Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

simpsons ve küstahlıkları

behran

Öne çıkan mesajlar

pazar yani bu yazıyı yazdğım sırada oynuyan bölümde
lisa uçak fuarına gelicek bi pilotu "o çok büyük biri körfez savaşında tam 70 cami yıktı" dedi gülerek
hemen kapadım tv yi...
bu kadar olmaz. yuh diyorum ve o diziyi protesto ediyorum izlemicem bi daha[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

e klasik sp simsıns tribi işte
böyle şeylere alıştık biz
hep yapıyolar bunu
sallamicaksin[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun?
Sosyal ağlarda paylaş

9 yıllık bir diziye esprisi yüzünden küstah diyoresan araştırmadan laf atan bir kişi olduğuna kanaat getiririm direk.
Simsons da, South Park da dünyadaki her şeyle dalga geçilir, fizban ın dediği ginbi hicve alınır herşey. Nasıl oluyor da satirik şiirler varsa, bu çizgi dizilerde onların eleştirme yollarıdır. Ve ordaki espride kesinlikle Türkler ile ya da İslam ile bir dalga geçme yoktu, her iki taraf da eleştiriliyordu. Ve dizinin çoğunluğunda tüm dünyayı eleştiriyorlar.

Biraz araştırıp suçla bir dahakine[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 16 Mart 2003 19:46 tarihinde demiş ki:
bu dizi cahil cuheyla icin deil diyoruz anlatamiyoruz ki...

gidin televole izleyin,ne biliyim biri bize dosuyor u izleyin..
öeahh sende uçup kişisel hakaret boyutuna getirme
kimse hiçbirşeyi anlamak zorunda değil[hline]Koala ayı değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçende bbc izliyorum Türkiyeyle ilgili bir haber vardı alakasız ama meclis falan görüntülerde ne kadar kavuklu cübbeli tip varsa çekmişler. Yok bi çocuk 10 yaşında el arabası çekiyor kavuklu cübbeli etraftan geçenler çarşaflı yok yani utandığımdan değil ama bazı insanlar türkiye hakkında yanlış imaj sahibi oluyorlar.TV5 [fransız kanalı] 'nda da bir belgesel izledim. İstanbulda ne kadar gökdelen ne kadar güzel sahne varsa çekmiş mesela.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...
Sosyal ağlarda paylaş

hadi canım türkün dostu türktür gibi bi yaklasımda sacma yani.. en yagli kazığı gene kendi halkımızdan yemiozmu pehh dostlukmush.. türkün dostu türkü acarsak icinde türk kelimesi gecen hich bi ülke bizimle dost diil yane işlerine gelince dostlar belki yardım gerekince dostlar ama geri kalanında bilmiom.. en azından hükümet bazında diiller halk olarak bisi diemicem görmedim bilmiom işin komigi kıbrısta bile turk dusmanligi var diodu 4-5 ogrenci arkadasim bu cok komik vede dusundurucu geliodu.. baslari sıkısınca türkiye iyidir kraldır ama rahatlarken türkiyede kim canım olmuomu? en azından ben böle biliom[hline]".. And The Tides Of Darkness Swept Over The World.."

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 16 Mart 2003 19:54 tarihinde demiş ki:
abi adam cami yıkılma esprisi war die izlemicem dio ya...
kilise olsaydı böle bişi yapıcaını sanmıorum.
müslümanım bu arada.
ama ne alaka. gönderme olduunu anlaman lazımdı.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

ya kiliseyle ilgim yok.beni ilgilnedirmez kiliseyle söyledikleri çünkü o onun dini......
ne göndermesi ya neye gönderme yapıyo ya?[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 16 Mart 2003 19:47 tarihinde demiş ki:
9 yıllık bir diziye esprisi yüzünden küstah diyoresan araştırmadan laf atan bir kişi olduğuna kanaat getiririm direk.
Simsons da, South Park da dünyadaki her şeyle dalga geçilir, fizban ın dediği ginbi hicve alınır herşey. Nasıl oluyor da satirik şiirler varsa, bu çizgi dizilerde onların eleştirme yollarıdır. Ve ordaki espride kesinlikle Türkler ile ya da İslam ile bir dalga geçme yoktu, her iki taraf da eleştiriliyordu. Ve dizinin çoğunluğunda tüm dünyayı eleştiriyorlar.

Biraz araştırıp suçla bir dahakine[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

ya adam cami yıktı diyo cami neyin simgesi?
nedn fabrika demiyoda cami diyor? başka laf desin....[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

merak etme senin dinine laf etmiolar
Sen yani söz konusu olan burda
sana kim karışabilir
sen müslümansın
kralsın büyüksün ws...
gönderme orda zaten bize diil o gereksizliği yapanlara hala anlamamakta direniosun.
koru dinini sana düştü sanki. deiştir kanalı beğenmediysen uzatma burda da.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Sosyal ağlarda paylaş

cami diyor çünkü fabrika dese anlamsız olacaktı
savaşta fabrika yıkarsan üretim durur veya radar istasyonunu uçurursun uçak sokarsın vs.. ama camii yıkarsan eline birşey geçmez saçma ve insanlık dışı olur
ona değinmiş[hline]All of my life seems wasted
So much is lost
So much disharmony
No voice of sympathy
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burada senin kutsal gördüğün şeyi yıkınca tü kaka oluyorda başkasının kutsal şeyini yıkınca normal mi oluyor. Cıh cıh cıhhh....

Hayatta hiç bir konu espiri yapılamayacak kadar ciddi değildir. Önemli olan o espirinin nerede, ne zaman ve ne şekilde yapıldığıdır. Ha biz hazımsız bir ülkeyiz, yapılan hiç bir espiriyi kaldırma yetisine haiz değiliz o ayrı konu. Bir işkence filmi olur hemen ayaklanırız, Türk polisi bunu yapmaz diye. Bir filmde bir hemşire yanlışlık yapar hemşireler ayaklanır bizde böyle hemşire olmaz diye. İşte bunun en güzel örneklerinden biriside burada.

Bu arada unutmadan söyliyim o % meselesi mahkeme kararıyla sabittir. Adamcağız yalvardı zamanında beni lütfen dava etmeyin, kaybedeceksiniz ve bu mahkeme kararıyla onanacak diye ama laf dinletememişti rahmetli.

said:
Apache, 16 Mart 2003 22:12 tarihinde demiş ki:
Her ne kadar gönderme olsada bende rahatsız oldum.Hicavdır,zarttır,zurttur banane kardeşim gitsin 70 tane buda heykeli yıksın,esprisi yapılamayacak kadar hassas bir konu bence.Zaten kabullendikten bir süre sonra bu espriler iyice artar,yozlaşma başlar.
[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Sosyal ağlarda paylaş

simpson ve sp özellikle amerikan kültürü (tabi varsa cidden bir kültürleri :)) eleştiren yerden yere vuran deyim yerindeyse çok taşaklı diziler

dünyadaki herşeyi eleştiriyorlar birçok kişide izliyor mesela bir bölümde amerikan kurtuluş savaşıyla öyle dalga geçiyorlardıki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...