deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 250Gb SATA2 hdd'm var samsung marka, alalı aşağı yukarı 6-7 ay oldu ve 1 ay kadar önce garip sesler çıkartmaya başladı. (sanki birbirine sürten iki metal parça varmış gibi) Ben eski HDD'mden geliyordur, bozulsa da bir sorun olmaz diye düşünüyordum, ayrıca problem de yaratmıyordu arada bir çıkan sesler haricinde. Fakat bir hafta önce bilgisayarım kilitlenmeye başladı durduk yerde. Daha sonra 250Gb'lik hdd'yi söküp çalıştırdım ve sorun kesildi. Taktığımda ise tekrar başladı ötmeye ve donmaya. HDD değiştirilir de içindeki 200Gb civarı veriyi nasıl kurtarabilirim, içinde 2 senelik kotam ve daha fazlası yatıyor. Ayrıca derdi ne olabilir çok merak ediyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 imaj olarak yedekleyen programlar var. yedekle acilen. sonra diski düzelten programlar var fakat tüm veriler gg tabiB)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 derdi hatalı üretim olabilir. Ayrıca hddler voltaj oynamasından acaip etkileniyo. Başına öyle bişey de gelmiş olabilir. Verilerinin hepsini kaybetmeden bir an önce yedekle onu garantiye geri ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Büyük ihtimal voltajlar yüzünden gg oldu arkadaş, UPS kullanıyordum, 2 ay önce aküsü bitti üşendim değiştirmeye. O kadar dosyayı nereme sokacağımı çok merak ediyorum pff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 ups aküsü bitiyor mu?ne kadarda bitiyor?ne kadar masrafı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Ya benim 2. akümdü biten bir kaç yıl sürüyor bir tanesinin bitmesi sanırım. İçindeki akü ışıldak aküleriyle aynıydı. Benimkinde + ve - uçlar lehimliydi aküye, havya vasıtasıyla hallettim işimi ilkinde (akü almaya üşendim 2.ye bitince) ama yeni UPSlerde kutup başları soketlidir büyük ihtimalle. 5 ytl civarına tahtakalede falan satılıyorlar aküler. Alıp kendin değiştirebilirsin elin tornavida tutuyorsa :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 benim hdd de 2.5 yıldır format yüzü görmedi ve aynı dediğin sesleri çıkartıyor scandisk yada yeni adıyla checkdisk miydi neydi problemini çözebilir ve diski birleştirmeyi dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Şimdi şöyle, normalde BIOS 250gblik hdd'yi görmüyor, win xp üzerinden formatlayıp kullanıyordum diski. Yani windows kurulu değil ve sadece depo amaçlı. Ayrıca scandisk yapılamıyor o diske saydığm nedenlerden dolayı. Bir de acı gerçek diski takınca makine kitleniyor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar