Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bateri yardımm.!

Cocostar

Öne çıkan mesajlar

Ders almıycam diyosan eğitim kitapları var onlardan al..Bu kitaplar seni metronomla çalıştırır ki bir müzisyenin en ihtiyac duyduğu şey metronomdur.Nota öğrenmelisin.Nota öğrendiğin zaman her şey daha kolay olucak,inan.Sol elini geliştir ki double stroke kabileyetin de gelişsin.Forte/Ghost çalış.Paradidle çalışabilirsin "RLRR LRLL" şeklinde,gerçi bi sürü var ama netten bulabilirsin..Ama sana tavsiyem ders almandır eğer ciddi düşünüyosan.
Sosyal ağlarda paylaş

ders al teknik öğren herşeyin başı teknik.. ilerledikçe alaylı mod ile teknik mod feci fark ediyor.. teknik mod ağır basıyor.. İyi çalıcam ama çalarken kendimi kasıcam diosan kendin çalmaya devam et.. Ama iyi çalarken kendimi kasmadan çocuk oyuncağı gibi gelsin bana diosan git en az 2 yıl kadar her yöne çalabilecek şekilde eğitimini al sonrasında kendin devam et araştırmaya
Sosyal ağlarda paylaş

çalışmak bu işin ilk kuralı. kendini ancak öyle geliştirebilirsin. eğer ben böyle acayip olcam diyorsan kesinlikle ders al, çünkü teknik gerçekten çok önemli. internetten indirdiğin videolarla, birebir birinin sana bu işi öğretmesi asla aynı kefeye konamaz.

ayrıca bir grubunun olması gerçekten çok önemli. bu şekilde hem bir çalışma disiplini edinip, hemde sana ait olan bir müzik yapmış olursun.

sonuç olarak benim sana önerim ders alman ve bolca pratik yapmandır.
Sosyal ağlarda paylaş

Elbet çalışırken "ben şöyle çalcam" diye bi amacın olursada iyi olur.Oyüzden aynı zamanda müzik dinlemek lazım.Mesela metal çalıcaksan,sadece metal dinleyerek iyi bi davulcu olamazsın..

Oyüzden Dave Weckl,Steeve Gadd,Vinnie Colaiuta,Omar Hakim,Dennis Chambers gibi isimlerin albümlerini,bulundukları projeleri bulup dinleyebilir kafanda yapmak üretmek için fikir edinebilirsin.Modern Drummer diye hersene yapılan konser/workshop gibi bi olay var.Hersene dvd'si çıkarılıyor onları edinip bu davulcuları birebir izleyip neler düşündüklerini nasıl çalıştıklarınıda görebilirsin belki.
Evde davul yoksa bi pad ile egzersizlere başlayabilirsin(teknik mevzuu).
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle başlıyalım.

1 yıl içerisinde nasıl bir yol katettin bilmiyorum fakat ders almayan bir davulcunun tıkanması için 3 4 yıl lazım.

Çaldıgın tarzda bir takım değiştirmeler yap, farklı tarzda müzikler dinle ve onları çalmaya çalış. Ritim duygunu ne kadar geliştirirsen tıkanmanıda o kadar geciktirirsin.

Eğer bir davulcu ben tıkandım, tamamdır bu kadarmış benim becerim diyorsa o davulcu evde stick kontrol çalışmıyor demektir.

Eğer vaktin olursa günde 1 yada 2 saatini stick kontrole ayir. Trampet vuruşların Hi-Hat vuruşların değişir buda senin çalış stiline yansır, yeni şeyler çıkarırsın davulda ufkun genişler şahane olursun =)

1 Yıl boyunca çalmışsın garaj.org dan kendine bir grup bul yaptıgı tarz önemli değil amatör olsun farketmez yeterki grupta çal.

Yapacağın en önemli şeylerden biride bir metronom edinip çaldıgın bütün şarkılarda ve stick kontrol çalışmalarında bu metronomu kullanman.

Baget tutuşlarına dikkat et, fazla sıkma bageti baş parmağın ve işaret parmağına kramp girer sonra kalırsın öyle. =)

Ayrıca şunu söyliyeyim sana Davula kendi çabalarınla başlamış ve yol katetmişsen bırak böyle devam etsin belli bir süre.

Hadi bakalım kolay gelsin kafana takılan birşey olursa ö.m atabilirsin.

Sen davula değil davul sana ayak uydursun.

Öpüyorum yanaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...