SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Deliricem nolur yardım edin hiçbirşey yapamıyorum ve haftaya sınav var -.-' X + Y --> Z tepkimesine göre, 1 litrelik kapta 2 mol X, 3 mol Y ve 2 mol Z dengededir. Sabit sıacklıkta, kaptan bir miktar Y çekilip sistem dengeye ulaştığında ortamda 2,4 mol X bulunduğu saptanmıştır. Kaptan kaç mol Y çekilmiştir. (X, Y, Z gaz) cevap:1,4 Lütfen birisi çözsün şu soruyu =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 öhm =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 aylar önceki lise kimyamdan kalanla denedim olmadı sanki, yine de yazayım belki ilham verir lol : denge var diyorsun tepkimeye göre (2)/(2)(3) ten 1/3 olması lazım sabitin sanırım , 2x + y -> z falan değil çünkü, öyle olsa kare mare katacaktık. y ' den a mol çıkarttık , 3-a kaldı orada. ardından dengeye gelince bunlar x 0,4 mol artmış. DIKKAT : yanlışım varsa burada var z -> x + y diye bir olay olacağı için x'in 0,4 artması demek z'nin 0,4 azalması y'nin de 0,4 artması demek. katsayılar aynı çünkü şimdi 1/3 sabiti sıcaklık sabit olduğundan değişmeyecek : (1.6) / (2.4) (3-a+0.4) 'ten 3-a+0.4 ün 2 olması lazım. a=1,4 dersen de çıkıyor. yanlış buldum dedim yazarken doğrusunu buldum sanki :P daha bilgili biri gelene kadar idare eder sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 ama y'den a mol çıkarınca diğerlerinede a mol eklememiz gerekiyodu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 yahu ne kıl sorulardı bu denge soruları, hiç sevememiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 hayır sistemden çıkarıyorsun o a molü. Tepkime reaktiflere kayıyor ya o yüzden. Yani o a mol yok oluyor işte. Fly'in çözümü doğru sanırım :) ben 1 mol bulmuştum ama o 0.4 ü katmamıştım hesaba. Dolayısıyla 1.4 çıkıyor yine :) edit: pardon :) normaldir akşam geç saat beynim sulandı özür diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 fin değil fly ühü //_; y den tak diye a mol eksildiğini düşün, bu yüzden z den x ve y ye doğru bir tepkime olacak o eksiği gidermek için. bu yüzden a mol çektiysen diğerleri a mol artacak diye bir kural yok , denge kesri 1/3 olana kadar z azalacak x ve y artacak , x + y -> z olduğu için azalma/artma durumunnda hepsinden k birim artacak/azalacak. k 'nın da 0,4 olduğunu biliyoruz (x 0,4 mol artmış) , ordan devam ettim. kafan karıştıysa çözelim (:P) , öss ye çalışıyorsan 15 olmadı 20 sn içinde bitirebileceğin soruldardan olması lazım (dershane çok pis gaz verirdi evet) , çoooooooook daha karmaşık sorular var ilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 aşağıdayım kagıt kalem yok yukarı cıkınca yapar yarın yazarım çözümünü not:eskişehirde her seviyede kimya bölümü öğrencisinden ders verilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar