spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 bu foruma 2001 tarihinde üye olmuşum saat de 1 civari o zamanlar 12-13 yaşındayim. 12 yaşındayim , 5 yaşımdan beri bilgisayar kulllaniyorum. yaşıma uygun olmayan oyunlar oynuyorum. Bir gün korsan bilgisayar oyunu satan bir yerden ultima online alıyorum. Oyunu yüklerken gözüken resimlere hayran kalıyorum. Oyuna başlamak istiyorum ama oyuna giremiyorum (osi). Bir türlü çözemiyorum nasil gireceğimi tekrar cd satıcısına gidiyorum bana para vermen lazım diyor , ücretsiz server larda oynayabilirsin diyor. vee paticikle tanışıyorum (sanirim ultima tr). ultima tr sanirim server dı fakat üye olmuştum ama oyuna giremiyordum. Forumu saatlerce ama saatlerce okudum. Oyuna başlayamama rağmen çok heyecan duyuyordum. Bir internet kafe vardi okuldan çıkıp counter strike oynamaya gittiğimiz yer içeride kocaman insanlar ultima oynuyor ve onlari hayranlıkla izliyordum (adamlar Nebula da GM di şehir den şehire yarış yaparlardi:P). ve nebula ile tanıştım . hayatım burda kararmadi, hayatım birinin bana koyunlarin yününü alip kumaş yapıp satmayi öğretince karardi. o kadar lag vardiki BANK komutunu girince en az 7-8 saniye beklerdik hatta int. kafenin elemani server kuracağiz demişti ardından bank yazınca aninda banka acılacak dedi işte o an hayallerim gerçek oluyordu ki (ama server kurulmadi) :P ve sonra o server bu server derken wild area die serverla taniştim bir karakter yarattim nick name i Root 'tu .(ha bu arada evde sabah 9 gece 2-3 lere araliksiz oynadığım icin babam bilgisayai kaldırdı) ben gizli gizli int kafeye gitmeye devam ettim kafede karakterimi çalıştırdım hem çalıştırdım hem oyunu daha cok ogrendim ve birgun adamin biri benden accountumu istedi oda bana kendisinkini vereceğini söyledi kabul attim tabiki . ben karakterimin archery skilini 65 e kadar yukselttim adam 2-3 ayda 7Xgm char yaptı ve 17000000 gold para yaptı. wild areada cok dostum oldu. ve birgün Quaxis diye bir serverla birleşme karari alindi , bizimde guildimiz vardi SouL diye serverin en iyi guildiydik cok güçlüydük çük zengindik fakat serverin kalabaliklaşmasiyla guildimize yeni elemanlar alindi. yeni alınanlarina ben (root) Antimodes ,Eraser Royal sözümüzü geçirebiliyordukki guild icinde bölünmeler yaşandi resmen iç savaştı bu ardından eraser 'a dedimki era... guildin hali hic iyi gitmiyor şu şu şu adami atıcağız... uzun bir sürtüşmeden sonra guildden ayrılıyorum dedim era'da giden gider kalan kalır gibi laf söyledi işte o an bilgisayar karşısında saatlerce ağladim dostluğa ağladim antimodes'e telefon actim /istanbul) telefonda ağlıya ağlıya ona durumlari anlattim onunda yapacak birşeyi yoktu .. oda benden 1 hafta sonra guildden ayrıldı. vee asıl olay bunlardan sonra patladi sabah kalktım sifremi girdim jaile sokuldum cebime book bırakip icine mesaj yazdıklarini gördüm içinde -sayın üyemiz nickname iniz bir komut adi oldugu icin değiştirmeniz gerekmektedir eğer bunu okuduysaniz derhal gm e page atin... gm çağırdım durumu anlatti bana ve bana zamanının olmadiğini söyledi hemen bir nick bulmami ifade etti nickimi değişirtirdim ve artık oyunda sadece sahip oldugum sadece skillerim ve paramdi yanlızdım kimse tanimiyordu pk lara ben root ben root diyene kadar beni kesiolardi cok gücüme gitti ve tekrar ağlayarak oyuna veda ettim. ve bunlari anlatan ben neler kaybettim -5.6.7.8.9. sınıfdaki başarim cok kötü oldu -asosyal insan oldum -56K modeme harcadigim para 3-4 milyar -sanal dünyanin içine girdim -ailemle tartıştım -basketbol takimimi bıraktim -8. sınıfa kadar kız arkadasim omadi -kamburum cikti -gözlerim 2.0 numara oldu -boş dünyalar çerçevesinde yaşadim. ya işte bööle bi ultima geldi geçtii çocuguma oyunlari seçe sece verecegim en azından hayatla ilgili tecrübem oldu hade iyi geceler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 a bide o karakteri kasan adaama ne oldu derseniz; kafeye 270 milyon taktı kacti yakalandi zorla caliştirildi tekrar kaçtı tekrar yakalandi vs vs sonunda duydum hapse girmiş adını unuttum eğer bunu okursan bi gün hayatimi nasik s.ktiini bil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ey ufaklıklar eey kınayt çılar keşke bir gücüm olsada o oyunu size bıraktırsam keşke gücüm olsada türkiyeye internetin nasil kullanilmasi gerektiği adlı konferans yapabilsem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 e doru sölemiş ama. bir çoğumuzun geçmişi bundan farklı değil. uo ya cafelerde harcadıım parayla internet cafe açardım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 +15 lerimi lootlarlarken içimden geçen sinir ve hüzün toplaşkası bi 5 sene kısaltmıştır hayatımı. sigara falan yalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 +15 bow icin 10bin tane yaratik kestiğimi bilirim o 10binin icinden 30-40 tane +lı anca düşmüştür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Bende zamanında 56k ile bi 400 bide 200 takmıştım. Üstelik sürekli net gidip dururdu. Bu yüzden çok fazla ölürdüm. Tekrar açtığımda gri ekran yukarı dogru uçan itemler afdsdg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 yine iyimiş o ben 10000 tane yaratık kesip hepsinin içinin boş cıktğını bilirim. this is SNN* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 uo çok çok çok ve işte öyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 nickinin komut adı olup da değiştirmeleri de iyiymiş ha, hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 evet ne alakaysa gm olanlar daha iyi bilir komutmu sanmiyorum^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 r00t yapaydın nickini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 iyide bu uo nun suçu mu bende yıllarca oynadım ne gözüm bozuldu ne asosyal oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 eminmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 bana diyosan eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 MMOrpg oynamaya 20 yalından sonra başladım böyle daha iyiymiş demekki güçükkene sınırını bilemiyor insan. Ama bence o yazdılarının suçlusu Uo değil, senin adam olmaya niyetin yokmuş UO olmasa başka birşeylere takılırdın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 12-13 yaşında farkında olmuyor ki insan bi takıldın mı bırakamıyorsun. yalnız o günlerde aldığım keyfi başka hiçbi yaşta alamam :) evet hep tembeldim, hiç 7xgm charım olmadı ama çok eğlendim ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 :P:P şimdi 19 yaşındayim tamamen sosyalim eski günleri geride bıraktim kamburumu düzelttim lens taktim ciddi şekilde zayıfladim pati uo ya girdim sıkıldım bıraktim world of uo oynadim 1 hafta sıkıldım yine bıraktim artik oyunlar bağımlılık yapmiyor hevesimi geçiriyorum insan bunlari 12 yaşında idrak edemiyor fakat yaş ilerledikce anlayabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ya zaten 18 yaşından küçük çocuğa karar aldırmıyorlar ailen suçlu sen değilsin pişmanlık duyma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Abi inan okurken duygulandım. Küçüklüğüme döndüm inanılmaz bir hüzün ve nefret kapladı içimi. Bana uoyu öğreten insanlara küfürler dolusu mail atmak istiyorum şuan. Lan yalnız bu anıları filan toplasak kitap olur durun ben bunu Devrimle konuşayim oha lan süper fikir. Öss bitsin çok pis rant sağlıycam bu işten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Counterspell Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Bütün şu SONUÇLARINA rağmen oynamış olmaktan pişman olmadığım ve gerçekten iyi dostluklar kurmamı sağlayan efsane oyun,vaktim olsa tekrar oynarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 spompas said: vee asıl olay bunlardan sonra patladi sabah kalktım sifremi girdim jaile sokuldum cebime book bırakip icine mesaj yazdıklarini gördüm içinde -sayın üyemiz nickname iniz bir komut adi oldugu icin değiştirmeniz gerekmektedir eğer bunu okuduysaniz derhal gm e page atin... gm çağırdım durumu anlatti bana ve bana zamanının olmadiğini söyledi hemen bir nick bulmami ifade etti nickimi değişirtirdim ve artık oyunda sadece sahip oldugum sadece skillerim ve paramdi yanlızdım kimse tanimiyordu pk lara ben root ben root diyene kadar beni kesiolardi cok gücüme gitti ve tekrar ağlayarak oyuna veda ettim. bu kısımlar cok dramatikmiş harbiden yada trajikomik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 r00t vazıverdeğdi işte, ama yas kucuk akıl edememiş normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar