Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wireless modemin kafasına göre bağlantıyı kesmesi

Fly

Öne çıkan mesajlar

internet bölümünde wireless şifre gibisinden bir topikte şifre değişiyor hede hödö diyordu , deneyeyim dedim ama olmuyor.

başlıkta dediğim gibi, durduk yere bağlantıyı kesiyor. mesela download sürerken tak diye yavaşlıyor (duruyor) , kesiliyor ve ben yine bağlan diyince 1-2 sn içinde yeniden bağlanıyor.

bilgisayarda mı modemde mi var bu sorun bilemiyorum da sinir etti beni. oyun indirsin dersim bitince oynarım dedim, daha iki saat olmadı 12 defa disconnect-connect yaptım, ders yalan oldu. problem ne olabilir ?
Sosyal ağlarda paylaş

ip ayarları yok sanırım , sadece yerel ip ayarı var onu da bıraktım kurulumdaki gibi

DHCP Ayarları:

DHCP Sunucuyu aktive et

Başlangıç IP Adresi: 192.168.2.2
Son IP Adresi: 192.168.2.254
Kira süresi: 3600 Seconds

kendi yerel ip'im 2.3 te sabit.

wpa2-psk
Sosyal ağlarda paylaş

IP ayarlarında bi sorun yoktur muhtemelen. wpa2-psk yine wpa-psk kullanmayı dene bir istersen. Yeni bir protokol olduğu için bazı adaptörlerde uyumsuzluk olabiliyor.

Edit: O son eklediğin satır önemli. Statik IP verdiğin zaman DHCP ile çakışmalar olabiliyor. Özellikle birden fazla bilgisayar varsa kafayı yiyebiliyor alet. En sağlam çözüm DHCP'yi kapatman yada bilgisayarını static ip'den çıkart, DHCP ile otomatik olarak alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle olunca da port mort mevzusu oluyor, deniyim yine de. bunu yazana kadar 3-4 defa daha kesildi :

yalınz kesintiden önce sadece internet gitti gözüküyor, disconnect yapmasam bilgisayar kendini bir 30 saniye - 1 dakika daha ağ içinde görüyor. normal mi anormal mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de benzeri oluyordu. DHCP açıktı ve statik ip atamıştım bilgisayara. Bağlantım kesildiğinde o anki TCP bağlıntım kesilmiyordu, onun dışında her şey gidiyordu.

Mesela diyelim wow oynuyorum. Bağlantım kesiliyordu ama wow'a devam edebiliyordum. O sırada wow dışında hiç bir şey açamıyordum. Wow'dan çıkarsam ona da giremiyordum bir daha. Sonra bir süre sonra tekrar geliyordu. DHCP kapattım sorun kalmadı.

Dinamik ip ile port sorunu olabilir evet. O yüzden dinamik ip yapmak yerine statik yap, DHCP kapat.

DHCP dediğin sadece bilgisayarların ip'leri otomatik almasını sağlıyor. Onu kaparsan TCP/IP ayarlarından her bilgisayara IP'sini elle girmen lazım. Ama bilgisayarına girmişsin zaten, nasıl olduğunu biliyorsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

sağol çözülüyor gibi valla da

az önce oyundaydım , telekom beni kesmiş yine "şifren yanlış hede hödö" diye. cidden şüphelenmeye başladım "bu herif çok sömürdü, kes azcık şunun internetini laaa" diye çalıştıklarından. 2 haftadır kesiliyor böyle böyle diye , şifre mifre herşey doğru bir daha bağlan diyorum modeme düzeliyor.

hayır arayıp desem sayfa çıkıyor diye adam bana modeminiz fişe takılı mı diyecek, daha trajikomik olacak :
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...