Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 [ön not:anladığım şey doğruysa: almanyadaki toplama kamplarıyla (filminde kısa bi bölümde) ve bikaç bölümde de hitlerle dalga geçiyodu.. (birinde cartman hitleri idol olarak görüyodu hatta)] bayrak konusu: biraz saçma geldi bana.. hatta baya geldi.. çoğu yerde bayrak yakma olayı oluyo, kaç ülkede önceden ya da bu aralar abd bayrakları yakıldı, türkiye dahil olmak üzere çoğu ülkede israili protesto için israil bayrağı yakıldı, türkiyede yunan bayrakları yakıldı.. yakıldı babam yakıldı yani.. bunun da savaş sebebi sayıldığını önceden hiç duymadım- görmedim açıkçası.. esas konuya gelcek olursak da, dalga geçmiş olabilirler (hatta tam olarak anlamadığını düşünüyorum o an bu espriyi) ama zaten müslümanlıkla direk dalga geçmiş olsalar bile adamlar, gerek south park gerek simpsons gerek diğerleri, hristiyanlıkla ve (özellikle) musevilikle çook fazla dalga geçiyolar.. simsınların yaptığını eleştirenler ötekilere gülüyorsa onları kınarım.. ötekilerde de insanlar gidiyo tanrıya tapınıyo.. onlarla dalga geçtiinde de topic açın o zaman bi itirazım olmaz.. ama sadece işin ucu kendinize (?) dokunduğunda açmanız da saçma geldi.. eğer ki eleştirmek istiyosan onları al eline kumandanı değiştir o kanalı.. beni de rahatsız etmedi o söz.. din elden gitmez böyle şey yapınca.. alınganlığa kaçmış gibi geldi bana.. din konusuna da detaylı girmek isterdim ama gerek paticikte olmamızdan dolayı gerekse de topikle alakası olmamasından dolayı öyle bişey yapmak niyetinde değilim.. [dip not:yanlış bişey söylediysem affola kimseye sataşmak istemedim sadece biraz eleştiri olabilir.. o da normal karşılansın böyle topicte][hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Düşünmeye çalışıpta bulamadığım şeyi kenderleme dile getirmiş.[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche Kara Taht Orta dünyanın kaderi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Nefr, 17 Mart 2003 16:20 tarihinde demiş ki: Arkeyn: tuttu =] isterseniz gerçekleri inkar etmek olarak görün ama tutmasa daha mutlu olurdum..[hline]Q: Who's Yo Daddy? A: Butcher ! http://www.geocities.com/tunaozuak/kasaparcane.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Boojack, 16 Mart 2003 20:51 tarihinde demiş ki: Türkün dostu türkdür diyorum ve susuyorum...[hline]Ya Olduğun Gibi Görün Yada Göründüğün Gibi Ol :rock:Mevlana..:rock: BoO Jack Lol bencede sus.. Sanki biz amerika nın dostuyuz.. Yada amerika nın bi dostu var, yada ne biliyim fransa ve almanya'nın. Varmı sanıyosun hakkaten? Rekabet ortamında dostluklar satılmaya hazırdır.. neresi iyi para verirse orayla dost olunur ama dost olduğun adamda o parayı sen kar yap diye vermez, o parayı senden 3-5 kat çıkarcaksa verir.. bu da dostluk olmaz. Dostluk yoktur politika da geçici işbirlikleri ve anlaşmalar vardır. Hem türk türkün dostu mu ki? Amerika yüzünden mi şimdi bu haldeyiz yoksa hortumcular, dolandırıcılar ve kaçakçılar mı dersin?[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: BonePART, 16 Mart 2003 22:44 tarihinde demiş ki: o dizide lisa kotu sey deme lisa her zaman dogru konsuur cunku rda hiciv wardır ayrıca bole seleri biraz asın tamam bende kabul ediyorum ladin has farty pantste ladin namaz kılarken cartmen dalga gecince deli gibi sinirlendim ama adamların kendileri ve musevile hakkıdna deidklerini gorsen[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn I am not fat you asshole, I am just big-boned. Screw you guys; I am going home. You must respect my authoritaaaaaaa. BonePART Losthope of Hun - Kay Server - Level 43.5 Drunken Friaa -(Back to business) Hakkaten ya biz bi lafta böyle dediysek şimdiye kadar Matt ve Trey'in Linç edilmesi gerekirdi Museviler tarafından.. Adamlar museviliği geçti, Musayla bile dagla geçti.. Hemde öyle böyle değil(Bknz: Bölüm 309- Jewbilee). Ve bir iki kere de değil.. Her bölümde dalga geçiyolar musevilerle..[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 türkün türkten başka dostu olmaz tabi.. %60 hatta 80inin (:-)) nası kişiler olduğunu onlar da biliyo.. tabi dost olmazlar.. bu arada "devletler arasında dostluk ilişkisi olmaz; çıkar ilişkisi olur." demişti bi ööretmen bana.. kesinlikle de doğru bence..[hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Hiç bir devletin dostları yoktur. Sadece ortak çıkarları vardır.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 yürü be. sen düşmanmısın türkistana falan ? o kadar da diil bence. bu arada iskenderunda ellerinde türk bayraklarıyla amerikan bayrağı yakanların türk diil provokatör yabancı uyruklular olduu kanısındayım.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Burada geyik mi yapıyorsun yoksa ciddimisin. Tam olarak emin olamadımda, cevabım ona göre değişecek. said: Sly-One, 17 Mart 2003 19:26 tarihinde demiş ki: bu arada iskenderunda ellerinde türk bayraklarıyla amerikan bayrağı yakanların türk diil provokatör yabancı uyruklular olduu kanısındayım.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar [hline][i] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 ciddiyim ben. bence öyle. ne biliyim. bu işin başka yolları war. türk bayraını yaksa başka birisi ben gıcık kapardım mesela. aynı şekilde onlar için de geçerli. amerika türkiyeye kıl kapsın bize saldırsın die yapılan bişi gibi geldi bana.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Hmm[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche Kara Taht Orta dünyanın kaderi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Sly-One, 17 Mart 2003 19:26 tarihinde demiş ki: sen düşmanmısın türkistana falan ? o kadar da diil bence. [hline] bu arada iskenderunda ellerinde türk bayraklarıyla amerikan bayrağı yakanların türk diil provokatör yabancı uyruklular olduu kanısındayım. (hline ile ayırdığım kısımdan öncesi-sonrası olarak yorum yapıciim) tamam düşman diiliz ama dost olduğumuz da söylenebilir mi? bence o da pek söylenemez.. devletlerin arasında olabilecek dostluk bi çıkar sözkonusu olmadan pek mümkün olmaz bence.. öteki konunun da öyle olduğunu sanmıyorum.. savaşa hayır diye bi semti cam çerçeve indirip savaş alanına çevirenler de oldu öz ve öz türk oğulları olarak.. her şey konseptinden fazlaca dışarı çıktığında zarar teşkil ediyo[hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 O bayrak kuralı insanların sizin gibi çok fazla umursamamasından dolayı tam olarak uygulanamıyor.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 abi yapmayın kılıctan geçirilip zorla müslüman yapılmış bi millet olarak dinimize nası körü körüne baglı olabiliriz..araştırın görün 'türk'ler böyledir 2 bin yıldır dinimize bu dünyayay baglı oldugumuz gibi baglı olmadık..bu sözlerin altında bikaç aylık derin bi arastırm yatıo karsı cıkıcak olan benim kadar saglam kanıtlara dayanabilir olsun.[hline]this is my hatred mind and myself Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 bayrak yakıldı die savaş falan açılamaz. sadece soğunur we kıl kapılır.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 bayrak yakmak gerçekten kiminki yakılırsa yakılsın kınadığım bi davranış ama eğer bu kural(?) uygulansaydı iyi mi olurdu onu da düşün. savaş ciddi bi iştir.. öyle bi sebepten savaş açıyo olsa devletler, şimdiye cephede olurdu tüm dünya.. bi kınama niyetinde devlet olaya el koysa yeterli olur bence..[hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 deamon söylemek istediklerim onlardı (belki biraz daha fazlası) dinle ilgili.. katılıyorum..[hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Amerikan bayrağı yakarak ellerinde türk bayrakları ile basın açıklaması yapan grup İP'lierdi. O yabancı ajan dediğiniz kişilerin derin devlet ile olan çok yakın ilişkileri bilinmektedir. Kemalizmin en aşırı faşizan kanadını oluşturan bu grup değil Amerikan ajanı olmak, Türkiye'deki en amerikan karşıtı gruplardan birsidir. Ordu içinde çok güçlü destekleri vardır ve ordunun kendi açıklıyamadığı bir çok şeyi onların yayın organı Aydınlık sayesinde onların ağzından açıkladığı bilinmektedir. Her hangi bir olay hakkında tahmin yürütmeden önce azcık bir araştırma yapın lütfen. Aslında çok fazla şey beklediğimin farkındayım, daha cevap yazmadan önce benden önce neler yazılmış diye okuma zahmetine katlanmayan bir camiadan araştırma yapmasını beklemek çok büyük saflık olur ya neyse, ben hala ümitliyim.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 said: BlackRose, 17 Mart 2003 14:25 tarihinde demiş ki: belki de önüne çiğneyip geçsin diye serdikleri Yunan bayrağını çiğnemeyi reddeden Atatürk'ün çocukları olduğumuz içindir bu [Bu mesaj BlackRose tarafından 17 Mart 2003 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Bayrak yakma konusu bundan daha iyi açıklanamazdı her halde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Bayrak yakmak savas nedeni olarak gosterilebilir ancak bu amerikanin iraka saldirmasinin silahsizlandirmak olmasindan daha mantiksizdir. Onun disinda eger bayragi bir bakan milletvekili vs yakarsa bu gercekten neden olabilir gerisi provakatorluk diyerek reddedilir.[hline] With each added kill I grow wiser...And with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 said: axedice, 17 Mart 2003 18:52 tarihinde demiş ki: Orda dalga geçilen caminin bombalanması, içindeki masumların ölmesi değil ki. Dalga geçilen unsur vahşet değil vahşete karşı olan tepkisizlik. Bunu da daha geniş kesimlere anlatmak için işin içine mizah öğesi eklenmiş. Amerikalıların burda yaptığı kendilerini eleştirmek. 11 eylül'le dalga geçen ..." demişsin Androner, 11 eylül le bu bağlamda sadece bu saldırıyı düzenleyen terör örgütü dalga geçebilir, internette 11 eylül'le ilgili olan 'eleştiri'leri biliyorum. onlar bile abd'nin afganistanı bombalaması üzerinden yapılan, eleştiri-geyik'lerdi. gene bombalanan afganistan yani. sonuç olarak simpson adlı çizgi dizi, insanları güldürmek için yapılmış bir dizidir, bir mesaj verme amacı en fazla 2. sırada olabilir. dizi, görevini yapmaktadır, bu kah hristiyanlık ile dalga geçersin kah müslüman halkın bombalanması ile. ama hristiyanların bombalanmasıyla dalga geçemezsin, (toplama kamplarında bile yahudiler katledildi, hristiyanlar değil, o olayı avrupada yaşanan bir vahşet açısından oraya koymuştum) sen de demişsin zaten (bu arada cevabım sırf sana karşı değil yanlış anlama axedice) "11 eylül le bu bağlamda sadece bu saldırıyı düzenleyen terör örgütü dalga geçebilir" diye. bende şunu söylüyorum, Irağın bombalanmasıyla bu bağlamda ancak abd dalga geçebilir. "Orda dalga geçilen caminin bombalanması, içindeki masumların ölmesi değil ki. Dalga geçilen unsur vahşet değil vahşete karşı olan tepkisizlik." demişsin axedice. nerden bilyorsun? dizide o şekilde olduğuna dair yazılı bir açıklama mı var? sen ordaki olayı o şekilde yorumlayabilirsin, ben de şu şekilde yorumluyorum, ortada bir caminin bombalanması vardır, bi o olay başka bir açıdan alınarak geyiğe malzeme çıkarılmıştır. o çizgi dizinin insanları güldürmeyi amaçlaması ve bu şekilde eleştirmeye çalışması, onu izleyenlerin güldüğü, eğlendiği gerçeğini değiştirmez. madem ille de eleştirmek istiyorlar, yapsınlar o pilotu suçlayan bir film, ezsinler o pilotu (vietnam olayında bu yapıldı biraz, kaldı ki orada bile durum farklı, belki başka zaman tartışırız) o zaman anlarım. bi de demişsiniz, isa ile de dalge geçiyorlar diye, olabilir. ben açıkcası herhangi bir dinle dalga geçilmesini istemem. ama isa ile dalga geçmek farklı, hristiyanların ve ya müslümanların bombalanmasıyla dalga geçmek farklı. isa ile dalga geçmek, onlara koymuyor çünkü 2000 küsür yıl önce yaşanmış bir olay, bugüne birebir bir duygu birikimi taşımışlığı yok. şu açıdan söylüyorum, 11 eylül olayında abd'de bir sürü insan öldü ve hala oradaki insanlar bunun acısını çekiyor, o olay (uçağın çarpma olayı, afganistanın bombalanması değil) hakkında geyik yapamazlar. ama Irağın bombalanmasında da bir sürü insan öldü, oradaki insanlar da bunun acısını hala çekiyor, peki ne hakla o konu hakkında geyik yapabiliyorlar? ben bunu soruyorum[hline]Her şey düşündüğün gibidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar