Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emo Rock ?

Atoyo

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:
tartıştıgınız nedir anlamadım ki.
zevkler ve renkler demiş amcam.paylaşım için saolun bu arada baya video linki var topicte.

Zevkler ve renkleri heryerde kullanınca hiçbirşey konuşulmaz bir hal alıyor, burda kimse başka birine neden seviyorsun lan! demiyorki, bazı kavramların göreceli olması eleştirelemeyecekleri anlamına gelmez.

(Ha ben kendim içimden neden seviyorsunuz neden dinliyorsunuz lan! diyorum ama konunun post içeriğinde bu yok en azından)
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca neden Chris Adler? Öyle davul olmaz böyle olur diye mi?

Öyleyse buyrun size progresif bi cevap

http://www.youtube.com/watch?v=d_NpDRdajno

fazla aksak gelebilir tabi. ama hep böyle değil. mesela son albümden bi kuple (başka bi arkadaş coverlamış, iyi de çalmış)

http://www.youtube.com/watch?v=u2d-pyzidrM
Sosyal ağlarda paylaş

emo rock kantlanılabilecek hatta belki sevilebilecek bir müzik tarzı kompozisyonudur.Seven sever sevmeyen sevmez.Beraberinde getirdiği moda mıdır trend midir konsept midir..ne derseniz deyin gereksizdir , hoş değildir zira kimin için? Benim için bu böyle herkez ben değil..Ayrıca burdaki kadar mantıklı bi tartışma açıyorum size buyrun:

Ispanak mı daha iyidir yoksa Lahana mı?
Sosyal ağlarda paylaş

sadece emo daha şekil durur, havalı durur, güzel durur. rock olmasın abi o öyle pis adam işi, sert adam işi rock. biz emoyuz

yeah hey hey you ye i don't like your girlfriend

emo rap var bi de o daha güzeldir onunda örneklerini yazalım buraya.

Atmosphere'i tavsiye ederim ben, 94 çıkışlı bi grup. underground rap olarak geçiyo amerikan piyasasında bi de çalıştıkları rhymesayers entertainment'dan çıkan diğer rap grupları da bunun tarzına yakınlardır sevenleri için.
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:
hahaha abi o ne berbat grup afedersin ama bu akdar geniş yelpazeli bi müzik zevkim var her tür müzikten sevdiğim var flaan diyorum emo hep istisna. bilakis uyuz oldum harketlerine falan. yapmayın allahaşkına bi müziğe bakın bide hareketlerine /:

ayrıca iyi çalımıyorlar. abimden dinliyorum davul ritimleride hep aynı yaratıcı bi bok yok. catchy olabilir ama hepsi o kadar yani bi sürü grup dinle şarkı dinle ritimler bellidir aynıdır şaşırtmaz adamı. jazz, metal gibi türlerin yanında en az emek harcananı olarak kalıyor üzügünüm ama gerçekler bunlar yani emoda kaliteli bi enstrumana rastlamadım ben. basit çalmaya karşımısın dersen hayır değilim. nirvana severim-dinlerim. ne biliyim ya bana hiç ama hiç samimi falan gelmiyor kurt cobainden vs vs den sonra şu hareketleri bunların.

bokumu ye. külliyen yalan söylüyo. açtığımda şarkıları çatır çatırda çoşuyosun valla :d ne yalan söylyüosun lan ehehe artist :d

Aa abi bu iyimiş dediğin şrkılar var gayette?
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:
Açıkçası bir müzik türüne bu kadar yüklenmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Buna katılıyorum.

Ama katılmakla birlikte emonun müzik türü değil bir insan türü oldugunu hatırlatıyorum. Abanın gençler.

Yani ben anlayamıyorum kız gibi görünüp, ağlak olup prim yapmaya çalışmayı. Depresif yapısı olabilir insanların. ama ben her depresif insanın emolar gibi bunu ön planda tuttugunu, tabici caizse bununla reklam yapmayı yanlış ve acınası buluyorum. Müziğini ve icra edenleri beğenmiyorum, kaçınıyorum zaten. Ama sokakta falan görüyorum bunları, adamların iç dünyası yok. Ne varsa görünüşüne, imajına yüklemiş. ''Ben buyum.'' diye bağıran hiçbirşeyi sevmiyorum zaten. Metalciler içinde geçerli bu. Ha evet ben de giyerim bir grup tişörtü çıkarım dışarı o kadar. Otuz tane incik noncuk takmam, tabela gibi dikkat çekmem. İnsanların ''İnsanlardan bir insan ol.'' felsefesini yeterince benimsemediğini düşünüyorum. Özel olan kısımları görünüşlerinden ziyade düşünceleri ve iç zevkleri olsa, çok şukela olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

"metalhead"
metal müzikten başka müzik türü dinlemeyen insanlara deniyor
"metalcileri" tanımlamak için kullanılmıyor

müzik yobazı metalciler için kullanılıyor..
__

emo de rex'in önündekilere de herkeze emo demek için bir sebep değil bu yazdığın =)

oturup indie'yi de emo olarak görüyor burdaki arkadaşlar ona şaşıyoruö
Sosyal ağlarda paylaş

metalhead'in öyle bi tanımını göster bana.

arkadaşım ben de "metalhead"im ama blues, caz, funk ve hatta kimi elektronik grupları bile dinlerim. Last.fm'imde Opeth'den çok Noir Désir var. kesinlikle yobaz değilim ama metalhead'im. neden? bunu görsel olarak yansıtıyorum.

saçı yamuksa ve gözünde kalem varsa (opsiyonel olarak n tane piercing) emo'dur. yüzeysellik değil yaptığım, sadece bu kadar basit bişeyi derinleştirmeye çalışmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

insanları kategorize etmek kolaya kaçmak
kolaya kaçmak asıl saçma olan dostum
adama bak deyip geçiceksin...

adam sevdiği için emo oluyo
sen sevdiğin için metalhead oluyosun
bırak herkez nasıl rahatsa öyle yaşasın..

her zenciye potansiyel uyuşturucu satıcısı muamelesi çekmek
marka giyinenlere tikky demek
gayleri parmakla göstermek gibi bir şey yani bu..

"ehehe ben iyi ki onlar gibi değilim eheehe emo emo" gibi şeyler direk ego tatmini
..ama dışardan komik gözüküyor
sadece bunu söylemeye çalışıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Açılın.

Emo = Emotional = Duygusal

Duygusal derken ağlaması gerekmiyor. Sinirlenmek de bir duygudur.

Duygusal bağlamda birşeyler ifade etmeye çalışan yeni sayılabilecek punk akım türü emo dur.

Ben yolda saçları //_- bi tip görsem aa Emo derim. Ancak bu onun emo olduğu anlamına gelmez.
Benim Emo sterotipim budur böyle derim höyt.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
emoy la punk ı bi araya getirdiniz ya
punk dediğin sert çocuktur no füçür der sonra para içinde yüzüp california da malikane satın alır punk dediğin ben asiyim diye takılır sevgilisi onu terkedince sen bni değil ben seni terkettim der emo kardeşlerimiz gibi ben emoyum duygusalım hayat berbat kimse beni sevmiyor demezler.bundan yaklaşık 6 ay önce blues için arabesk bi şarkının sözlerini ingilizceye çevirin pentatonik ten bi solo bide 6 8 lik ritm atın alın size blues demiştim(burda demedim tabi)(he bu dediklerim blues un kötü olduğunu mu gösterir hayııır) artık bu tanımı emo için kullanmaya karar verdim alın bi arabesk şarkıyı müzikalitesini aşağı çekin sözleri ingilizceye çevirin alın size emo demek istiyorum (of çok pis kolpaladım çok kötü eleştiri yicem ama hadi bakalım)
Sosyal ağlarda paylaş

Punk,emo akımının ortaya çıkışı ile direk alakalıdır.Biraz araştırırsanız bu akımın Washington'da ortaya çıktığını göreceksiniz.O zamanlar orda ciddi bir hardcore sahnesi vardı.İlk emo grubu olarak anılan 'Rites Of Spring' de benzer bir tarzda müzik yapıyordu.Sonlarları tarz değişime uğradı tabi,ama çıkış noktası punk'tır.
Şu 'no future' olayına gelecek olursaaak.Bir kere punk gruplarını genellemek çok yanlış.Sex Pistols'dan önce Iggy & the Stooges vardı,Ramones vardı,Dead Boys vardı bunlarda hiç politik gruplar değildi.İkincisi Sex Pistols her ne kadar muhalif tarzıyla rock müziğin seyrini değiştirmiş olsa da şunu da bilmek lazım,o grup Malcolm McLaren'ın para kazanmak için oluşturduğu bir proje idi.Johnny Rotten'da 'no füçır diyordunuz ama şimdi malikhane de oturuyonuz' diyenlere güzel bir cevap vermişti zaten.:)
Arabesk acılardan bahseden bir müziktir.Blues'da acılardan bahsederdi,her tarz müzik acılardan bahsedebilir.Müzikal kökenleri apayrı tarzları bağdaştırmak yanlış bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...