Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atam Seni Çok Özledik...

Fistan

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
sadece benim yapmamla bitse olay keşke ama öyle olmuyor maalesef.

said:
Benim naciz bedenim elbet birgün toprak olacaktır, fakat TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır!

cumhuriyetin ilelebet ayakta kalması onu geliştirmek, ilerletmek ve kalkandırmak ile mümkünse ancak, ilerici, çağdaş ve açık fikirli yaklaşmalıyız önümüzdeki sorunlara. atamızın gölgesinde kalmakla yetinmemeliyiz ama nedense bunu övünç kaynağı olarak görüyoruz öteden beri. onun fikirleri ve düşünceleri onun vardığı noktaya ulaşmamızı ve ötesine geçmemizi sağlayacaktır.

genelleme yapmayi seviyorsun,ama yanılıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ü özleyen adam liberalizm ayağına ülkenin ona buna peşkeş çekilmesine sessiz kalmaz , din sömürüsüne eyvallah demez, ülkenin ortaçağa doğru sürüklenmesini pencereden yağmuru izler gibi izlemez....

Toplum olarak Atatürk'ü pek özlediğimizi zannetmiyorum ben genelleme yapınca.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün rozetini taşımak Atatürk'ü anlamak veya onun yolunda doğru bir şekilde gitmeyi otomatik olarak tabii ki sağlamaz. Ancak bunun doğrudan onu anlamaya yol açmayacağı gibi kimi liberalizmi Kemalizme sövmek sayanların düşündüğü gibi onu anlamamak anlamına da gelmez. Mustafa Kemal rozeti takan onu anlamıyordur gibi sığ bir düşünce ile nasıl tartışılır anlayamıyorum, belki benim anlama eksikliğimden kaynaklanıyordur.

Bu forumda Cumhuriyetin içini oymayı kendisine görev bilmiş kimi zatlar var; forgiver, sam, joker, huun, horace gibi. Ancak bu zatlar arasında saygı duyduğum bir tek horace var zira sadece o bu işi başka maskeler arkasına sığınarak yapmaya kalmıyor, açık açık konuşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam'in ilk mesajında yazdıklarının aynısını Ahmet Necdet Sezer'in ağzından duysaydınız "vay beee ne güzel konuştu Atatürk'ten sonraki en iyi cumhurbaşkanı breh breh" diyecektiniz.

Edit:Ha o adamda böyle birşey demez anca köşkünde oturur yakasına takar bir rozet "keşke hala yaşıyor olsaydı" der.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
cumhuriyetin ilelebet ayakta kalması onu geliştirmek, ilerletmek ve kalkandırmak ile mümkünse ancak, ilerici, çağdaş ve açık fikirli yaklaşmalıyız önümüzdeki sorunlara.

Valla Sam şu kavramları kullanıpta, bu kavramlara tam tezat olarak ülkeyi yöneten hükümeti savunduğun için postlarına objektif yaklaşamıyorum..

Üstelik Atatürk'ün gölgesinde kalmak ne demek? Ben Atatürk'ü hem insani yönüyle hem de ideolojik yönüyle seviyorum.. Ülkenin heryerinde Atatürk'ün resimleri ve heykelleri olması, her fırsatta Atatürk'ün anılması gölgesinde kalmak değildir ki? Kemalizmi sıkı sıkıya takip etmek gericilik değildir ki? Atatürk kendisi dogmalara karşıdır zaten Kemalizmin de özü budur.. Bilim ve gelişmelerin eşliğinde kendini geliştirmek.. Böyle bir düşünce biçimine bağlı kalmak nasıl gericilik olabilir ki?

Ben Atatürk'ün her fırsatta hatırlatılması taraftarıyım çünkü mevcut hükümet ve dinci tarikatçı tayfa onu unutturmak için her türlü şeyi yapıyor.. Atatürk'ün unutturlması demek; bilim ve mantığa dayanan aydın laik TC'nin yıkılması demektir.. Atatürk bizim için aydınlık Türkiye Cumhuriyetinin kendisidir, onlar için ise "Beton Mustafa" dır.. Aradaki fark bu..

İşte bu yüzden rahatsız oluyor AB heryerdeki Atatürk resimlerinden.. Bu yüzden yok militarizm yok cart curt diye bok atıyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

ExaltedAngel said:
Ekmek soyratı kimmiş bi aynaya bak görcen

"aynaya bak görcen" gibi bir laftan zaten bu arkadaşın beyin gelişimini tamamlamamış, max 15 yaşında bir velet olduğunu anlıyoruz.. Bu yaşlarda olur çıkıntılık hevesleri sorun değil..

Ciddiye almaya değmez
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
ExaltedAngel said:
Ekmek soyratı kimmiş bi aynaya bak görcen

"aynaya bak görcen" gibi bir laftan zaten bu arkadaşın beyin gelişimini tamamlamamış, max 15 yaşında bir velet olduğunu anlıyoruz.. Bu yaşlarda olur çıkıntılık hevesleri sorun değil..

Ciddiye almaya değmez

Bekleriz çay içmeye 15 mi değil mi gözünle görüsün,
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde senin hakkında var..Çay içelimmi çay ısmarlıyım bu sırada dile getiririm...
Getiririm arkadaşım..Atatürke karşı falan değilim,ama ölmeseydi cart curt boş konuşmalar bunlar..Atatürk sayesinde rahat yaşamıyoruz Atatürk VE TÜRK HALKI sayesinde yaşıyoruz herkez bunu gözardı edip atatürkü putlaştırıyor.Kızgınlığım buna,bide kendini bişi sanan pati tayfasına
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gibi söylersen bunu, herkes dinler, karşı fikirlilerle tartışırsın yeri gelir.

Kalkıp böylesine hassas bir konuda "Put diyorum" diye ortaya iki kelime atıp sonra da eleştirenlere ilkokul ağzıyla çıkışırsan tepki görürsün tabii. Kalkmış klavye delikanlılığı yapıyorsun "Çay içmeye beklerim" diye.

Ha son olarak da, pati tayfasına kıl oluyorsan tutan yok seni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...