Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Merhaba arkadaşlar, Bir kitap tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Kitabımızın adı İşgal ''Günlerindeki İşbirlikçiler -Hüsnüyadis Hortladı-'' Kitap tarihimizle ilgili merak ettiğimiz birçok soruya cevap vermektedir. Özellikle belirtmek istiyorum, Nutukdan sonra okuduğum en iyi tarihi kitapdır. Şu Çılgın Türkleri okumaya fırsat bulduysanız lütfen bunada biraz zaman ayırın hem kısa 300 sayfa birşey hemde akıcı. Elinize aldığınızda düşürmüyeceğinize inanıyorum. Biraz kitap hakkında bilgi vereyim ilginizi çekeceğini düşündüğüm bölümlerden. Hüsnü yani Hüsnüyadis, Manisanın savaşmadan düşman Yunan birliklerine teslim olmasını sağlayan bir kişidir. Ayrıca Manisanın Mutasarrıfıdır. Kitabın yazarının dedesi ise, Parti Pehlivan adında bir baş gardiyandır. Düşmanın yaklaştığını öğrendiği gün hapisanede 10 civarında suçluya yemin ettirerek onlarla dağa çıkan bir vatanseverdir. Parti Pehlivan ve 10 kadar suçlu bir köprü başını tutmaya karar verirler ve yakınlardaki bir köyden lojistik destek isterler. Kapısını çaldıkları bir köylü: ''Bizim Şeyhimiz vardır, Şeyhmize sormadan birşey yapmayız''der. Bunlarda Şeyhin yolunu tutarlar ve Şeyhe durumu anlatırlar. Şeyh ise: Biz Mehdi gelene kadar kurşun atmanın caiz olmayacağını söyler ve savaşmayacaklarını belirtir. Bunun üzerine Parti Pehlivan ve ekibi köyden ayrılıp başlarının çağresine bakarlar. Yukarıda belirttiğim Şeyh ise Menemen Olayında Kubilayın kafasını kesen eski Meclis Başkanının dedesi Derviş Mehmetten başkası değildir. Derviş Mehmetin yani Hüsnünün kuzeninin ölümünden sonra Hüsnü Yunanistana kaçar ve ismini Hüsnüyadis yaparak Hıristiyan olur. Kitapda buna benzer birçok olaya parmak basan yazarımızın adı Nedim Çakmak'dır. Hepinize tavsiye ederim. Kitabı okudukdan sonra buraya teşekkür mesajı atacağınızdan eminim. Kıtabı okuyupda beğenmeyen olursa dürüm ısmarlıyacağım... Kitap Hakkında Bazı sitelerden aldığım yazılar. Nedim Çakmak'ın 6000 sayfalık araştırmasının sonucunda ortaya çıkardığı "HÜSNÜYADİS HORTLADI" adlı kitapta Bülent Arınç'ın aile geçmişi ile ilgili ilginç bilgiler var. Bugün meclis başkanı olarak ülke siyasetinin önemli bir aktörü olan Bülent Arınç, 1930'da gerçekleşen Menemen'de katliamının baş mimarı Derviş Mehmet'in öz be öz torunu. Derviş Mehmet, Girit'te Yunan ve İngiliz askerleri tarafından eğitildikten sonra, Berrani tarikatının başına geçmiştir ve Menemen'de genç subay Kubilay'ın başını kesen kişidir. Ayrıca bu katliamı gerçekleştiren ve daha sonra idam edilen 187 kişinin torunları bugün siyaset ve ekonomi dünyasında üst mertebelerdeler. Tüm bunlar Hünüyadis Hortladı adlı kitapta belgeleriyle birlikte sunulmaktadır. Lütfen okuyun çünkü tarih bugüne ışık tutmaktadır... Buda kitap hakkında bilgi edinebileceğiniz bir yazı Sol`dan dönme/travestiler, Cumhuriyet`den dönme/travestiler, BİLİM`DEN dönme/travesti profesörler, dönme/devşirme patronları ve Pamuk Oğlan(!)ları... Lobileriyle birlikte, bilimden dönme/travesti profesörler, tarihimize saldırıyorlar, "soykırım" diyorlar(!) "AJANLIK HAKLARI" istiyorlar. Bir milleti yok etmek istiyorsanız-Ulusal değerlerine saldırın... Bir devleti yok etmek istiyorsanız-Kurucu önderini yok edin...Emirlerini Haçlı orduları merkezlerinden alıyorlar, "Kemalizm bitmiştir" diyerek, ATATÜRK`e saldırıyorlar. Dikkat! Venizelos`a değil, Deli Petro`ya değil, George Washington`a değil, dünyada hiçbir öndere değil, yalnız ATATÜRK`e saldırıyorlar Dönme-döneklik sendromları patlamış, psiko-sosyal krizlerini millete yansıtıyorlar LUT KAVMİ BU TRAVESTİLER YÜZÜNDEN HELAK OLMUŞTUR Edit: Ekleme yaptım. 1-2 cümle.
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 bu dönmeli travestili kısımlar kitaptamı geçiyor?
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 dürümü gönder bana abi adresimi özelden atarım edit:sırf dürüm için kitapı okumam gerçi gönderme:D
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 bisürü kitap birikti okuyacağım. yarın bilgisyardaki önemli şeyleri dvdye yazıp basıcam formatı vericem kendimi yine kitaplara. not ettim bunu da
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Su kitaptaki bölümden sonra kitabın iyi olacağını hiç düşünmüyorum ama yinede bir sans verebilirimde.. Bu belgelerin kaynaklarını fln gösteriyor dimi kitapta.. Yani dedemin kahvedeki kankası söyle dedi tarzı şeyler değil..
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 gellidus said: Su kitaptaki bölümden sonra kitabın iyi olacağını hiç düşünmüyorum ama yinede bir sans verebilirimde.. Bu belgelerin kaynaklarını fln gösteriyor dimi kitapta.. Yani dedemin kahvedeki kankası söyle dedi tarzı şeyler değil.. Adam 6000 sayfalık belge topluyor. Çerkes Ethemin mektuplarından tutda, şu bahsedilen Hüsnüyadisin çoluğunu çocuğunu Yunanistanda bulup röportaj yapıyor. Ayrıca etkilendiğim şeylerden biriside. Yazarınn kurduğu şu cümleydi: ''Memleketime döndüğümde karşılaştığım Atatürk düşmanları benim çocukken saklambaç oynadığım çocukluk arkadaşlarımdı'' Ailesinin dinini öğrenmesi için gönderdiği Kuran kurslarında ulusal değerlere, Atatürkle nasıl hakaret edildiğini, nasıl beyinlerin yıkandığını anlatmakda. Sonuçda onların içinden gelmiş biri. Birde şu sözden çok etkilenmiştim: ''Bize orada ülkeyi Kemalin askerlerinin değil Yeşil Sarıklıların kurtardığı anlatılmaktaydı. Menemende Kubilayın değil Dervişin şehit düştüğü öğretilmekteydi.''
Slat Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Alacağım kitaplar listesine ekledim, güzel bir kitaba benziyor
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 bu nası bi üslup ya? 6000 sayfa araştırma yapmış bi adam tutup "travesti/dönme" gibi laflar yazar mı kitabına? bu kitap bu noktadan sonra ciddiye alınır mı? tey gidi be..
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Kahve ağzıyla yazılmış bir kitap ciddiye almamak lazım. İstediği kadar araştırsın böyle bir üslupla yazılmış kitaptan hayır gelmez. Zira adamın olaya bakışı baştan sapık.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Arkadaş anlamıyorum sizin bu forumda bulunma işiniz muhalefet yapmak mı? Hayır bir değil iki değil. Hep belli başlı kişiler, heran heryerden çıkıyorlar. Eleştiriye karşı değilim ama eleştirininde bir uslubu var. Biz burada düşman mıyız? Ben hayvan, öküz bir insan mıyım? Güzel güzel ''abi olamamış ya yakışmamış bence dönme/travesti'' desen. Daha samimi bir tavırla arkadaşca eleştirsen? Ama yok olmaz dur şuna ayar vereyim, dur şu konuyu saptırayım hemen çıkıntılık yapayim, marjinal olayım. Hayır adam kitabı zaten okumuyor, hemde konuyu saptırıyor. Kitabı alıp okusan, ondan sonra eleştirini yapsan birşey demiycem. Ama kitabın bir sayfalık bölümünde yazan paragrafı okuyarak kitap, yazar eleştirisi yapıyor adam. Adama ilk kitabı oku diyorsun. Yok tutturmuş bir kere adam seviyesiz diye. Arkadaş ilk bir kitabı oku, şöyle eline al, bari başını, ortasını, sonunu filan oku.
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 orhan pamuk için "Pamuk oğlanı" gibi bi ibare varsa içinde, gerçekten hiç okumama gerek yok, peşinen hükum veririm gayet de rahat ederim. burada sana bi ayar filan vermiş de değilim, sadece çirkin buldum adamın üslubunu, bunu da söyliyim dedim. söylemeseydim keşke, fişlendim sanırım :((
Molto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 cumhuriyetten dönme travestiler ne demek anlamadım
Öne çıkan mesajlar