Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

a3 1.6 102 hp tiptronic

chris

Öne çıkan mesajlar

a3 1.6 102 hp tiptronic herkez kötülüyor? ben bu modelini almayı düşünüyorum?
yani araç oto. olacak şart a3 istiyorum fakat herkez kötülüyor? çaresiz çelişkide kaldım? a3 çok hoşuma gidiyor 1.4 tfsi alsam düz oto. olacak sanırım 1.4 tfsi lerinde tiptronic varmış...? sizin görüşleriniz nelerdir?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben otomobilden soğursun diyorum ve alma. Yazın yapılan testte denemiştim (söyleseler inanmazdım) ve gaz veriyorsun, devir fırlıyor, motor bağırıyor, araç duruyor :P İğrenç ötesi bir kombinasyondu. Sabah akşam köprünün sıkışık trafiğinde ilerlemek için alıyorsan ve hiç 60km/h hızın üstüne çıkacak veya sollama yapacak pozisyonun olmayacaksa alabilirsin :D

2.0TDI otomatik al diyeceğim ama Allah bilir fiyatı ne kadardır. Düz vitesten zarar gelmez dersen de 1.4TSI daha mantıklı.

Yakıt tüketimi konularına hiç girmiyorum bile ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

'Herkesde olma faktörü' bence çok önemli değil.
Lüks bir yere gittiğinizde kapıda bir sürü Mercedes ve BMW görebiliyorsunuz ve kimse aynısına sahip olmaktan gocunmuyor veya yeni araç alırken 'komşumda da 5 serisi vardı yaa' diye tasa etmiyor, aksine alıyor.

O sebeple yaygınlığını kafaya takmaya gerek yok. Performans olarak ise ortalama altı vasat bir araçtır kendisi :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

forum basligina konu arac benim bir onceki arabam. yakit tuketimi yuksek olan bir cok arabadan da yuksektir, performansi pek iyi degildir ama performansli kullanmiyorsan sorun degil. motoru biraz fazla eskidir. ic konfor onemli diyorsan, sehir ici her 100 km de ortalama 11-14lt arasi yakiyor olmasi sorun degilse (tabi bu kullanim aliskanligina da bakiyor biraz, mulayim kullanan bir insansan duser), eski teknoloji bir motor olmasi gercegini de bir kenara koyarsak ona gore bir karar ver.

audi anlayamadigim bir sebeple dusuk motor seceneklerinde hala triptonik baska bir secenek sunmuyor a3 icin turkiye de.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel araba ama neden vasatın altında bi motorla satmakta inat ettiklerini anlamıyorum.

1.4 TFSI motora DSG şanzıman koyup satsalar muhteşem olur.

Birde VW grubu artık düşük hacimli dizel motor üretmeye başlasa çok büyük avantajına olabilir. Tabi bilemiyorum kaç ülkede 1.6lt'nin üzerine ekstra vergi vardır, sadece Türkiye'deyse bi bizim ülke için motor üretmeye değmeyebilir bu benim bileceğim iş değil ama yüksek vergi dilimine girmeyen bir dizel motorla satsalar araçlarını çok daha yüksek rakamlara ulaşırlar heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

e peki ben ne yapmalıyım? 1.4 tfsi alsam düz vites..bu benim ilk aracım olacak 1.6 tiptronic honda,opel gibi markalar var fakat a3 ayrı bir çekici karizması var.şu bir hafta içinde konuşmak için bayii e gidecem 1.4 tfsi alsam pişman olmucam aslında bende 1.4 den yanayım fakat otomatik olmayan vites beni biraz zorluyor onun icinde otomatik istiyorum şuan için bana en uygun fiyat olarakta 1.6 olan modeli 2.0 aşar :) a3 klasmanında ve fiyatıda benzer bir araç gösterebilirseniz otomatik memnun olurum.? turbofsi forumlarında 1.4 ün tiptronic in bir kaç ay içinde çıkacağı söyleniyor.yardım edin yav.
Sosyal ağlarda paylaş

astra gtc 1.6 turbo var 55bin ytlye. daha az vergi odersin, gaza az basarsan daha az yakarsin, gaza cok basarsan daha iyi kacarsin ;) (180hp) // kampanya varmis astra 1.6 turbolarda, 46.660 ytl olmus :)

veya 49bin ytlye corsa opc var. insanin akli gidiyo gorunce resmen. ici, disi, motoru her biseyi yerinde. 1.6 turbo 192 beygir bi alet.

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.4TSI demişim, pardon, F tuşuna basmayı untmuşum arada ;)

Ben s-line A3 alıp, sonra da 'hiç konforlu değil' diyenler gördüm. Be kardeşim bakmaz mısın s-line denen şey neler içerir?!? Spor amortisörler ve yaylar içerdiği için ve üstüne 17" ince yanak lastik kullandığın için tabi ki konfor olarak sana fazla birşey sunamaz.

Benim kuzen GOlf 1.6 kullanıyor otamatik vitesli ve gayet memnun. Az yol kat ettiği için yakıt tüketimi de gözüne batmıyor, zaten Avrupa yakasında oturduğu için Bebek, Nişantaşı, Barbaros trafiğinde atak kullanımda sergileyemediği için otomatiğin keyfini sürüyor.

1.6 8V motor Avrupa pazarında bile hala satışı devam eden bir seçenek. Bence en büyük avantajı, hangi Audi/VW/Seat/Skoda servisine göstersen bu motorda uzmanlaşmış olup, rahatça müdahale edebilmeleri :P Kaç senedir yollarda yahu!

Eğer Golf'ün tipi hoşuna gidiyorsa 170HP'lik GT modeli yerine 140HP'lik 1.4TSI bile düşünebilirsin. DSG otomatik vites seçeneğin de var. Tüketimi oldukça makul. Aksesuarlardan zevkine göre birşeyler oluşturabilirsin. Ama A3 ile Golf'ün görünüşlerinin kıyası sana kalmış birşey :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye icin konusuyorum, buraya hep golf en guzel motor ve sanzimanlarla, a3 ise kasa ve konfor sikligi ile ama daha kotu sanziman ve motorlarla geldi. ne zaman a3 kasali nefis performansli ama dusuk hacim motorlu ve dsg sanzimanli a3 gorecegim, ne zaman voltran olusacak, hala bekliyorum. olustugu gun alacagim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Namessar aslında Audi sesini duymamış da düşüncelerini zamanında okumuş sanırım :P

A3 1.8TFSI S-tronic
1798cc
160HP@5000-6200rpm
250Nm@1500-4200rpm
220km/h
8,0sn 0-100km/h değeri
10,4lt şehiriçi
5,8lt şehirdışı
7,5lt ortalama
1370kg
EU4

1.4/1.6 hacim motora oranala 1.8 motor bir basamak üstte vergide ama mevcut seçenekler içinde bir nebze daha iyi :)

1.4TFSI için otomatik seçeneği Avrupa pazarında da bekleniyormuş.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

aralarinda ben secim yapicak olsaydim;

konfor --> a3 > golf > astra

performans --> corsa opc veya astra gtc 1.6 turbo > golf > a3

fiyat/performans --> corsa opc > golf > a3

genel olarak bakildiginda hepsinin bi arada bulundugu arac golf gibi gorunsede ben corsa opc almani tavsiye ediyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...