Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDD'mden gelen sesler

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

250Gb SATA2 hdd'm var samsung marka, alalı aşağı yukarı 6-7 ay oldu ve 1 ay kadar önce garip sesler çıkartmaya başladı. (sanki birbirine sürten iki metal parça varmış gibi) Ben eski HDD'mden geliyordur, bozulsa da bir sorun olmaz diye düşünüyordum, ayrıca problem de yaratmıyordu arada bir çıkan sesler haricinde. Fakat bir hafta önce bilgisayarım kilitlenmeye başladı durduk yerde. Daha sonra 250Gb'lik hdd'yi söküp çalıştırdım ve sorun kesildi. Taktığımda ise tekrar başladı ötmeye ve donmaya.

HDD değiştirilir de içindeki 200Gb civarı veriyi nasıl kurtarabilirim, içinde 2 senelik kotam ve daha fazlası yatıyor. Ayrıca derdi ne olabilir çok merak ediyorum :/
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim 2. akümdü biten bir kaç yıl sürüyor bir tanesinin bitmesi sanırım. İçindeki akü ışıldak aküleriyle aynıydı. Benimkinde + ve - uçlar lehimliydi aküye, havya vasıtasıyla hallettim işimi ilkinde (akü almaya üşendim 2.ye bitince) ama yeni UPSlerde kutup başları soketlidir büyük ihtimalle. 5 ytl civarına tahtakalede falan satılıyorlar aküler. Alıp kendin değiştirebilirsin elin tornavida tutuyorsa :P
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle, normalde BIOS 250gblik hdd'yi görmüyor, win xp üzerinden formatlayıp kullanıyordum diski. Yani windows kurulu değil ve sadece depo amaçlı. Ayrıca scandisk yapılamıyor o diske saydığm nedenlerden dolayı. Bir de acı gerçek diski takınca makine kitleniyor :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...