Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Denizcilik teknolojisi tarihi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim denizcilik ile ilgili bildiğim tek şey Fatih'in yağlı kazıklarla gemileri karadan istanbul'a sokması mükemmel bir fikir bence dünyanın en büyük denizcilik olayı :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
simdi bi kere fatihin gecirdigi seyler gemi diyebilecegimiz buyuklukte seyler degil, salupa diyebilecegimiz, ingilizcesi sloop a denk gelecek hafif, en cok 20 kisiyi tasiyabilecek tek direkli tekneler. tabi sloop 17. yy da cikan bir tur ama aslinda denizcilik tarihinde gemilerin govdeleri az cok ayni sekilde mevcut oldu cok uzun sure, yelkenler degisti. yani bir salupanin govdesi kendisinden 200 yil onceki bir kucuk pinnace ile ayni olabilir, ama yelkeni farklidir. neticede fatih oyle 100 tonluk kalyon atasi gemileri gecirmedi bogazlardan, bu yaygin bir yanlis algilamadir. zaten bazi yagliboya reismlerde de gemiler olmasi gerektigi gibi hafif salupalar olarak betimlenir. bu hareketin amaci o donemde yaygin savas taktigi olan bordalama usulu ile deniz savasi yapmakti. yani salupalar savasan kisileri rakip gemilere tasiyacakti.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Abi neden geçmişin ile övünmektense karalamayı tercih ediyorsun bunu bir türlü anlayamadım.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
gercek gercektir. bak ne kadar acik net isim vererek soylemisim. filanca ya da falanca sahis gururlanacak diye gercek carpitilmaz. o kutukler uzerinden salupalar gecmistir. karinasi derin bir tekne o kutukler uzerinde DURMAZ bile. ancak nispeten duz karinali ya da kucuk tekneleri gecirebilirsin.

bunu belirttikten sonra sunu onemle rica edeyim, bu topici bir milliyetcilik tartismasina sokmayin. teknik bir sekilde denizcilik TEKNOLOJISI tarihini tartismak amaciyla actim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Bence karalama yapmıyo, gerçekten de Osmanlı gemileri diğer Avrupa gemilerine oranla daha hafif ve hareket kabiliyeti yüksek gemilerdir. Zaten ileride Osmanlı'nın deniz savaşlarında yenilmesinin en büyük nedeni de bu. Gemileri açık denizlere çıkardığında hafif olduklarından dolayı en küçük bir fırtına vs.'de gemiler mahvoluyo.[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII
Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Mesaj tarihi:
Peki abi nasıl istersen öyle olsun.
Ama adam kazıklardan geçirmiş ve amacına ulaşmış.İster çok büyük gemi ister küçük salopalar ama karşısında denizden girişi engelleyen zekadan daha büyük bir deha ki bu şekilde istanbul'a girmiş.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
Ya kardeş, zaten Fatih İstanbul'u şansa aldı diyen yok ki. Adam almış işte, niye gerginlik yaratıyosun ki?[hline]
Mesaj tarihi:
dedimya denizcilik ile ilgili bildiğim tek olay gerginlik yarattığım konusuna gelince gerginlik yaratmak bu kadar kolay değil.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
yaw istanbulu aldı cag atlattı daha ne be ?[hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Mesaj tarihi:
Ya Fatih'in İstanbul'u almasına bişey diyen mi var allah aşkına?
Neyse başlıktan uzaklaşmayalım[hline]
Mesaj tarihi:
İyide koca Napolyon vari gemiler zaten kazıkların üstünden gecmez. kücük gemilerden cok sayıda gecirdi ki bu bence büyük başarıdır.

türk gemiciligi hakkkında : türkler orta asyadan gelip izmir kıyılarına baktıklarında karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadılar kesinlikle :)

denizde donanmamızın yandıgı 4 olay var
ruslar 3 kere : 1821 Novarin 1770 Çeşme 1853 Sinop ta 3 kere yaktılar.
1 kerede venedikliler (haçlıllar) kıbrısta donanmamızı yaktılar .[hline]no gay, no cry
www.fallenbishop.cjb.net
eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim.
Mesaj tarihi:
gelen koymu$ giden koymu$[hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Mesaj tarihi:
valla gemilerin halice karadan indirilmesi muazzam bir olay tabi ama dünyanın en büyük deniz başarısı fln denemez bence,pearl harbor saldırısı(tamam büyük şans faktörü var,farkındayım anma bence yinede çok büyük bir "başarı" japonlar için"yamamoto'nun taktiksel zekası,aynı taktiksel zekasını savaş boyuncada devam ettirdi,büyük adammış,ama yamamoto yyaptğı her başarı üstüne birde büyük hata yapmış savaş boyunca,değişik.)

sonra,ingiliz ve ispanyollar arasındaki o devasa savaş,hani sonuçta igilizlerin ispanyol gemilerini kuzey denize sürüp hepsini fırtınalarla başbaşa bıraktığı ingiliz zaferi,adını ver tarihini bilmiyorum.

sonra,ne bilim aklıma bunlar geldi ama o çağlarda bir gemide denizci olmak istemezdim herlade,aylarca duş almadan iğrenç yemek ve suyla soğukta,ıyy.[hline]"In blossom today, then scattered:
Life is so like a delicate flower.
How can one expect the fragrance
To last for ever?
- Admiral Onishi Takijiro
Mesaj tarihi:
en ii deniz zaferi falan diyen yok zatende tarihte örnegide yok cılgınca bi fikir.

aylarca nasıl temiz su falan yok onu anlamadım.adamlar bi kere müslüman sürekli temiz olmak zorundalar ve zaten öyleler.okyanusa acılmadıkları için cok uzaga gitmiyorlar karaya yakınlar.su yemek ihtiyaclarını görebiliyorlar.[hline]no gay, no cry
www.fallenbishop.cjb.net
Mesaj tarihi:
"Benim denizcilik ile ilgili bildiğim tek şey Fatih'in yağlı kazıklarla gemileri karadan istanbul'a sokması mükemmel bir fikir bence dünyanın en büyük denizcilik olayı"
demiş hasan emre.

ayrıca denizci derken türk denizci demedimki.[hline]"In blossom today, then scattered:
Life is so like a delicate flower.
How can one expect the fragrance
To last for ever?
- Admiral Onishi Takijiro
Mesaj tarihi:
Benim en ilgimi çeken deniz savaşı genelde national geographicte verirler 18yy'da ingilizlerle fransızlar arasında olmuş. Sayıca ve güççe hemen hemen eşit olan 2 donanmadan fransızlar bir koya ortada sancak gemisi olacak şekilde paralel dizildiler(büyük mallık bence) ingilizlerde sol taraftan şiddetli bi şekilde yardırdılar sonra sancak gemiside araya düştü cephaneliği patladığında o zamanın en büyük felaketi gibi birşey olmuş. 1 anda 2000 kişi ölmüş ve 50km.den gözükmüş alevler. Çok güzel belgesel insanın tüyleri diken diken oluyodu.
Mesaj tarihi:
Ya su amerikayi once kim kesfetti olayina bir nokta koysalar iyi olacak...
Her gecen gun birisi cikip hayir amerikayi o degil .. bu kesfetti diyor...
Gectigimiz haftalarda hangi kanalda seyrettigmi hatirlamiyorum ...
Muhtemelende CNBC'diydi...
Yeni yila girerken degisen daha dogrusu tarihte yeni kesfedilen olaylardan bahs ediliyordu...
Ilginc olaniysa amerikaya ilk ayak basanlarin japonlar oldugunu soylediler,yanlis duydugumu sandim bir ara yanimdaki arkadaslarima sordum bumudur dedim ewet dediler....
Simdi karar verilmesi gereken konular var kim kes fetmis bu amerkeyi ilk...
Hos bana ne amerikayi ilk kim kesfetmis..
git sor bir amerikaliya bakalim turkiye cumhuriyeti kac yilinda kurulmus onu biliyorlar mi bakalim?[hline]Ella es una hermosa mujer...
Mesaj tarihi:
unitiy tarihte yer almıyor dememden kastım orayı keşvetmedikleri yada ayak basmadıkları anmadımda degil.

dünya şu anda önce America vespucci sonra chiristph diye biliyor ve öreniyor.
romalılar gittyse bile yeni bir kıta keşvettiklerini bilmiyorrlardı.bilselerdi mutlaka söyleniirdi.

e buna göre kızılderili-türk ilişkisi varsa ilk türkler keşvetti diyebiliriz.[signature][hline]no gay, no cry
www.fallenbishop.cjb.net
  • Yeni Oluştur...