdan..yakıt olarak da bır oncekı 1.6 astra gtc olan aracımdan cok daha az..opel den cok cektım ve sonunda gercekten herkes gıbı huzurluca bınıyorum aracıma..performans ıse gazladıgında verebılen bır arac 1.8 atmosferik 140 hp type s...ha bıde dezavantaj..donuslerde dıreklere alısmak gerekıyor ve de vergi!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...