Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

BoDrUmLu

Öne çıkan mesajlar

said:
Dur iletisi 0x00000050 Açıklayıcı metin: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Genel neden: İstenen veriler bellekte bulunamadı. Buna bir yazıcı sürücüsü veya uzaktan erişim sürücüsü neden olmuş olabilir.
Çözüm:
1.
Online Crash Analysis (Çevrimiçi Kilitlenme Çözümlemesi) aracını kullanın. Microsoft’a rapor göndermek ve Microsoft Passport bilgilerinizi kullanarak, gönderdiğiniz raporların durumunu izlemek için bu aracı kullanabilirsiniz. Çevrimiçi Kilitlenme Çözümleme Web sitesine, Hata Raporlama sitesini veya Web tarayıcınızı kullanarak erişebilirsiniz. Hata Raporlama hizmeti etkin olduğunda, işletim sistemi bileşenleri ve uygulamalarından kaynaklanan çekirdek ve kullanıcı modu hataları için sisteminizi izler. Çekirdek modu raporlamayla, Durduran hataya yol açan sorun veya durum hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
2.
Sürücünün önceki sürümüne geri dönmek için Aygıt Yöneticisi'ni kullanın.
3.
Yeni yüklenmiş sürücüleri devre dışı bırakın.
4.
Bilgisayar normal şekilde başlatılamıyorsa, Bilinen Son İyi Yapılandırma’yı kullanın veya Güvenli Mod’da başlatmayı deneyin ve sonra yeni eklenmiş olan programları veya sürücüleri kaldırın veya devre dışı bırakın.
Önemli
•Bilinen Son İyi Yapılandırma’yı kullandığınızda, en son başarılı başlangıçtan sonra sistem ayarlarında yapılan değişiklikler kaybolur.

bunu buldum bi yerden
sonra ram uyumsuzluğu olabilir. power saplay yetmediğinden olur.
harddisk patlamış olabilir bu olabilir.
ekran kartı sürücüsünden olabilir. güvenli mode da açıp ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar son sürücüleri yükle bi.
yani donanımsal bi arıza var kesinlikle
Sosyal ağlarda paylaş

Bodrumlu, valla çok feci bir problem. Benim eski bilgisayarım da vardı yeni nvidia driverını yükledikten sonra ortaya çıktı. İnternette bir sürü çözümü var ama bana hiçbirisi işe yaramadı. Anca başka bir ekran kartı takınca çalıştı(AGP4x bu kart). Daha önce de bu sorunla karşılaşmıştım ama taşınınca anlamadığım bir şekilde düzeldi.

Edit: nv4_dsp.dll hatasıyla beraber alıyodum ben bunu yani benimki kesin driverlardandı ama silmeme rağmen düzelmiyordu. Page fault in non paged area yı harddiskte bir sorundan da almış olabilirdim malum pek iyi kullanmadım kendilerini :d. google a direk page fault in non paged area veya sayı dizisini yazarak aratırsan bir sürü site bulucan :D.
Sosyal ağlarda paylaş

Oper, format atarken mavi ekranı veriyor onun için atamıyosun formatı :). Yani en azından bendeki böyleydi. En iyisi başka ekran kartıyla denemek sonra da başka bir hdd ile. Sorun ikisinde de değilse ramlerdedir.
Bir de bu sorun bir anda mı ortaya çıktı? Önceden ekran kararıyor muydu böyle aniden makine restart atıyor muydu kendi kendine?
Sosyal ağlarda paylaş

format atarken mavi ekran olayını ilk defa duydum ::o
zaten ekran mavi değil mi formatta :D
şaka bi yana, gg olmuş alet ya. bende de değişik bi sorun var, çözmeye çalışıyorum ne zamandır ama bulamadım.. alet kitleniyo her gün ilk açılışta. ondan sonra bişe olmuyo :S
Sosyal ağlarda paylaş

yok, sorun şöyle anlatim. hergün olan bi olay bu. sabah kalkıyorum, bilgisayarı açtığımda ya boot ekranında donuyor, ya windows yüklenirken, ya da masaüstü göründükten hemen sonra. hiç bişe yapamıyorum. resetliyorum ben de aleti. elektrik bi günde 5 kez gidip gelmişti bi kere, ondan sonra oldu bu olay. ramlerde falan oc yaptım onlardan şüpheliyim az, onları eski haline getirip öyle deniycem. bazen bu donma ekranında ekrandan görüntü de gidiyor, yada ilk açılışta hdd den ses geliyo ama görüntü gelmiyo bu sefer.. çok değişik. kullandığım anakartın son biosunda, fixed olarak başlangıçta ekran kartı kaynaklı sisten donması yazmışlar ama yeniden yüklediğim halde değişmedi. şimdi bios2u resetleyip öyle yatacam. yarın nolacak bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...