Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gül, Peres'i karşılamadı

Burax

Öne çıkan mesajlar

onurdolar said:
Türk Devriminin gerçek islamı getirmesi vb. sözler gayet saçma olmuş. Kadınları toplum hayatına sokmak ve pozitif bilimlerin önünü açmak için islamın etkisinin kırılması gerekiyordu zaten.
Gerçek islam bu bahsettiğin değerlere sahip çkandır.Gerçeklerle insanların bunları yorumlayışını karıştırmıyalım
Sosyal ağlarda paylaş

Ümmetçilik anlayışının devam etmesini diliyormuş yani arkadaş..

Milliyetçilikten rahatsız olanlar da varmış bu arada bunu da öğrenmiş olduk.. Hah şöyle açık açık söyleyin de anlayalım derdinizi..

Ayrıca artık şu "akpli değilim ama bık bık" şeklinde başlayan cümlelerden tiksindim.. Evet arkadaşım öylesin, çünkü aynı ağızla konuşuyorsun.. Karşınızda çoluk çocuk yok sizin.. Açık açık "akpliyim, hepinizin ***" diyen arkadaşlara saygı duyuyorum, en azından dürüstler..
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

+ yook, o aslında çok demokrat. yoksa sen demokratikleşmeye karşı mı çıkıyorsun?
- elbette karşı çıkmıyorum, fakat baksana bu söyleme tutunup, bundan rant kazanma peşinde bu arkadaşlar.
+ olabilir, normal, kazanacaklar elbette. yoksa sen demokratlara mı karşısın?

en son mesaji sana yazmıslar orda :)
Sosyal ağlarda paylaş

argümanlarınız hep çatışmaya dayalı, asla anti-teze dayalı değil.

bi kere ümmetçilik anlayışı zaten istesen de istemesen de devam ediyo bu ülkede :) bazı insanlar kendilerini önce müslüman sonra türk olarak tanımlıyor. bu hem dini hem toplumsal bi olay, bunun önüne geçmek, engellemek, bastırmak mümkün değil.

"milliyetçilik bizi rahatsız etti, kaldırılsın" demedik, ama yeterli olmadı, olamadı diyoruz. çünkü zaten çok uluslu bir imparatorluktan sonra aynı yerde aynı insanlarla sıfırdan tek bir millet kurmak çok çok zor.

Bu noktada milliyetçiliği "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözüne indirgeyenlere ben de şunu söylemek isterim: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.".

ve evet, akp'li değilim. senin gibi düşünmeyen herkesin akp'li ilan edip, bütün argümanlarını akp'ye yapılan saldırıların üzerinden kurarsan zaten bu tartışma hiçbi yere varmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bi kere ümmetçilik anlayışı zaten istesen de istemesen de devam ediyo bu ülkede smiling smiley bazı insanlar kendilerini önce müslüman sonra türk olarak tanımlıyor. bu hem dini hem toplumsal bi olay, bunun önüne geçmek, engellemek, bastırmak mümkün değil.

Ümmetçilik anlayışının devam ettiği gibi millietçilik, komünistlik, kafatasçılık anlayışları da devam ediyor.. Bundan banane? Önemli olan ülkenin politikası..

Ümmetçilik anlayışını engellemek mümkün değil de ne demek? Hayatta hiçbir şey imkansız değildir ilk olarak.. Sen insanları cahil bırakırsan, tarikatları şeyhlerı hacıları hocaları serbest bırakırsan tabii imkansız olur..

said:
"milliyetçilik bizi rahatsız etti, kaldırılsın" demedik, ama yeterli olmadı, olamadı diyoruz. çünkü zaten çok uluslu bir imparatorluktan sonra aynı yerde aynı insanlarla sıfırdan tek bir millet kurmak çok çok zor.

Ülkenin bu halde olmasının sebebinin milliyetçiliğin tek başına yetersizliğine bağlamak kadar dar görüşlü bir fikir olamaz kusura bakma.. Ülkenin bu halde olmasının sebebi milliyetçiliğin yetersizliği değil, başarısızı politikalardır, yıllarca başımıza geçen bir sürü yavşak yüzündendir..

said:
ve evet, akp'li değilim. senin gibi düşünmeyen herkesin akp'li ilan edip, bütün argümanlarını akp'ye yapılan saldırıların üzerinden kurarsan zaten bu tartışma hiçbi yere varmaz.

Benim gibi düşünmemeyle alakası yok.. Sen akp ile aynı ağızdan konuşursan, körü körüne her yediği haltı savunmaya kalkarsan ve üstüne üstlük akp değilim bıdı bıdı dersen inandırıcı olmazsın.. Zaten burda akpli olmak gener bir kavram, kısaca dinci, gerici veya ümmetçi demek istiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Ümmetçilik anlayışının devam etmesini diliyormuş yani arkadaş..

Milliyetçilikten rahatsız olanlar da varmış bu arada bunu da öğrenmiş olduk.. Hah şöyle açık açık söyleyin de anlayalım derdinizi..

Ayrıca artık şu "akpli değilim ama bık bık" şeklinde başlayan cümlelerden tiksindim.. Evet arkadaşım öylesin, çünkü aynı ağızla konuşuyorsun.. Karşınızda çoluk çocuk yok sizin.. Açık açık "akpliyim, hepinizin ***" diyen arkadaşlara saygı duyuyorum, en azından dürüstler..

bende senin gibi herkesi kendi gibi zanneden insanlardan tiksindim.ulan kafasız,bu adam burda o kadar muhalefetlik yapmış, iktitarda olan bi partiyimi kendine yakıştıramıycak?azınlık olan akp degilki adam çekinsin?
ben açık açık akpli degilim, gerisinidee sen getir.
Sosyal ağlarda paylaş

"bu halde olmamızın bütün sebebi Atatürk devrimleridir" demişim gibi konuşuyosun. ya okumuyosun, ya okuduklarını anlamıyosun.

"başımıza geçen yavşaklar" diyosun ya..kimdi peki 80 yıl boyunca bizi yönetenler? hmmm, öncelikle 1946ya kadar tek parti vardı zaten ve inönünün partisiydi bu. sanki ilk 7 cumhurbaşkanımız da asker kökenliydi, demirele gelene kadar. hatta genelkurmay başkanlığından direk koltuğa geçiyorlardı..3 kez de darbe gördük, bu darbelerin oluşturduğu kukla hükumetler de senelerce bu ülkeyi yönetti, farklı düşünenler hapse atıldı, işkence gördü..sonra bu yönetimler anayasalar yaptı, ülkede onyıllarca yürürlükte kaldı bu anayasalar.

ama o da ne? bu halde olmamızın bütün sorumluları "yavşak" politikacılarmış canım.
Sosyal ağlarda paylaş

ümmet kaldırılamaz ama akpli degilim
vahdettin vatan haini degil aksine halk kahramanı ayrıca akpli degilim
sıkmabaş kişisel özgürlüktür,mini etekte giyilmesin o zaman akplide degilim
dindar cumhurbaskanı pls no akp

dervişin fikri neyse zikride odur.az lafınızın adamı olun.optm.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz insan psikolojisinden bahsetmek istiyorum , ben bu yazıyı yazmadan önce nasıl tepkiler geleceğini tahmin ediyordum ve yanılmadım.
1.İnsan duygusal bir yaratıktır ve kendi inandığı düşüncelere aykırı görüşlere savunma yaparken düşüncelerini mantığa bürümez.MANTIĞI düşüncelerinin inançlarının kılıfı YAPAR.
2.Karşı durucak geçerli bir argümanı yoksa konunun genelinden uzaklaşıp ayrıntılarda şah-mat yapmaya çalışır. Kazanırsa bunu konunun genelinde atfeder.
3.Okuduğunu belleğine imgelemeden önce yorumlar , yorumlarken içinde bulunduğu duygusal duruma göre kendi işine gelecek şekilde yönlendirmeler-bağlantılar kurar ve sonucu sana atfeder.
4.Söyleyecek fikri yoksa sürekli senin binana saldırır ama kendisi yeni bina asla dikemez.
Bu daha uzar şimdilik bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"bu halde olmamızın bütün sebebi Atatürk devrimleridir" demişim gibi konuşuyosun. ya okumuyosun, ya okuduklarını anlamıyosun.

Ben öyle dediğini mi iddia ettim?

said:
Ülkenin bu halde olmasının sebebinin milliyetçiliğin tek başına yetersizliğine bağlamak kadar dar görüşlü bir fikir olamaz kusura bakma..

Okuduğunu anlamayan sensin.. Ya da takkiye yapıyorsun ki daha kötü bu..

said:
sanki ilk 7 cumhurbaşkanımız da asker kökenliydi, demirele gelene kadar. hatta genelkurmay başkanlığından direk koltuğa geçiyorlardı..3 kez de darbe gördük, bu darbelerin oluşturduğu kukla hükumetler

Neyse senin de derdin anlaşıldı..

Ülkenin bu durumunu direk orduya bağladığına göre orduya bir garezin var.. 60 darbesinden sonra kukla hükümet falan oluşmadı, düzeltilmesi gereken bazı hatalar düzeltildi ki sonuna kadar destekliyorum o darbeyi.. Evet 71 ve 80 ordunun dış güçler ekseni içinde kalması sebebiyle oluşan yanlış darbelerdi..

Ama sen ülkenin bu halde olmasını direk askere bağlamışsın.. Konuşacak fazla birşey kalmadı sanırım.. Attığın her post asıl fikirlerini biraz daha açığa vuruyor ne güzel :)
Sosyal ağlarda paylaş

tek başına yetersizliğine bağlarken, tek nedeninin bu olduğunu söylememiştim. sen öyle demişim gibi devam ettiriyosun.

ben senin gibi siyah-beyaz ayrımlar yapmıyorum. tabi ki darbelerin bi kısmı gerekliydi. ama demek istediğim şu: ülkenin yönetiminde asker çok ciddi bir biçimde söz sahibiydi, o yüzden bugünkü durumdan da gayet sorumlular. cumhuriyetin kuruluş döneminde yapılanlar da bunun bir parçası ve evet yanlış politikalar da bunun başka bir ayağı. şimdi düzeltmek için gereken şey nedir diye sorsam, eminim ki senin vereceğin cevap bu ülke insanlarının %50sini dışlayan bir cevap olacaktır.

sen benim her argümanımdan kişisel bir portre çıkarmaya kasıyosun resmen, ama boşuna uğraşıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

razien said:
Sadece ilk sayfayı okudum ve sinirli bir şekilde yazıyorum. Ben akpli değilim ama dini değerlere sahip bir insanın iktidara gelmesi size amma batmışki sövücek yer arıyorsunuz.Atatürk'ün tek ve en büyük hatası gerici kalıplaşmış islamiyeti hayattan tasfiye ederken onun yerine gerçek islamı yerleştirmek yerine sadece milliyetçilik yoluna gitmesiydi.Yüzlerce yıllık manevi gelenekleri olan insanların gönlüne devrim yapılabildi mi ? Hayır.Sonuç ülkede sağcı solcu çatışmaları toplumsal gerilimler ve bu gün bile 80 yıl önceki sorunlardan bahsediyor olmamız.Devrim zamanında din gericilikle bütünleştiği için bu gün dini değerlere düşkün insanlar geri,cahil diğerleride alafranga,modern,lüks önyargısı oluştu Sizin bütün gocunmanızda bu yüzde.Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke dünyada kendi kültürüne geleneklerine bu kadar düşman batı özentisi başka bir ülke daha olamaz

"Atatürk'ün tek ve en büyük hatası gerici kalıplaşmış islamiyeti hayattan tasfiye ederken onun yerine gerçek islamı yerleştirmek yerine sadece milliyetçilik yoluna gitmesiydi"
Atatürk ün din i herkesin anlayabileceği bir duruma getirmek için yaptığı çalışmalar ortada.O dönemde yapılan çeviriler.İnsanların dinlerini öğrenmeleri için başka bir dil bilme gereksinimini kaldırmaya çalışması dinsizlik olarak görüldü işine gelmeyen bazı kesimler tarafından

"Yüzlerce yıllık manevi gelenekleri olan insanların gönlüne devrim yapılabildi mi ?"

evet
Sonuç ülkede sağcı solcu çatışmaları toplumsal gerilimler ve bu gün bile 80 yıl önceki sorunlardan bahsediyor olmamız.
Hayır.türban 60larda pompalanmaya başlanmış bir sorundur.türbanın neden yasaklandığı da önceki topiclerde bol bol anlatıldı.
"Devrim zamanında din gericilikle bütünleştiği için bu gün dini değerlere düşkün insanlar geri,cahil diğerleride alafranga,modern,lüks önyargısı oluştu sizin bütün gocunmanızda bu yüzde"
Cumhuriyetin ilk döneminden bugüne kadar din sürekli sömürüldü.Çünkü sömürmesi en kolay şey.aç araplar osmanlı dinsiz diye kandırıldı osmanlı ve selçuklu İslam ı korumuş olmasına rağmen.
Ayrıca kimsenin dindar insanlara laf söylediği gocunduğu yok.Bizim sorunumuz dincilerle.
"Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke dünyada kendi kültürüne geleneklerine bu kadar düşman batı özentisi başka bir ülke daha olamaz"
eh komik olmuş.

al bina dikin dediniz dedin site kurdum
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
tabi ki darbelerin bi kısmı gerekliydi. ama demek istediğim şu: ülkenin yönetiminde asker çok ciddi bir biçimde söz sahibiydi, o yüzden bugünkü durumdan da gayet sorumlular. cumhuriyetin kuruluş döneminde yapılanlar da bunun bir parçası ve evet yanlış politikalar da bunun başka bir ayağı.

Evet gayet de sorumlular ona lafım yok.. Sadece tek sebebini orduya bağlamak yanlış onu demek istiyorum..

Fakat Atatürk'ün yaptığı hiçbir yanlış yoktur.. Özellikle gerçek islamı yerleştiremediği ve tek başına milliyetçilik yetmediği için ülke bu halde gibi iddialar kıçımla gülerim..
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk ün din i herkesin anlayabileceği bir duruma getirmek için yaptığı çalışmalar ortada.O dönemde yapılan çeviriler.İnsanların dinlerini öğrenmeleri için başka bir dil bilme gereksinimini kaldırmaya çalışması dinsizlik olarak görüldü işine gelmeyen bazı kesimler tarafından
Bak burası çok derin bir konu ve sabaha kadar tartışabiliriz o yüzden sadece kısaca şunu diyorum düşüncelerin özü manadır.Düşünce mananın fiziksel vücudu , lisan da bunun ifadesidir.Şimdi Kuran'da ki manayı taşıyabilecek lisan Türkçe olsaydı Kuran zaten Türkçe gönderilirdi.
Hayır.türban 60larda pompalanmaya başlanmış bir sorundur.türbanın neden yasaklandığı da önceki topiclerde bol bol anlatıldı.
Bahsettiğim olgu daha geneldir türban sadece bunun bir parçasıdır
Cumhuriyetin ilk döneminden bugüne kadar din sürekli sömürüldü.Çünkü sömürmesi en kolay şey.aç araplar osmanlı dinsiz diye kandırıldı osmanlı ve selçuklu İslam ı korumuş olmasına rağmen.
Ayrıca kimsenin dindar insanlara laf söylediği gocunduğu yok.Bizim sorunumuz dincilerle.

Evet haklısın din sömürüldü ve insanlar dini sömürülmüş haliyle tanımaya başladı.Sizin mantığınız bu sömürücülere karşı duruyor burda problem yok .Sorun sizin duygusal yanınızın bu konuda genelleme yapıp önyargıyla davranmasıdır.
eh komik olmuş.
Ben ağlıyorum malesef
@slat
Fakat Atatürk'ün yaptığı hiçbir yanlış yoktur.. Özellikle gerçek islamı yerleştiremediği ve tek başına milliyetçilik yetmediği için ülke bu halde gibi iddialar kıçımla gülerim..
Nerenle güldüğün gerçeği değiştirmez
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
düşüncelerin özü manadır.Düşünce mananın fiziksel vücudu , lisan da bunun ifadesidir.Şimdi Kuran'da ki manayı taşıyabilecek lisan Türkçe olsaydı Kuran zaten Türkçe gönderilirdi.
[

kuran'ın arapça olmasının sebebi yazanın arap olması, eğer türk'ün aklına gelseydi bu fikir kuran'da türkçe olurdu. bir arap tarafından yazıldı diye ona inanan herkes arapça kullanacak diye birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Molto said:

kuran'ın arapça olmasının sebebi yazanın arap olması, eğer türk'ün aklına gelseydi bu fikir kuran'da türkçe olurdu. bir arap tarafından yazıldı diye ona inanan herkes arapça kullanacak diye birşey yok.

Orjinal Kuran arapça yazılmadı arapça gönderildi ama bu klasik kullanılan arapçadan farklıdır.Sadece Kuran'a özel orjinal bir lisandır. Normal arapça burdan esinlenmiştir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...