Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düetlerde bi büyü var ?

tellos

Öne çıkan mesajlar

Şimdi dinliyordum Özge Fışkın mı ne adını bile tam bilmediğim bi kadın ile Levent Yüksel'in 'unutulurmuş' diye bi parçası var beni benden aldı dinledim sabahtan beri. Tarzı, yorumlanması, dili, dönemi, ne olursa olsun hiç kötü düete rastlamadım açıkcası müzikten fazla anlamam zaten bu düetlerde bişe var soundlarmı çok güçlü, sesmi daha güzel çıkıyo hep güzel şarkılar. Ayrı tarzdan hiç uyuşmayan insanların düetleti bile güzel, Thom Yorke-Bjork den tut Müslüm Gürses-Sezen Aksu ya Sting-Craig David den ne biliyim Janset-Ragıb Savaş a kadar bilindik şarkıları yorumlamarı olsun hatta kendileri şarkıcı olmasa bile güzel.
1. nedir düetleti bu kadar güzel kılan cidden fikir?
2. eski olsun yeni olsun, yerli yabancı, tarzı türü zartı zurtu onemli deil begendiginiz düetler varsa yazın lütfen, açıldımı konu arattım muzik bölümünde ama bulamadım
yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

düetler dogru sesler bir araya geldiginde bi şolen havasi estirebiliyorlar benim fikrimce. gercekten o uyum yakalandiginda harika oluyor. bu uyum da her tasin altina baktiginda cikmadigi icin, benim fazla "şu guzeldir" diyebilecegim bişey gelmedi aklima hemen.
hmm düşüneyim
kötü düetleri sayabilirim sanirim
mesela sertap ricky düeti.
aman tanrims, bence bi rezaletti.
ya da popcu tas ablalarin kara kara cocuklarla yaptiklarina da deniyor biliyorsun ki o da rezalet.
sadece insan sesi olarak düşünmemek lazim, enstumanlarin düetleri de aslinda cok dinlenesi oluyor bence.
en son aklima gelen misirli ahmetle, hüsnü şenlendiricinin atvde yaptiklari düet. bence dinlenesiydi ayri ayri iki alete de bayilmasam da adamlar yapmis dedim. biraz daha düşünüp güzel bi düet bulup yazicam topice tekrar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ronan Keating / Leeann Rimes - Last Thing On My Mind
Ronan Keating / Cat Stevens - Father and Son
Bon Jovi / Sugarland - Who Says You Cant Go Home
Bon Jovi / Leeann Rimes - Stranger
Celine Dion / Barbara Streisand - Tell Him
Mad Season ( Layne Staley / Mark Lanegan) - Long Gone Day
Pearl Jam / Alice in Chains - Alone

Aklıma bu kadar geldi şimdilik :/ Çok küsel hepsi ama
Sosyal ağlarda paylaş

Düet literatüründe yerini alan bir diğer düet ; Serge Gainsbourg ve Brigitte Bardot.. Parçanın adı ; Je t'aime moi non plus.. Aynı amca yani Serge Gainsbourg aynı parçayı Jane Birkin ile de seslendirmiştir. Brian Molko da bu parçayı Asia Argento ile seslendirmiştir, onlarınkinde ise farklı olan kadının sözlerini Brian Molko erkeğinkileri ise Asia Argento söylemiştir!8-) Ayrıca bu parçayla aynı adı taşıyan film çekilmiştir.. Hatta ve hatta İngiliz reggae ve ska sanatçısı olan Judge Dread bile seslendirmiştir(tabi oldukça tii'ye alaraktan)..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...