MuDo Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Benim sorunum sondan 4. satırda sorulan "devam etmek istiyor musunuz" sorusuna "h" komutunu tuşladığımda "çıkmak istediğinizden emin misiniz? (e/h)" diye bir soru soracak... while do döngüsü içerisinde bir türlü bunu beceremedim bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum... uses crt; var a,b,top:integer; c:char; begin textbackground(lightblue); clrscr; textcolor(white); c:='e'; writeln (' Musa Mehmet GÜRBÜZ ATL/11-B - 59'); writeln; writeln; writeln (' -----------------------'); writeln (' while_do dongüsü'); writeln (' -----------------------'); writeln; while c='e' do begin writeln('lütfen birinci sayıyı giriniz:'); readln(a); writeln('lütfen ikinci sayıyı giriniz:'); readln(b); top:=a+b; writeln('iki sayının toplamı: ',top,' dur'); writeln; write('devam etmek istiyormusunuz (e/h):'); readln (c); end; end Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 pascal bilmiyorum, syntax hatalı olabilir ama diyeceğim şudur.. "while" statement'ından çıkmak için "break" kullanırsın. şimdi baktım, pascal için de geçerliymiş. tabii önce bir if statement gerekiyor.. while c='e' do begin writeln('lütfen birinci sayıyı giriniz:'); readln(a); writeln('lütfen ikinci sayıyı giriniz:'); readln(b); top:=a+b; writeln('iki sayının toplamı: ',top,' dur'); writeln; write('devam etmek istiyormusunuz (e/h):'); readln (c); if c='h' then begin writeln('cikmak istediginizden emin misiniz? (e/h):'); readln (c); if c='h' then break; end end; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_AvengeR_ Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 MuDo said: Benim sorunum sondan 4. satırda sorulan "devam etmek istiyor musunuz" sorusuna "h" komutunu tuşladığımda "çıkmak istediğinizden emin misiniz? (e/h)" diye bir soru soracak... while do döngüsü içerisinde bir türlü bunu beceremedim bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum... uses crt; var a,b,top:integer; c:char; begin textbackground(lightblue); clrscr; textcolor(white); c:='e'; writeln (' Musa Mehmet GÜRBÜZ ATL/11-B - 59'); writeln; writeln; writeln (' -----------------------'); writeln (' while_do dongüsü'); writeln (' -----------------------'); writeln; while c='e' do begin writeln('lütfen birinci sayıyı giriniz:'); readln(a); writeln('lütfen ikinci sayıyı giriniz:'); readln(b); top:=a+b; writeln('iki sayının toplamı: ',top,' dur'); writeln; write('devam etmek istiyormusunuz (e/h):'); readln (c); end; end if c='h' then writeln('çıkmak istediginizden emin misiniz? e/h'); readln(z) if z='e' then exit; end; end. sanırm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuwanda Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 konuyu baltalamak gibi olmasın da javadan snra pek bi abuk gorundu bu pascal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Yardımız için çok teşekkür ediyorum fakat bu kodlarda işe yaramadı... 1. kodu denediğimde 'e' komutu veriyorum çok güzel programdan çıkıyor fakat 'h' komutu verdğimde programa dönmesi gerekirken aynı şekilde çıkıyor.. 2. kodda da aynı sorun geçerli... Tıkla said: Ractamainus Üye yeni § 04 Nov 2007, 21:44 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ] -------------------------------------------------------------------------------- pascal bilmiyorum, syntax hatalı olabilir ama diyeceğim şudur.. "while" statement'ından çıkmak için "break" kullanırsın. şimdi baktım, pascal için de geçerliymiş. tabii önce bir if statement gerekiyor.. while c='e' do begin writeln('lütfen birinci sayıyı giriniz:'); readln(a); writeln('lütfen ikinci sayıyı giriniz:'); readln(b); top:=a+b; writeln('iki sayının toplamı: ',top,' dur'); writeln; write('devam etmek istiyormusunuz (e/h):'); readln (c); if c='h' then begin writeln('cikmak istediginizden emin misiniz? (e/h):'); readln (c); if c='h' then break; end end; -------------------------------------------------------------------------------- Edep Ya Hu _AvengeR_ Üye yeni § 04 Nov 2007, 21:49 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ] -------------------------------------------------------------------------------- Alıntı: MuDo Benim sorunum sondan 4. satırda sorulan "devam etmek istiyor musunuz" sorusuna "h" komutunu tuşladığımda "çıkmak istediğinizden emin misiniz? (e/h)" diye bir soru soracak... while do döngüsü içerisinde bir türlü bunu beceremedim bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum... uses crt; var a,b,top:integer; c:char; begin textbackground(lightblue); clrscr; textcolor(white); c:='e'; writeln (' Musa Mehmet GÜRBÜZ ATL/11-B - 59'); writeln; writeln; writeln (' -----------------------'); writeln (' while_do dongüsü'); writeln (' -----------------------'); writeln; while c='e' do begin writeln('lütfen birinci sayıyı giriniz:'); readln(a); writeln('lütfen ikinci sayıyı giriniz:'); readln(b); top:=a+b; writeln('iki sayının toplamı: ',top,' dur'); writeln; write('devam etmek istiyormusunuz (e/h):'); readln (c); end; end if c='h' then writeln('çıkmak istediginizden emin misiniz? e/h'); readln(z) if z='e' then exit; end; end. sanırm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_AvengeR_ Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 spo uses crt; var a,b,top:integer; c,sc:char; label don; begin don: clrscr; c:='e'; while c='e' do begin write('1.say ');readln(a); write('2. say '); readln(b); top:=a+b; write('toplam ',top); writeln; write('devam ?e-h '); readln(c); if c='e' then goto don else write('emin ? e- h '); readln(sc); if sc='h' then goto don else if sc='e' then exit; end; end. istedigin oldu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Tamam hallettim bu yardımınız sayesinde çok teşekkür ediyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar