Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürdistan (ÖNEMLİ)

Cinruhi

Öne çıkan mesajlar

yani oynanan oyun o kadar açık ki göremeyenlere şaşırıyorum...Amerikanın böl yönet politikası bu kadar basit.Allah için sen süper güç olsan karşında söz söyleyebilecek güçlü ülkeler mi istersin birbirine düşmüş parça parça olmuş bisürü devlet mi istersin hangisine söz geçirmek daha kolay olur? Ben amerikayı tamamen haklı buluyorum dünyanın kanunu bu büyük balık küçük balığı yutar amerika yapmasa bi başka süper güç olacak o yapcak yani kaçarı yok burda bizim yapmamız gereken akıllı olup güç dengelerini iyi görmek ve ikili oynayıp kendimize maksimum çıkarı sağlamak.Yoksa EMPERYALİSTLER KATİL RİCE DEFOL larla biyere varamayız.
Sosyal ağlarda paylaş

kurdistan diye bir yer yok , neden yazıyorsunuz hala anlamıyorum.
Zaten bu sözde kurdistan devleti ni tv programlarında soru , her yerde kurdistan yaza yaza insanların bilinçaltına sokmayı başardılar.
Sizde onlara yardım edip açmayın böyle konular , o sözde devleti de ağzınıza almayın.
algıyı değiştiriyorlar farkında değil insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu cevap aldığın custhelp.com bir nevi danışmanlık hizmeti sunan bir servis/şirket/site.

hükümet için çalıştığı alanlar olabilir. muhtemelen senin gibi bilgi isteyen çok fazla kişi vardır ve belkide bu yüzden hükümet bu tip işler için bu firmayı/servisi kiralamıştır.

gönderdiğin mail'i kontrol edip adresi falan doğrula bi istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Lütfen Kürdistan lafını bu kadar basite indirgemeyin arkadaşlar. Yok o coğrafi bölgeye verilen admış , yok dopu Türkistan ile aynı şeymiş. Fesfese bunlar ,O zaman ülkenin kuzeyinin bir bölgesine "Lazistan" diğer bölgesine "romanistan" filan diyelim.. saçmamısınz?

+1
hakkaten bu nedir ya yok bolgeye denirmis, yok buymus suymus. Turkiye Turkiye'dir. Irak Irak'tir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca o insanlar sanıyormuki İran topraklarını o dağdaki salaklara verceklerini.
Hadi Türkiye zaten şehitlere karşın hala birşey yapmıyor.
Yiyorsa gitsinler İran'a dokunsunlar Cumhurbaşkanı bakalım napıyor onları.
Bak demedi demeyin Nükleer falan atar mazallah sağı solu belli olmaz.
Şakayı bir yana atalım İran direk kül eder PKK yı.
Sosyal ağlarda paylaş

kitana uyuyo musun sen...Biz nasıl pkk ile mücadele ediyorsak iran da pjak ile mücadele ediyor iranın kürdistan bölgesinde pjakla savaşıyor sürekli kandil dağını bombalıyor.İranı fazla büyütme gözünde.
Sosyal ağlarda paylaş

Küçük çaplı yaptığı saldırılardan bahsetmiyorum açıkçası.
Ona bakarsan bizde mücadele verip bombalıyoruz pkk yuvalarını ; ama sonuçta büyük bir operasyon yok ortada.
Nereden gördün ard ardına 12 ve 13 şehit verdiğini İran'ın?
İran'ı nasıl büyütmeyeyim gözümde ya.
Herifler dk da 11bin nükleer başlıklı füze atma teknolojisine sahip bir ülke.
Bence sen küçümseme İran'ı.
O kadar konuşuyorlar İran'a gireceğiz gireceğiz diye , götleri yermi sanıyorsun oraya izinsiz girmeye?
Sosyal ağlarda paylaş

20 Ağustos 2007
İran ve PJAK arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İran, geçtiğimiz cumartesi günü çatışma bölgesinde bir helikopterini ve 6 askerini kaybetti, helikopterin kötü hava şartlarından dolayı düştüğünü savunuyor.(üstteki linkdeki haberden alıntı)
http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&haberID=385259

26 Ağustos 2007
Kuzey Irak sınır hattını 15 Ağustos’tan bu yana bombalayan ve geçtiğimiz günlerde sınır ötesi operasyon başlatan İran’ın, 60 kayıp verdiği iddia edildi.
http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=13719

06 Ağustos 2007
TAHRAN
İran'ın Irak sınırında PKK'nın uzantısı PJAK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 asker öldürüldü, 2 terörist de ölü ele geçirildi. Kamyaran-Revanser bölgesinde,arazi taraması yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Bölgede operasyonların sürdüğü belirtiliyor.
http://www.yenisafak.com.tr/dunya/?t=06.09.2007&c=4&i=66768

19 Ağustos 2007
Haberde uzun süredir bölgede PJAK ile İran ordusu arasında çatışma yaşandığı belirtilerek İran ordusunun dün girdiği çatışmalarda 40 kayıp verdiği iddia edildi.
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=272104

daha lazım mı ?? Türkiyeyi küçümseyip iranı yüceltmek de yeni moda oldu hayırlısı...
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'yi küçültmek mi?
Türkiye'yi küçülttüğüm yok , Türkiye sadece somut adımlarını borçlarından dolayı atamadığı açık.
Bunu söylemem Türkiye'yi küçültmek değil.
İran'ı övüyorum diye de Türkiye'yi küçülttüğümü düşünüyorsan o sana kalmış.
Verdiğin haberlerin çoğu idda ayrıca.
6 asker fırtına sonucu , diğerleri idda.
7 asker kesin olarak verilmiş.
Ve askerlerde şehit olduysa OPERASYON süreci içinde şehit olmuş.
Herhangi bir pusuda değil.
Ayrıca cnn linkinde İran operasyonundan Irak rahatsız ama İran iplemiyor.Bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

mail fake bence. kim ne derse desin. ama zortistan şeklindeki söylemleri yapanların da kafalaırna sıkmak istemiomuyum, off of hem de nasıl istiorum.. (not: zortistan dedim çünkü kelimeyi asıl söylendiği gibi söyleyip, dilde ve akılda alışkanlık yapmasını istemiorum - not2: o toprakları almayı rüyalarında bile görseler, rüyalarına girip o rüyayı onlara kabus ederiz, o kabusta kafalarına sıkarız gene de vermeyiz o toprakları >:D< )
Sosyal ağlarda paylaş

bence doğru. ben de doğru olduğunu düşündüğüm için koydum zaten. kuzey ırakta bir kürt devleti var artık. kürdistan diye kastedilen bölge burayı da içine alıyor. ama iran ve türkiye topraklarında yer alan kısımlar, o devlete ait değil zaten. bu kısımlar yalnızca kürtlerin yaşadığı yerleri gösteriyor. ayrımı iyi yapalım, ırakta kurulan devletin adı "kürdistan" değil. Kuzey Irak bölgesel yönetimi.
Sosyal ağlarda paylaş

hakkaten adam ezmiş işte direkt googled diye. kürdistan hep vardı arkadaşlar her laftan gaza gelmeyelim boka püsüre tam gaz dalıyoruz düzgün meselelere enerji kalmıyo. kürdistan coğrafi bi bölge adı. aynı şekilde lazistan var mesela. ama lazlar hakkaten bizim coğrafyanın gördüğü en süper ırklardan biri olduğu için bişi demiyolar artık(ehehe fıkradaki adamlar aynı yaaa diyen tayfaya da ayrıca kafam girsin). lazlara lazistan kurucaz diye kimse gaz vermedi mi bilmiyorum, ki kürtlere verilmiştir bu gaz, hala bunun mücadelesini verenbiliyolar işte böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...